voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Tijdens deze vakantie naar het prachtige Hongarije staan wij garant voor een mooie busreis langs vele hoogtepunten van het land. We nemen u mee naar het kasteel van Sissi in Gödöllö en u kunt genieten van een heuse Puzstashow met paarden. Natuurlijk maakt u ook kennis met de prachtige hoofdstad Boedapest en de voormalige culturele hoofdstad van Europa: Pécs. Een bijzondere busreis die u niet snel vergeet!

 

 

 

Accommodatie

Tijdens uw verblijf in Hongarije overnacht u in drie verschillende hotels. De eerste drie nachten verblijven we in een goed 3-sterrenhotel in Boedapest. Met het openbaar vervoer bent u binnen korte tijd in hartje centrum. Vervolgens verblijven we één nacht in een hotel nabij de koningsstad Székesfehérvár. De laatste drie nachten slapen we in het centraal gelegen Danubius Hotel in de cultuurstad Pécs.

Dagprogramma

Vrijdag

Nadat de bus u opgehaald heeft bij een opstappunt bij u in de buurt, rijden we door naar ons verzamelpunt in Nuland. Na een kopje koffie met gebak begint de vakantie en rijden we naar Zuid-Duitsland voor een eerste overnachting en het avondeten.

Zaterdag

Vandaag zetten we de reis voort en rijden we via Oostenrijk richting ons hotel in Boedapest. Boedapest is een stad van grote verschillen. De stadsdelen Boeda en Pest om te beginnen, maar ook een mix van jong en oud en verschillen tussen arm en rijk.

Zondag - Gödöllö en Hollókö

Vandaag begint onze vakantie in Hongarije pas goed! We beginnen 's ochtends ongeveer 30 km buiten Boedapest, waar we het dorpje Gödöllö bezoeken. Gödöllö staat bekend om het prachtige slot van de familie Grassalkowich, ook wel bekend als het kasteel van de Oostenrijks-Hongaarse keizerin Sissi. Entree is exclusief. 's Middags bezoeken we onder leiding van een gids museumdorp Hollókö, dat al sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In Hollókö vindt u diverse leuke musea, zoals bijvoorbeeld een poppenmuseum, postmuseum en een dorpsmuseum. U kunt een kijkje nemen in typisch Hongaarse huisjes en als u geluk heeft kunt u er genieten van echte Hongaarse folklore en tradities. Tevens vindt u op een heuvel boven het museumdorp de ruïnes van het mooie Hollókö kasteel. Neem uw fototoestel dus mee!

 

 

Maandag - Boedapest

Vandaag gaan we onder leiding van een gids op ontdekking in de prachtige hoofdstad Boedapest. Tijdens een stadstour ziet u de hoogtepunten van deze indrukwekkende stad, waaronder het Parlement, de beroemde Kettingbrug, het Vissersbastion en natuurlijk "die schöne blaue Donau". De middag is ter vrije besteding. Tip: neem eens een kijkje in een van de vele badhuizen die Boedapest rijk is. Veelal zijn de badhuizen voor mannen en vrouwen gescheiden. De toegangsprijzen zijn relatief laag. Ook de Joodse synagoge is de moeite waard. Het is na de synagoge in Amsterdam de grootste ter wereld!

 

 

 

Dinsdag - Pusztashow en Kecskemet

Vandaag kunt u genieten van een echte Pusztashow met prachtige paarden en authentiek geklede Hongaren. Voor veel mensen wellicht het hoogtepunt van de reis! U wordt ontvangen met een welkomstdrankje en voor of na de show maken we een ritje met paard en wagen. De Pusztashow is inclusief lunch met wijn en zigeunermuziek. 's Middags rijden we door naar Kecskemét,een mooie stad met bezienswaardigheden zoals het Raadhuis, het Cifra paleis en de voormalige synagoge. Na een kort bezoek rijden we naar ons hotel nabij Székesfehérvár.

Woensdag - Székesfehérvér - Paks

Deze woensdagochtend van onze busreis door Hongarije krijgen we een rondleiding door Székesfehérvár; "stad van de koningen". De stad dankt zijn naam aan het feit dat hier vroeger veel koningen zijn gekroond. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het stadhuisplein met de Franciscaanse kerk, het paleis van de aartsbisschop en de kathedraal van Sint-Stefan. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel nabij Pécs. Onderweg maken we nog een stop in het leuke plaatsje Paks.

Donderdag - Pécs

Vandaag staat een stadstour door Pécs op het programma. In het jaar 2010 was Pécs één van de culturele hoofdsteden van Europa. In de binnenstad vindt u diverse Turkse monumenten die herinneren aan de Turkse overheersing in de 16e en 17e eeuw. Ook kunt u in Pécs de erfenis van de beroemde kunstenaar Viktor Vasarely en Zsolnay aanschouwen. In de Káptalanstraat vindt u in ieder huis een ander museum, waaronder het wereldberoemde Zsolnay keramiek museum. De middag is ter vrije besteding in Pécs.

Vrijdag - Siklos en Harkany

We maken een mooie bustour door de omgeving van Pécs en het Villanygebergte. Het Villanygebergte is een bekend wijngebied en het uitzicht op de met wijnranken begroeide heuvels is zeer de moeite waard. Onderweg bezoeken we onder meer Siklos met een goed onderhouden, 700-jarige burcht. Ook maken we een stop in Harkany, een dorpje aan de voet van het Villanygebergte en vooral bekend als kuuroord.

 

Zaterdag

Deze zaterdag is alweer de een na laatste dag van onze busreis langs de hoogtepunten van Hongarije. We verlaten Hongarije en rijden met de bus naar ons overnachtingshotel in Duitsland waar u nog kunt genieten van een diner.

 

Zondag

Vanuit Duitsland rijden we het laatste stuk terug naar Nederland. We arriveren op ons verzamelpunt, waar u afscheid kunt nemen van uw medereizigers tijdens een lekker afscheidsdiner. Daarna wordt u terug gebracht naar uw opstapplaats.

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.

Excursie & Extra

•Bezoek aan Gödöllö (entree kasteel excl.)
•Bezoek aan museumdorp Hollókö o.l.v. een gids
•Stadstour Boedapest o.l.v. een gids
•Pusztashow incl. lunch met wijn en zigeunermuziek
•Bezoek aan Kecskemet
•Stadstour Székesfehérvár o.l.v. een gids
•Stadstour Pécs o.l.v. een gids
•Bustour door de omgeving van Pécs en het Villanygebergte

Inclusief

•Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
•Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
•Comfortabele overnachtingen in Duitsland op basis van halfpension
•Verblijf in diverse hotels op basis van halfpension
•Kamer met douche en toilet
•Koffie met gebak op de heenreis
•Afscheidsdiner in Nederland
•Alle genoemde excursies

Exclusief

•Reserveringskosten € 20,- per boeking (€ 15,- via internet)
•Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 

 

 

 

 

Deze reis is niet meer te boeken!

Voor een goed alternatief kijk hier

Reisduur 13 dagen

 

Prijzen vanaf 699,00 euro p.p.

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

Peter Langhout

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter