Griekenland is een zeer veelzijdig vakantieland. Zowel de Griekse eilanden als het vasteland leent zich uitstekend voor allerlei soorten vakanties. Zo biedt Neckermann vakanties in Griekenland aan. Van een culturele vakantie vol bijzondere bezienswaardigheden tot een actieve vakantie in de bergen en van een luie strandvakantie tot een zonovergoten vakantie op het water.


De Griekse eilanden

Griekenland bestaat voor 20% uit eilanden. Dit komt neer op een oppervlakte van ruim 26.391 km² verspreid over veel verschillende eilanden. Bij Griekenland horen de Eptanissa Eilanden in de Ionische Zee. Daarnaast zijn er nog vijf andere grote eilanden groepen: de Noord-Egeïsche Eilanden, de Dodekanisos, de Sporaden, de Cycladen en de Saronische Eilanden. Op al deze eilanden is er toerisme, in meer of mindere mate en ieder eiland heeft een compleet eigen karakter.
Vakantie vasteland Griekenland

De populairste bestemming op het Griekse vasteland is zonder twijfel hoofdstad Athene. In Athene zijn oneindig veel bezienswaardigheden te bezoeken zoals natuurlijk de Akropolis. De beste tijd om naar Athene te gaan is in het voor- of het najaar, want in de zomer is het er doorgaans te heet om iets te doen. Andere interessante bestemmingen voor een vakantie op het vasteland van Griekenland zijn Olympia, Epirus en Sparta.
RSS / Twitter