10 dagen busreis Rondreis Ierland

 

Maak kennis met de historie, de mensen, de authentieke tradities en de overweldigende pracht van vele vierkante kilometers ongerept natuurschoon in Ierland. We bezoeken de hoofdstad Dublin, de Cliffs of Moher en maken een tocht langs de toeristische route Ring of Kerry waar indrukwekkende uitzichten, geweldige landschappen en typisch Ierse dorpjes aan ons voorbijtrekken. De echte natuurliefhebbers mogen deze reis naar Ierland niet missen!

 

Bestemming Rondreis Ierland

Ierland is een land vol historie en een overweldigende pracht van vele kilometers ongerept natuurschoon. Voor wie een Ierland vakantie boekt mag de toeristische route "Ring of Kerry" met indrukwekkende uitzichten op het geweldige landschap niet ontbreken. Ook de typisch Ierse dorpjes, de Cliffs of Moher en een bezoek aan de hoofdstad Dublin zijn daarnaast natuurlijk een bezoek meer dan waard. Boek een bus rondreis Ierland en geniet van de vele bezienswaardigheden die Ierland u te bieden heeft. Geniet tevens van de gastvrijheid van de lokale bevolking! De mensen in Ierland zijn namelijk zeer vriendelijk en hechten veel waarde aan authentieke tradities. Een extra leuk aspect aan uw Ierland vakantie!

 

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in verschillende hotels. In Ierland verblijven we twee nachten nabij Dublin, één nacht in de omgeving van Portumna, drie nachten in Glengarrif en één nacht nabij Rosslare. Alle hotels zijn goede middenklasse hotels met een eigen restaurant/bar. Uw kamer is minimaal voorzien van badkamer met bad/douche en toilet. Meestal zijn ook tv en telefoon aanwezig. In de restaurants van de hotels wordt dagelijks een ontbijtbuffet en een smakelijk diner geserveerd.

Dagprogramma

Vrijdag


Met de servicelijnen wordt u naar ons verzamelpunt gebracht. U wordt hier ontvangen met een kopje koffie met gebak. Via de Belgische autowegen rijden we naar het Franse Calais waarvandaan we, via de Eurotunnel, de overtocht naar Engeland maken. Vervolgens rijden we naar ons hotel in midden-Engeland.

Zaterdag


Na het ontbijt doorkruisen we Groot-Brittannië. In de loop van de middag arriveren we in de haven van Holyhead. Hier nemen we de ferry van Stena Line naar Ierland. We dineren en overnachten in de omgeving van Dublin.

Zondag


Vandaag maken we een excursie naar Dublin. De stad biedt een 18e-eeuwse aanblik met vele prachtige historische gebouwen en pleinen in Gregoriaanse stijl. Aan te raden is een bezoek aan het Guiness Museum of de gezellige havenwijk Temple Bar. Na een rondleiding met gids heeft u de rest van de dag de tijd om de hoofdstad van Ierland te bezichtigen.

Maandag


's Ochtends kunt u nog een paar uur genieten van het mooie Dublin. Vervolgens rijden we richting het county Galway. We brengen een bezoek aan de kloosterruïnes en keltische kruizen van Clonmacnoise (entree excl.).Tot de eerste helft van de 16e eeuw was Clonmacnoise één van de belangrijkste kloosters in Europa. In de 16e eeuw verbood de protestantse koning Hendrik III het katholieke geloof en liet vele kloosters, waaronder ook Clonmacnoise, vernietigen. Er heerst hier een bijzondere en mystieke sfeer. Na ons bezoek aan de ruïnes rijden we door naar ons hotel in Portumna of omgeving.

 

 

 

Dinsdag


Na het ontbijt vertrekken we naar de wereldberoemde Cliffs of Moher. De rit richting de kliffen gaat door het bijzondere landschap van The Burren, een grote kalksteenvlakte, deels begroeid met bijzondere planten. The Burren is rijk aan archeologische monumenten zoals diverse dolmens. Na deze interessante tocht komen we aan bij de Cliffs of Moher. De klippen rijzen 120 meter op uit de Atlantische Oceaan bij Hag's Head. Het hoogste punt ligt op 230 meter! We vervolgen de rit naar ons hotel in Glengariff en maken nog een korte stop in Adare, één van de mooiste dorpjes in Ierland.

 

 

 

 

Woensdag


Vandaag maken we een tour langs de wereldberoemde Ring of Kerry. Het natuurschoon van de "Ring" wordt nergens in Europa geëvenaard. Het lijkt of de tijd hier duizenden jaren heeft stilgestaan. Geniet van de prachtige uitzichten tijdens deze indrukwekkende rondrit. Natuurlijk maken we meerdere stops op de mooiste plekjes en in authentieke dorpjes (bij slecht weer kan de route ingekort worden).

Donderdag


Vanochtend maken we een tocht naar het schiereiland Mizenhead. De heen- en terugtocht gaan langs verschillende routes. Het natuurschoon is overweldigend mooi en we komen in het meest zuidwestelijke puntje van Ierland, een soort Land's End. Hier hebben we zeer indrukwekkende uitzichten op de bijna verticale kliffen die hoog uit de oceaan oprijzen. Op de terugweg brengen we een bezoek aan Bantry waar u eventueel het schitterende Bantry House kunt bezichtigen. In Bantry zelf kunt u rondkijken in de leuke winkelstraten met de talloze pubs en winkeltjes.

 

 

 

 

 

 

Vrijdag


Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij in Glengariff. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, kan er een bezoek gebracht worden aan "Garinish Gardens" (excl.). We verlaten de zuidwesthoek van Ierland en rijden richting ons overnachtingshotel nabij Rosslare. Onderweg brengen we een bezoek aan Cork, de tweede stad van Ierland. Hier kunt u nog even gezellig winkelen in bijvoorbeeld de St. Patrickstreet. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel.

Zaterdag


Na een vroeg ontbijt verlaten we het mooie Ierland en maken de overtocht naar Engeland. We dineren en overnachten in een hotel ten zuiden van Londen.

Zondag


We reizen vandaag via de Eurotunnel terug naar Frankrijk. Via België arriveren we tegen de avond bij het verzamelpunt. Hier wacht u nog een 'welkom-thuis'-diner, waarna de servicelijnen u weer naar uw opstapplaats brengen.

Boek een overnachting in Nuland


Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.


Excursie & Extra


• Bezoek aan Dublin o.l.v. een gids
• Bezoek aan Clonmacnoise
• Bezoek aan de Cliffs of Moher
• Bustour door The Burren
• Bustour Ring of Kerry
• Bustour naar Mizenhead
• Bezoek aan Bantry en Glengariff
• Bezoek aan Cork

 


Prijzen vanaf €699 p.p.

Meerdere vertrekdata vanaf 24 mei t/m 13 september!

Inclusief

• Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
• Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
• Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
• Overtocht via de Kanaaltunnel Calais – Folkestone v.v.
• Overtochten Ierland per ferry Stena Line v.v.
• Kamer met bad/douche en toilet
• Koffie met gebak op de heenreis
• Afscheidsdiner in Nederland
• Alle genoemde excursies


Exclusief


• Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contact center)
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 91 gasten en geen leden online