Het zuiden van Polen is een mooie bestemming voor een bijzondere excursiereis. Bezoek het prachtige Krakau, één van de mooiste steden van Europa met een prachtige historische binnenstad. Maar ook de stad Wroclaw en de Duitse stad Dresden zijn meer dan de moeite waard. Bovendien brengen we een indrukwekkend bezoek aan Auschwitz en nemen we u mee naar de zoutmijn van Wieliczka. Een prachtige reis vol hoogtepunten van het mooie Polen.

Krakau is – samen met de hoofdstad Warschau – ongetwijfeld de belangrijkste toeristische bestemming van Polen. Het is een levendige stad die kan bogen op een lange en glorieuze geschiedenis. Een stad ook die u veel te bieden heeft op het culturele vlak. Eeuwenlang was het de hoofdstad van het Poolse Koninkrijk en tal van gebouwen en paleizen herinneren vandaag de dag nog altijd aan deze rijke bloeiperiode. Wist u overigens dat maar liefst vier bezienswaardigheden in Krakau en de directe omgeving op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO staan...?

Accommodatie

In Polen verblijven we 1 nacht in Wroclaw, waar we overnachten in hotel Vega op slechts enkele kilometers van het marktplein. Nabij Krakau verblijven we 4 nachten in hotel Galicja in Wieliczka. De hotels beschikken over lift, bar en restaurant. De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van tv, telefoon en badkamer met bad en/of douche en toilet.

Vrijdag - Heenreis


Met de servicelijnen reist u naar ons verzamelpunt. Na een kopje koffie met gebak gaan we op weg richting ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.

Zaterdag Dresden

Onderweg naar Polen bezoeken we Dresden. Tijdens de rondleiding met een gids ziet u onder andere de Dresdner Zwinger, de Semperopera en de Frauenkirche, evenals de indrukwekkende kastelen en landhuizen langs de Elbe. Na de rondleiding kunt u nog even op eigen gelegenheid rondkijken, waarna we de grens overgaan richting Wroclaw.

Zondag Wroclaw

Wroclaw is de 4e stad van Polen, gelegen aan de rivier de Oder. Blikvanger van de stad is het marktplein met het imposante raadhuis, omgeven door tal van kleurrijke herenhuizen. We maken een mooie stadstour met een gids, die u ongetwijfeld ook het verhaal zal vertellen achter de honderden dwergen in de stad. ’s Middags rijden we door naar ons hotel nabij Krakau.

 

 

Maandag Krakau

Krakau is één van de mooiste steden van Europa. Een stad die u eens in uw leven gezien moet hebben! In het middeleeuwse centrum vindt u tal van bezienswaardigheden, met als hoogtepunt de Wawelheuvel, het prachtige Rynek Glowny plein met de karakteristieke Lakenhal en de Mariakerk. Het zijn echter slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die Krakau rijk is. Tijdens een rondleiding met een gids leert u meer over de fascinerende historie van deze prachtige stad. Na de rondleiding bent u vrij om zelf rond te kijken. Geniet ervan!

 

 

Dinsdag Auschwitz

We bezoeken het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit het grootste kamp van Europa en vele Joden en andere minderheden zijn naar Auschwitz gedeporteerd en om het leven gebracht. In de barakken herdenken vele landen, waaronder ook Nederland, middels tentoonstellingen de slachtoffers van het kamp. Zeer indrukwekkend.

Woensdag Wieliczka

De zoutmijn van Wieliczka is één van de oudste zoutmijnen ter wereld, die vanwege haar unieke karakter vermeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag kunt u de mijn bezoeken (excl.) en u verwonderen over de vele prachtige kunstwerken die hier onder de grond zijn gemaakt uit het zoutsteen, inclusief een complete kapel. De middag is ter vrije besteding in het centrum van Krakau. Neem op uw gemak nog eens een kijkje bij de Wawel, maak een ritje met één van de koetsen door het centrum of ga eens richting de Joodse wijk Kazimierz, bekend van de film Schindler’s List.

Donderdag

Na het ontbijt is het tijd om ons hotel in Wieliczka te verlaten. We rijden weer richting Duitsland, waar we aan het eind van de middag arriveren bij ons overnachtingshotel.

Vrijdag

Aan het eind van de middag komen we aan op ons verzamelpunt. Na het dinerbuffet zullen de servicelijnen u terugbrengen naar uw afstapplaats. U kunt terugkijken op een mooie reis!

 

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.

 

Excursie & Extra

  • Stadstour Dresden met gids
  • Wroclaw met gids
  • Stadstour Krakau met gids
  • Bezoek Auschwitz
  • Bezoek zoutmijn Wieliczka (entree excl.)
  • Vrije tijd in Krakau

Inclusief

• Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
• Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
• Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
• Verblijf in diverse hotels op basis van halfpension
• Kamer met douche en toilet
• Koffie met gebak op de heenreis
• Afscheidsbuffet in Nederland
• Alle genoemde excursies

 

Exclusief

• Reserveringskosten Euro 20,- per boeking (Euro 15,- via internet)
• Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking
• Prijzen vanaf €479 p.p.


Meer info of deze reis boeken kijk hier!

 

 

 

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 

 Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 120 gasten en geen leden online