Op vakantie naar Oostenrijk inclusief excursies dan hebben wij voor u een mooie reis gevonden!
Karinthië is een schitterende omgeving wat u beslist eens moet gaan bezoeken. Dit betreft een natuurlijk gebied vlakbij de Italiaanse grens, u zult zich zeker gaan vermaken! U wordt meegenomen op diverse excursies waaronder een dagtocht naar Venetië, een boottocht op de Weißensee of een bezoekje aan het Italiaanse Cortina d'Ampezzo? Ook nemen we u mee over de grens naar Slovenië, waar we het prachtige meer van Bled bezoeken.

 

Accommodatie

Het gezellige familiehotel Rossmann ligt midden in het centrum van Greifenburg en is zeer geliefd bij de Nederlanders.

Greifenburg is een leuk dorp, in het dal van het riviertje de Drau. Het wordt omgeven door bossen en groene Alpenweiden. Bezienswaardig is onder meer het 17e eeuwse kasteel met een vierkante burchttoren en delen van een Middeleeuwse burcht. In het centrum is ook een leuk marktplein.

 

 

Faciliteiten
•Restaurant
•Receptie
•Stube
•Lift
•Terras

Kamers

De goed ingerichte kamers zijn voorzien van tv en badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben bovendien een balkon.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension.


Dagprogramma

Vrijdag

Door de servicelijnen wordt u van uw opstapplaats naar het verzamelpunt gebracht. Als iedereen aanwezig is en genoten heeft van een kopje koffie met gebak, rijden we naar het overnachtingshotel in Duitsland waar we ook dineren.

Zaterdag

Na het ontbijt rijden we verder richting de Oostenrijkse regio Karinthië. Natuurlijk maken we onderweg regelmatig stops. In de loop van de middag arriveren we in Greifenburg en maken kennis met de vriendelijke familie Rossmann. Na het inchecken dineren we 's avonds in het hotel.

Zondag - Weißensee

Vandaag staat een rit langs de Weißensee op ons programma. Dit is het meer waar ieder jaar de alternatieve Elfstedentocht gehouden wordt. Tijdens de rondrit, waarbij we onder meer via de Karnische Dolomitenstraße rijden, brengen we een bezoek aan diverse omliggende plaatsjes. Ook nodigen we u uit voor een mooie boottocht. Geniet vanaf het schip van de mooie uitzichten op de oevers van de Weißensee.

 

Maandag - Lienz en Heiligenblut

Deze ochtend doen we het rustig aan. Na het ontbijt heeft u nog even de tijd om de omgeving te verkennen. In de loop van de ochtend maken we een tour door de omgeving. Hierbij brengen we onder meer een bezoekje aan Lienz, de grootste plaats in de buurt. Daarna bezoeken we het plaatsje Heiligenblut, waar u zeker even het beroemde kerkje moet bezichtigen. We sluiten de dag af met een smakelijk diner in het hotel.

 

 

 

 

Dinsdag - Dagtocht Venetië

Vandaag moeten we vroeg uit de veren, want het wordt een lange, maar onvergetelijke dag. We nemen u mee naar de prachtige stad Venetië. Deze stad, gebouwd op 118 eilandjes, bestaat uit maar liefst 100 kanalen en 400 bruggen. De Venetiaanse huizen staan dan ook op palen. Een wandeling door de smalle steegjes is zeker de moeite waard. Overal ziet u watertaxi's en gondels die zorgen voor het vervoer in Venetië. Natuurlijk maken ook wij een tochtje over het water. Met een bootje varen we over de Laguna naar het San Marco plein, één van 's werelds mooiste pleinen en tevens het bruisende middelpunt van Venetië. U heeft een paar uur de tijd om van de bijzondere Venetiaanse sfeer te genieten. In de loop van de avond arriveren we weer bij ons hotel.

 

 

 

 

Woensdag - Toblach Dobbiaco en Cortina d'Ampezzo

Ook vandaag steken we de grens over naar Italië. Na het ontbijt bezoeken we Toblach-Dobbiaco met zijn historische stadskern. Nadat u hier volop heeft kunnen genieten, vervolgen we onze weg door de schitterende berglandschappen. We brengen een bezoekje aan de mondaine plaats Cortina d'Ampezzo. Vroeger was het plaatsje een dorp van herders en houtbewerkers. Cortina d'Ampezzo werd wereldwijd bekend toen er in 1956 de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. Over de voetgangerszone in het centrum, de Corso Italia, flaneert in zomer en winter een internationaal publiek. Eet een hapje in één van de talloze restaurants of ga lekker winkelen.

Donderdag - Slovenië - Meer van Bled

We nemen u vandaag mee op een prachtige tour naar Slovenië via een mooie bergroute. We brengen hier een bezoek aan het beroemde meer van Bled. Maak een mooie wandeling langs het meer en geniet van het schitterende uitzicht op het eilandje met het kasteel. In de loop van de middag komen we terug bij ons hotel en kunt u nog even genieten van een paar vrije uurtjes.

 

 

 

Vrijdag - boottocht Wörthersee en Klagenfurt

Na het ontbijt gaan we naar de Wörthersee, het grootste meer van Karinthië. We rijden naar het plaatsje Maria Wörth voor een bezoek. Vervolgens nemen we u mee naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. Eenmaal in Klagenfurt kunt u zelf op pad. De stad kent mooie bezienswaardigheden als de historische dom, het Landhaus en de fontein die symbool staat voor de stad. Bezoek één van de vele musea en kerken of zoek een gezellig terrasje op.

 

Zaterdag

Helaas, het is alweer tijd om afscheid te nemen van Karinthië. Na het ontbijt rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.

Zondag

Na het ontbijt rijden we verder naar ons verzamelpunt waar we tegen het einde van de middag aankomen. Na een afscheidsdiner brengen de bussen u weer terug naar uw opstappunt.

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.

Excursie & Extra

•Bustour langs de Weißensee met bezoek aan diverse dorpjes
•Boottocht op de Weißensee
•Bezoek aan Lienz en Heiligenblut
•Dagtocht naar Venetië incl. boottocht
•Bezoek aan Toblach-Dobbiaco
•Bezoek aan Cortina d'Ampezzo
•Bezoek aan het meer van Bled
•Bezoek aan Klagenfurt

Inclusief

•Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
•Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
•Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
•Verblijf in Hotel Rossmann op basis van halfpension
•Kamer met douche en toilet
•Koffie met gebak op de heenreis
•Afscheidsdiner in Nederland
•Alle genoemde excursies

Exclusief

•Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
•Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Prijzen vanaf €499 p.p.

Prijs op basis van:
10 dagen | halfpension


Vetrekdata:

Meerdere data vanaf 24 mei t/m 4 oktober!


Voor meer info of boeken kijk hier!

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 105 gasten en geen leden online