Busreis Karinthië met een bezoek aan Venetië- Geniet van een prachtig landschap -

Op zoek naar een mooie vakantie naar Oostenrijk? Dan kunnen wij u deze reis naar Karinthië zeker aanraden! U zult zich zeker vermaken in dit natuurrijke gebied vlakbij de Italiaanse grens. Tijdens deze reis nemen wij u mee op verschillende excursies. U maakt een dagtocht naar Venetië, brengt een bezoek aan het Italiaanse Cortina d'Ampezzo en maakt een boottocht op de Weiβensee. Wij bezoeken tevens het prachtige meer van Bled, over de grens van Slovenië.

 

Accommodatie

U verblijft tijdens de reis in het gezellige familiehotel Rossmann. Het hotel ligt midden in het centrum van Greifenburg, een leuk dorp in het dal van de rivier de Drau. U vindt hier veel natuur, zoals bossen en groene Alpenweiden. Een bekende bezienswaardigheid is het 17e-eeuwse kasteel en delen van een Middeleeuwse burcht. In het centrum is tevens een gezellig marktplein. Het hotel beschikt over de volgende faciliteiten:

• Receptie
• Restaurant
• Stube
• Lift
• Terras

De kamers van het hotel beschikken over een badkamer met douche en toilet en een TV. De meeste kamers hebben een balkon. U verblijft hier op basis van halfpension.

Busreis Karinthië met een bezoek aan Venetië

Dagprogramma

Vrijdag

U wordt door de servicelijnen van uw opstapplaats naar het verzamelpunt gebracht. Na een kopje koffie met gebak rijden wij door naar het overnachtingshotel in Duitsland waar ook het diner wordt genuttigd.

Busreis Karinthië met een bezoek aan Venetië

Busreis Karinthië met een bezoek aan VenetiëZaterdag

Na het ontbijt rijden wij verder naar Karinthië. Er wordt onderweg regelmatig gestopt, zodat iedereen even de benen kan strekken. In de middag komen wij aan in Greifenburg en wordt er kennisgemaakt met de vriendelijke familie Rossmann. Na het inchecken dineren wij in het hotel.

Zondag

Vandaag rijdt de chauffeur u naar de Weiβensee, het meer waar ieder jaar de alternatieve Elfstedentocht wordt gehouden. Tijdens de rit, via de Dolomitenstraβe, wordt gestopt in diverse omliggende plaatsjes. Er wordt vandaag tevens een boottocht gemaakt, waarbij u kunt genieten van de mooie uitzichten op de oevers van de Weiβensee.

Maandag

Vandaag is een rustige dag. Na het ontbijt heeft u nog even wat vrije tijd, bijvoorbeeld om de omgeving te verkennen. Later in de ochtend maken we een tour door de omgeving, waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan Lienz, de grootste stad in de buurt. Daarna gaan we naar Heiligenblut. Wij kunnen u zeker aanraden om hier het beroemde kerkje te bezichtigen. De dag wordt afgesloten met een smakelijk diner in hotel Rossmann.

Busreis Karinthië met een bezoek aan Venetië

Dinsdag

U moet vandaag vroeg uit de veren, want het wordt een lange dag. Één om nooit te vergeten! We maken vandaag een leuke dagtocht naar de prachtige stad Venetië; bestaande uit 118 eilandjes, 100 kanalen en 400 bruggen. Het is zeker de moeite waard om door de smalle steegjes te lopen. Het belangrijkste vervoer in Venetië zijn de watertaxi's en de gondels. Uiteraard maken wij ook een boottocht; we varen over de Laguna naar het beroemde San Marco plein. Hier móet u geweest zijn als u in Venetië bent.

Busreis Karinthië met een bezoek aan Venetië

Busreis Karinthië met een bezoek aan VenetiëWoensdag

Wederom passeren wij vandaag de Italiaanse grens. Vandaag bezoeken wij Toblach-Dobbiaco met zijn historische stadskern. Daarna vervolgen wij onze weg door de prachtige natuur. We gaan naar het mondaine Cortina d'Ampezzo, wat vroeger een dorpje van herders en houtbewerkers was. In 1956 werden er de Olympische Winterspelen georganiseerd.

Donderdag

Vandaag maken we een bijzondere excursie. Niet in Oostenrijk of Italië, maar een uitstapje naar Slovenië. Via een prachtige bergroute nemen wij u vandaag mee op een onvergetelijke tour, want we maken een mooie wandeling langs het meer van Bled. In de loop van de middag arriveren wij bij het hotel en kunt u uw tijd nog even zelf invullen.

Vrijdag

Na het ontbijt bezoekt u de Wörthersee, het grootste meer van Karinthië. Daarna rijden wij naar Maria Wörth en Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. U vindt hier de historische dom, de fontein en het Landhaus. Hier kunt u één van de vele musea en kerken bezoeken of gezellig een terrasje pakken.

Zaterdag

Vandaag is alweer de laatste dag van deze onvergetelijke reis. Na het ontbijt wordt u naar het overnachtingshotel in Duitsland gereden

Zondag

Na een goed ontbijt wordt u verder gereden naar het verzamelpunt. U komt hier aan het einde van de middag aan. De bussen brengen u, na een smakelijk afscheidsdiner (!), weer terug naar uw opstappunt.

Reisinformatie

Busreis Karinthië met een bezoek aan VenetiëInclusief

• Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van toilet, airco en video
• Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
• Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension.
• Verblijf in Hotel Rossmann op basis van halfpension
• Kamer met douche en toilet
• Koffie met gebak op de heenreis
• Afscheidsdiner in Nederland
• Alle genoemde excursies

Exclusief

• Reserveringskosten €15,- op internet (€20,- via contactcenter)
• Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
• Reisverzekering €15,70 + €3,50 poliskosten
• Annuleringsverzekering 8,47% van de reissom + €3,50 poliskosten

 


Voor meer info of boeken kijk hier!

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 39 gasten en geen leden online