Roemenië en Hongarije, twee prachtige landen gelegen in het zuidoosten van Europa. Wij bieden u een bijzondere rondreis waarbij we u in Roemenië meenemen naar met fresco's beschilderde kloosters en middeleeuwse stadjes. Bovendien kunt u genieten van een bijzonder landschap. Geniet van prachtige stadjes als Sibiu en Sighisoara. In Hongarije bezoeken we de mooie hoofdstad Boedapest, de barokke wijnstad Eger, Kecksemet en het historische Györ.

 

 

 

Bestemming Roemenie

Roemenië is een van de mooiste landen van Oost-Europa. Het imposante berglandschap van de Karpaten en de uitgestrekte hoogvlakten zijn overweldigend mooi. U vindt er prachtige bezienswaardigheden: tal van Middeleeuwse kloosters, majestueuze kastelen, prachtige kerken en zeldzame fresco's. Hoewel in Roemenie de westerse luxe en welvaart nog niet helemaal is doorgedrongen, is een vakantie Roemenie meer dan de moeite waard. De sfeer en de bezienswaardigheden van het land wegen hier namelijk ruimschoots tegenop. Maak uitgebreid kennis met Roemenie tijdens een van onze Roemenië reizen.Accommodatie

Tijdens deze rondreis verblijft u in diverse goede middenklasse hotels in Hongarije en Roemenië. Op deze manier kunnen we optimaal genieten van het excursieprogramma. Alle hotels beschikken over een restaurant en bar en vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met douche en toilet.

Dagprogramma

Maandag

U wordt opgehaald door de servicelijnen waarmee u naar het wisselpunt wordt gebracht. Na een kopje koffie met gebak gaan we op weg. We rijden naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
Dinsdag
Na het ontbijt reizen we verder naar Boedapest in Hongarije. We dineren en overnachten in een hotel aan de rand van de stad.

Woensdag - Boedapest

Vandaag gaan we op pad in het prachtige Boedapest, de Parel van de Donau, de Lichtstad van het Oosten en bovendien de hoofdstad van Hongarije. U maakt kennis met de gotische Mathiaskerk en de Magdolnatoren. Geniet van het uitzicht over de Donau met de beroemde bruggen, zoals de Kettingbrug met de leeuwen. ´s Morgens leidt een Nederlandstalige gids u door de stad. ‘s Middags bent u vrij om zelf de gezellige binnenstad te ontdekken. Ook kunt u een boottocht maken over de Donau (excl.).

 

Donderdag - Kecksemet

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we richting Roemenië. Onderweg brengen we een bezoek aan Kecksemet waar we worden rondgeleid door een gids. U ziet onder andere het beroemde Raadhuis van de stad, de voormalige synagoge, het Cifra paleis en de voormalige Franciscaner kerk. We vervolgen de route naar de Roemeense grens, waar we onze reisleider ontmoeten. We overnachten in Deva.

Vrijdag - Sibiu

Van Deva rijden we naar Sibiu, een middeleeuwse stad in centraal-Roemenië. In 2007 was deze Saksische stad nog de culturele hoofdstad van Europa. We bezoeken het historische centrum met de middeleeuwse vestingwerken, prachtige gevels en de Leugenbrug. Onze reisleider laat u de mooiste plekjes van de stad zien. Door de mooie Roemeense landschappen vervolgen we onze weg naar het kuurstadje Bazna waar we de komende drie nachten verblijven.

Zaterdag - Biertan en Sighisoara

We starten de dag met een bezoek aan Biertan, waar we de weerkerk bezichtigen. Vervolgens bezoeken we Sighisoara met de enige middeleeuwse vesting van Europa die nog steeds bewoond wordt. Sighisoara is één van de zeven Saksische vestingsteden behorend tot de Werelderfgoedlijst. Al rondwandelend binnen de stadsmuren van dit middeleeuwse stadje vergeet u de tijd... Beroemd is ook het geboortehuis van de vader van Dracula.

