voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Houdt u van mooie fietstochten en bent u op zoek naar een uitdaging? Boek dan deze heerlijke vakantie waarbij u maar liefst 3 landen aandoet: Nederland, België en Duitsland. In 8 dagen ontdekt u het mooiste van deze landen vanaf de fiets. U fietst elke dag tussen de 40 à 75 km. Uw bagage wordt steeds naar uw volgende hotel gebracht. Neemt u liever niet uw eigen fiets mee? Dan huurt u gewoon bij ons een fiets. Een geweldige ervaring voor fietsliefhebbers! Indien u de optionele fietshuur erbij wenst te reserveren, vernemen wij ook graag de lengte van de personen die het betreft. Dit heeft het verhuurbedrijf nodig om een fiets met het juiste frame hoogte te reserveren.

Accommodatie

Uw route begint in Vlodrop waar u verwelkomd wordt met koffie en vlaai. Via het Roerdal fietst u naar Maaseik, en door Park Hoge Kempen naar Genk. U bezoekt o.a. Maastricht en een kasteelcomplex in Alden Biesen. U fietst door het Maasdal naar Eijsden. In het Franstalige Wallonië (België) geniet u van het uitzicht en o.a. de abdij van Val Dieu. Door Park de Hoge Venen fietst u vervolgens naar het Duitse Monschau en volgt u de bekende Rur Ufer Radweg. Ten slotte geniet u op de terugweg volop van het mooie Park De Meinweg.
Onderweg overnacht u in 3- of 4-sterren middenklasse hotels. Uw kamer beschikt altijd over een bad/douche en toilet.
Ontbijt inbegrepen in het arrangement.

Dagprogramma

Informatie over de fietstochten

U fietst van hotel naar hotel en uw bagage wordt dagelijks voor u vervoerd naar het hotel waar u die dag verblijft. Houdt u er rekening mee dat bij deze reis de eerste en de laatste dag gelijk een fietsdag zijn. U krijgt bij de reis kaartmateriaal, een routebeschrijving en aanvullende informatie over de routes. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 40 - 75 kilometer. De afstand is een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken. De fietspaden tijdens deze fietstocht kunnen vrij veel helling hebben, er zitten een paar echte kuitenbijters tussen.

Dag 1: Aankomst in Vlodrop

Vandaag komt u aan in Vlodrop. U kunt uw auto kostenloos parkeren bij het hotel. Bij aankomst wordt u verwelkomd met koffie en vlaai, waarna u alvast een oefenrondje kunt fietsen in de omgeving. Of breng een bezoek aan het gezellige centrum van Roermond.

 

 

 

 

 

Dag 2: Vlodrop - Genk, ca. 67 km.

Vandaag staat de eerste fietstocht op het programma. U fietst door het Roerdal en het Maasdal naar Maaseik. De binnenstad van Maaseik is zeker een bezoek waard. Er staan een aantal mooie gebouwen en het marktplein is een grote trekpleister van Maaseik. Naast een prachtige kerk vindt u hier ook nog het Museactron dat een echt doemuseum is, een bakkerijmuseum en een apotheekmuseum. Via mooie fietspaden door Nationaal Park de Hoge Kempen fietst u verder naar Genk waar u vandaag overnacht.

 

Dag 3: Genk - Maastricht, ca. 50 km.

Na de prachtige natuur van gisteren staat er vandaag wat meer cultuur op het programma. U fietst eerst naar de Landcommanderij Alden Biesen, dit is een groot kasteelcomplex in Bilzen dat gebouwd door de Duitse ridderorde en nu een Vlaams cutuurcentrum is. Vervolgens leidt de route over rustige weggetjes naar Maastricht waar u de eerste heuvels tegenkomt. U fietst onderlangs de St. Pietersberg de gezellige binnenstad in. Neem 's avonds of de volgende ochtend nog even de tijd om deze prachtige stad te bekijken voordat u uw weg vervolgt. U overnacht vanavond in Maastricht.

 

 

Dag 4: Maastricht - Eupen, ca. 60 km.

De route voert vandaag nog een stukje door het Maasdal, u komt in het prachtige Eijsden. Vervolgens fietst u dwars door de Vlaamse enclave Voeren naar het Franstalige Wallonie. Een paar stukken zijn echte kuitenbijters, maar daar wordt u ook voor beloond: een prachtig uitzicht en heerlijke afdalingen. U fietst verder via de abdij van Val Dieu en de dorpen Clermont en Limbourg. De fietstocht eindigt vandaag in het Duitstalige Eupen.

Dag 5: Eupen - Heimbach, ca. 50/60 km.

Vandaag staat er een prachtige, heuvelachtige route op het programma door Nationaal Park de Hoge Venen. Na de route door de prachtige natuur van dit park daat u af naar het schilderachtige Monschau. U volgt een stukje de rivier de Rur tot aan de Rursee. Indien gewenst kunt u hier op een boot stappen (excl.) die u in ca. 45 minuten naar het hotel brengt. Uiteraard kunt u ook de weg per fiets vervolgen. Vanavond overnacht u in een hotel in Heimbach.

 

Dag 6: Heimbach - Hueckelhoven, ca. 52/75 km.

Deze fietstocht vervolgt u uw weg via de Rur Ufer Radweg. U volgt de rivier de Rur en komt onderweg langs leuke stadjes, zoals Abenden en Juelich. U kunt de fietstocht van vandaag verkorten door een deel met de ' Rurtalbahn' af te leggen, als u de volle 75 km. iets teveel van het goede vindt.

Dag 7: Hueckelhoven - Vlodrop, ca. 40 km.

De laatste etappe van deze prachtige fietstocht is rijk aan natuurschoon. U fietst nog een kort stukje langs de Roer en komt dan in Nationaal Park de Meinweg. U fietst de rest van de dag door de heidevelden een de "eeuwig zingende bossen". De reis eindigt weer in Vlodrop waar deze ook begonnen is.

 

 

 

Dag 8: terugreis

Vandaag zit de fietsvakantie er echt op. Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid terug naar huis.

Inclusief

•7x Overnachting in een middenklasse hotels (3- en 4-sterren) o.b.v. logies en ontbijt
•Ontvangst met koffie en vlaai op dag 1
•Parkeerplaats bij het hotel
•Bagagetransport van hotel naar hotel (max. 1 koffer van 20 kg. per persoon)
•Fietskaarten, routebeschrijving en informatie

Exclusief

•Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- indien telefonisch geboekt)
•Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

•Fietshuur
•Fietshuur van een e-bike (elektrische fiets) is op aanvraag ook mogelijk
•Verzorging o.b.v. halfpension
•Indien u de optionele fietshuur erbij wenst te reserveren, vernemen wij ook graag de lengte van de personen die het betreft. Dit heeft het verhuurbedrijf nodig om een fiets met het juiste frame hoogte te reserveren.

 

 

Deze reis is niet meer te boeken!

Voor een leuk alternatief voor een fietsvakantie kijk hier 8 dagen Fietsvakantie rond de Bodensee

Meerdere vertrekdata vanaf mei t/m oktober!

Reisduur 8 dagen

 

Prijzen vanaf 399,00 euro p.p.

Voor andere fietsvakanties kijk hier!

 


Voor meer info en boeken kijk hier!

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 

Peter Langhout

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter