voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Het zuiden van Polen is een mooie bestemming voor een bijzondere excursiereis. Bezoek het prachtige Krakau, één van de mooiste steden van Europa met een prachtige historische binnenstad. Maar ook de stad Wroclaw en de Duitse stad Dresden zijn zeker de moeite waard. Bovendien brengen we een indrukwekkend bezoek aan Auschwitz en nemen we u mee naar de zoutmijn van Wieliczka. Een prachtige reis vol hoogtepunten in het mooie Polen.

Krakau is - samen met de hoofdstad Warschau - ongetwijfeld de belangrijkste toeristische bestemming van Polen. Het is een levendige stad die kan bogen op een lange en glorieuze geschiedenis. Een stad ook die u veel te bieden heeft op het culturele vlak. Eeuwenlang was het de hoofdstad van het Poolse koningrijk en tal van gebouwen en paleizen herinneren vandaag de dag nog altijd aan deze rijke bloeiperiode. Wist u overigens dat maar liefst vier bezienswaardigheden in Krakau en de directe omgeving op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO staan...?

Accommodatie

In Polen verblijven we in twee hotels, 1 nacht in Wroclaw en 4 nachten in Krakau. In Wroclaw overnachten we in hotel Vega op slechts enkele kilometers van het marktplein. In Krakau verblijven we in hotel Perla, met het openbaar vervoer bent u binnen korte tijd in het historische centrum van de stad. De hotels beschikken over lift, bar en restaurant. De kamers zijn keurig ingericht en voorzien van tv, telefoon en badkamer met douche en toilet. U verblijft hier op basis van halfpension.
Dagprogramma

Zaterdag

De servicelijnen halen u op van uw opstappunt en brengen u naar ons verzamelpunt. Na een kopje koffie met gebak gaan we op weg richting ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.

Zondag

Na het ontbijt staat een bezoek aan de Duitse stad Dresden op het programma. Deze stad in het voormalig Oost-Duitsland is werkelijk een juweeltje en kent vele bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. Tijdens een rondleiding met een gids tonen we u o.a. de Dresdner Zwinger, de Semperopera en de Frauenkirche. Ook de kastelen en landhuizen langs de Elbe zijn indrukwekkend. Na de rondleiding is er nog wat vrije tijd om te lunchen. 's Middags reizen we verder naar Polen. We dineren en overnachten in een hotel in Wroclaw.

 

 

Maandag

Vandaag maken we kennis met de schitterende binnenstad van Wroclaw, in het Duits Breslau genaamd. Het is de 4e stad van Polen en gelegen aan de rivier de Oder. De stad telt maar liefst 130 bruggen en is op verschillende eilanden gebouwd. In de geschiedenis heeft de stad tot verschillende volkeren behoort en dat is ook duidelijk terug te zien in het straatbeeld. U vindt er fraaie gotische kerken, statige herenhuizen in Renaissancestijl en paleizen uit de barokperiode. Blikvanger van de stad is het marktplein met daarop het imposante raadhuis. Na een mooie stadstour met gids reizen we 's middags verder richting Krakau.

 

 

Dinsdag

Krakau is één van de mooiste steden van Europa en liefhebbers van historische steden moeten Krakau zeker eens gezien hebben. De stad staat dan ook op de UNESCO lijst van belangrijkste culturele steden ter wereld. In het middeleeuwse centrum vindt u musea, kerken en huizen vanaf de barok tot aan de romantiek periode. De kathedraal wordt als meesterwerk van de Poolse bouwkunst beschouwd. De in Renaissancestijl gebouwde Lakenhal ligt aan het plein Rynek Glowny. In Krakau krijgen we een rondleiding van een gids, en daarna bent u vrij om zelf de stad te bezichtigen. Geniet volop van schitterend Krakau.

Woensdag

Een indrukwekkende dag staat op ons programma. We bezoeken vandaag het voormalige concentratiekamp van Auschwitz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit het grootste kamp van Europa en vele Joden en andere minderheden zijn naar Auschwitz gedeporteerd en om het leven gebracht. Naar schatting zijn hier meer dan 1 miljoen mensen om het leven gekomen al zijn exacte cijfers niet te achterhalen omdat alle documentatie voor het eind van de oorlog door de Duitsers is vernietigd. In de barakken herdenken vele landen, waaronder ook Nederland, in tentoonstellingen de slachtoffers van het kamp. Het is een zeer indrukwekkende en bijzondere excursie.

Donderdag

Vanochtend nemen we u mee naar Wieliczka, iets ten zuidoosten van Krakau. Ook hier vindt u een grote toeristische attractie: de zoutmijn van Wieliczka (entree excl.). Het is één van de oudste zoutmijnen ter wereld, er zijn vermeldingen dat er bijna 1000 jaar geleden al zout op deze plek werd gewonnen. De eeuwen erna is er een mijn onstaan met maar liefst 300 kilometer aan tunnels. De mijn is later een toeristentrekker geworden door de vele schitterende beelden die in het zout zijn uitgehouwen. Ook is er een complete kapel gemaakt en ziet u de oude werktuigen waarmee het zout gewonnen werd. De middag is ter vrije besteding in het centrum van Krakau.

Vrijdag

Na het ontbijt is het tijd om ons hotel in Krakau te verlaten. Via de Poolse autowegen rijden we weer richting Duitsland. Natuurlijk zullen we onderweg regelmatig stoppen om even de benen te strekken en te lunchen (excl.). Eind van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel waar we ook dineren.

Zaterdag

Na een goede nachtrust rijden we terug naar Nederland. Als we eind van de middag aankomen op ons verzamelpunt, wordt u nog getrakteerd op een diner. Vervolgens brengen de servicelijnen u weer terug naar uw opstappunt.

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.

 

Excursie & Extra

• Stadstour Dresden o.l.v. een gids
• Bezoek aan Wroclaw o.l.v. een gids
• Stadstour Krakau o.l.v. een gids
• Bezoek aan Auschwitz
• Bezoek aan de zoutmijn in Wieliczka (entree excl.)
• Vrije tijd in Krakau

 

Inclusief

• Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
• Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
• Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
• Verblijf in diverse hotels op basis van halfpension
• Kamer met douche en toilet
• Koffie met gebak op de heenreis
• Afscheidsdiner in Nederland
• Alle genoemde excursies

 

Exclusief

• Entreegelden
• Reserveringskosten Euro 20,- per boeking (Euro 15,- via internet)
• Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking
• Prijzen vanaf €479 p.p.


Meer info of deze reis boeken kijk hier!

 

 

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 

 Peter Langhout

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter

Wie is Online

We hebben 97 gasten en geen leden online