10 daagse reis inclusief excursies

De Pyreneeën is een prachtig gebergte op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Tijdens deze busreis verblijven we in Lourdes, de stad waar in het jaar 1858 Maria is verschenen. U maakt tijdens deze busvakantie niet alleen kennis met het bekende bedevaartsoord Lourdes, maar geniet ook van het natuurschoon van de Pyreneeën. U zult onder de indruk zijn van dit gebergte waar karakteristieke bergdorpjes en prachtige landschappen elkaar afwisselen. Een interessante busreis inclusief excursies en halfpension.

 

 

 

Accommodatie

Ligging
Hotel Acropolis is perfect gelegen, midden in het centrum van Lourdes nabij alle bezienswaardigheden. Een mooi uitgangspunt voor ons interessante excursieprogramma.

 

 

 

 

Faciliteiten

•Lift
•Receptie
•Restaurant
•Bar
•Tuin
•Terras
•Lounge

 

Kamers

 

Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met douche en/of bad en toilet.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension.

 

 

Dagprogramma

Vrijdag

Met onze servicelijnen wordt u naar ons verzamelpunt gebracht. Na ontvangst met koffie en gebak rijden we naar ons hotel in midden-Frankrijk. Uiteraard stoppen we onderweg regelmatig, zoals voor de lunch (excl.) en om de benen te strekken. We dineren in het overnachtingshotel.

Zaterdag - Nevers

Na het ontbijt gaan we naar Nevers voor een bezoek aan het klooster St. Gildard. Bernadette Soubirous ging in 1866 vanuit Lourdes naar Nevers en heeft hier de laatste 13 jaar van haar leven gewoond. In het klooster is ze ook gestorven. In de kapel staat een glazen schrijn met haar opgebaarde lichaam. In de loop van de ochtend vervolgen we onze tocht naar de Pyreneeën. Aan het begin van de avond bereiken we ons hotel in Lourdes. Na het inchecken in het hotel wordt u uitgenodigd voor een diner.

Zondag - rondleiding Lourdes

Als u zich het ontbijt heeft laten smaken gaan we de bezienswaardigheden van onze verblijfsplaats Lourdes bekijken. Lourdes is het bekendste bedevaartsoord van Europa en trekt jaarlijks 5 miljoen bezoekers uit 130 landen om onder andere de Boulevard de la Grotte, de Ponte St. Michel en de Basiliek van de Rozenkrans te bezichtigen. Het jaar 2008 was een belangrijk jaar voor de stad, het was namelijk 150 jaar geleden dat de heilige Maria aan Bernadette Soubirous verscheen. We worden 's ochtends wegwijs gemaakt door een gids, deze laat u de belangrijkste plaatsen van Lourdes zien tijdens een interessante stadstour. 's Middags kunt u zelf op pad in het bijzondere Lourdes.

 

Maandag - bustour Pyreneeen

Na het ontbijt verwennen we u met een natuurtocht door de Pyreneeën, waarbij we tevens de grens met Spanje passeren. Tijdens deze tocht beklimmen we met de bus maar liefst drie 'cols', zodat u van de mooiste panorama's kunt genieten. Uiteraard wordt er onderweg regelmatig gestopt om rond te wandelen en de prachtige natuur te fotograferen. Ook bezoeken we diverse bergdorpjes. Na een indrukwekkende tour door de Pyreneeën wacht ons een diner in hotel Acropolis.

 

 Dinsdag - Biarritz en St. Jean de Luz

 

Vandaag nemen we u mee naar de Atlantische kust. We brengen een bezoek aan Biarritz, één van de bekendste badplaatsen ter wereld. Bezienswaardig zijn o.a. de 73 meter hoge vuurtoren op de boulevard, het paleis van keizerin Eugénie en de Villa Belza. De middag brengen we door in het karakteristieke vissersplaatsje St. Jean de Luz. Dit plaatsje heeft zijn traditie van vissershaven behouden. Wandel door de gezellige straatjes en over de boulevard en vergeet vooral een bezoekje aan de haven niet.

 

 

Woensdag - vrije dag Lourdes

U kunt er vandaag zelf op uit in Lourdes. Breng eens een uitgebreider bezoek aan de bezienswaardigheden van het bedevaartsoord. De Boulevard de la Grotte en het Chateau Fort zijn zeker de moeite waard. Voor museumliefhebbers is er het Musée Pyrénéen en het Musée Bernadette (entree excl.). Een aanrader is ook de kabelbaan Pic du Jer. Vanaf 1000 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op Lourdes, Pau en de Pyreneeën. Neem uw camera dus mee, want het levert prachtige plaatjes op.

 

Donderdag - bustour Pyreneeën

Van de Pyreneeën krijgt u nooit genoeg. Daarom maken we na het ontbijt een tocht door de Hoge Pyreneeën. We passeren lieflijke plaatsjes als Bagnères, Campan, Espiadet en de Col du Tourmalet, bekend van de Tour de France. Hier stoppen we zodat u foto's kunt maken van de prachtige vergezichten. Vervolgens gaan we, afhankelijk van de weersomstandigheden ofwel naar skistation en kuuroord Barèges, ofwel naar het bekende bergdorp Gavarnie. Ook maken we nog een stop bij de prachtige waterval Pont d'Espagne. Geniet van de indrukwekkende natuurverschijnselen van de Pyreneeën.

 

 

Vrijdag - Pau

De invulling van de ochtend heeft u in eigen hand. Een wandeling door de omgeving is altijd de moeite waard. In de loop van de ochtend rijden we naar Pau, een karaktervol stadje met een rijke historie. Het oude centrum met gebouwen uit de Renaissance periode is grotendeels een voetgangerszone. Een centrale plaats om te flaneren is de boulevard des Pyrénées. Deze boulevard werd aangelegd door Napoleon I en is gebouwd als een terras boven de vallei van de Pau. U geniet er van een buitengewoon zicht over de Pyreneeën. Er is een tandradbaantje (excl.) dat u vanuit het centrum naar deze boulevard brengt.

 Zaterdag

Onze busreis naar Frankrijk loopt alweer bijna ten einde. Tijd om uw koffers weer in te pakken. Na het ontbijt vertrekken we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Tours. U krijgt onderweg de gelegenheid om de lunch te gebruiken (excl.). Als we in het hotel arriveren wordt er een diner geserveerd.

Zondag

Dan rest ons vandaag alleen nog de laatste etappe naar Nederland. Via de Franse en Belgische autowegen bereiken we ons verzamelpunt, het eindpunt van deze vakantie. We blijven nog even in vakantiesfeer en worden getrakteerd op een afscheidsdiner. Met de servicelijnen rijdt u daarna terug naar het punt waar u bent opgestapt. We hopen dat u heeft genoten van uw busreis en van Lourdes en omgeving.

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.


Vertrekdata

Meerdere vertrekdata vanaf 7 juni t/m 11 oktober


Prijzen vanaf 499,00 euro!


Deze reis is niet meer te boeken, voor leuke alternatieven voor Lourdes kijk hier!

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

Peter Langhout

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 73 gasten en geen leden online