 

 

Zondag - Brasov, Bazna en Boian

In de middeleeuwen hebben de Saksen in de regio rondom Brasov vele weerkerken gebouwd. Naast een godsdienstige functie hadden deze kerken ook een verdedigende functie in tijden van oorlog of plundering. De Saksische weerkerken van Siebenburgen staan collectief op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We bezichtigen vandaag de weerkerk van Bazna en maken vervolgens een tochtje per paard en wagen naar de weerkerk in Boian. 's Avonds genieten we van een feestelijk diner en een Roemeense folkloreavond.

 

Maandag - Targu Mures, Bistrita en Moldau klooster

Vandaag rijden we noordwaarts. We brengen korte bezoekjes aan Targu Mures en Bistrita voor we aankomen in het Bucovina-gebied. We maken hier kennis met de bijzondere kloosters in deze regio. Ze zijn prachtig beschilderd met fresco's en zeer bezienswaardig. We bezichtigen twee kloosters (entree excl.), namelijk het Sucevita-klooster en het Moldovita-klooster.

Dinsdag - Marumures, Sapinta en Satu Mare

In de ochtend rijden we naar het Maramures-gebied. Tijdens een indrukwekkende rit zien we een aantal houten kerken, die typerend zijn voor dit gebied. Na de lunch (excl.) brengen we een bezoek aan de bijzondere begraafplaats van Sapinta. Het wordt ook wel de vrolijke begraafplaats genoemd met kleurrijk versierde kruizen en mooie teksten. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Satu Mare, een stad met een compact stadscentrum vol met historische gebouwen en een groot aantal musea.

Woensdag - Eger

We nemen afscheid van het prachtige Roemenië, een land dat u niet snel zult vergeten.
Maar ook Hongarije heeft u veel te bieden. 's Middags bezoeken we Eger, de mooiste barokstad van Hongarije. We bezoeken een wijnproeverij (entree excl.). In een knusse wijnkelder kunt u onder het genot van typisch Hongaarse hapjes de volle smaak van de stevige Hongaarse wijnen ontdekken. Na het wijnproeven krijgen we onder leiding van onze gids een rondtour door de binnenstad.

 

Donderdag - Györ

We reizen vandaag westwaarts richting Györ. Na Boedapest is dit de stad met het meest historische centrum van Hongarije. In de binnenstad vindt u vele prachtige gebouwen en gezellige winkeltjes.

Vrijdag

Vandaag rijden we naar Duitsland, naar ons overnachtingshotel. Onderweg stoppen we regelmatig om de benen te strekken.

Zaterdag

Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van onze terugreis. Op ons wisselpunt trakteren wij u op een ‘welkom-thuis'-diner. Onze servicelijnen brengen u weer terug naar uw opstappunt.

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden.

Excursie & Extra

•Bezoek aan Boedapest o.l.v. een gids
•Bezoek aan Kecksemet o.l.v. een gids
•Bezoek aan Sibiu
•Bezoek aan Sighisoara
•Bezoek aan Biertan
•Bezichtigen van de weerkerken in Bazna en Boian
•Ritje per paard en wagen
•Bezoek aan het Sucevita- en Moldovita klooster (entree excl.)
•Bustour door het Maramures-gebied
•Bezoek aan Sapinta
•Wijnproeverij (entree excl.)
•Stadswandeling door Eger
•Bezoek aan Györ

 

Inclusief

•Vervoer per luxe bus die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
•Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
•Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
•Verblijf in diverse hotels op basis van halfpension
•Kamer met douche en toilet
•Begeleiding door een Duits- en Engelstalige gids gedurende het gehele verblijf in Roemenië
•Roemeense folkloreavond
•Koffie met gebak op de heenreis
•Afscheidsdiner in Nederland
•Alle genoemde excursies

Exclusief

•Reserveringskosten € 20,- per boeking (€ 15,- via internet)
•Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
•Entreegelden

Prijzen vanaf 699,00 euro!


Voor meer info en boeken kijk hier!

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 

 

 

Peter Langhout

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 190 gasten en geen leden online