Wegens succes ook dit jaar weer bij Peter Langhout Reizen in het fietsprogramma deze fietsvakantie door het natuurpark Altmuhltal (Regensburg) in Duitsland. Dagelijks fietst u 35 à 50 km terwijl u geniet van de prachtige natuur die het Altmuhltal te bieden heeft. U fietst van Gunzenhausen naar Regensburg door het Altmuhltal langs de rivier de Altmuhl en langs de Donau. Onderweg komt u door de mooiste steden. Bezoek de katholieke kerk en omliggende kloosters van Eichstatt of maak een wandeling door het historische Beilngries. De fietsreis eindigt in de fantastische stad Regensburg dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Wilt u nog wat langer genieten van al het moois dat deze fietsvakantie Regensburg te bieden heeft? Boek dan de 8-daagse fietsreis, die eindigt met 2 nachten in Regensburg. Voor meer informatie over onze 8-daagse fietsreis door het Altmuhltal.


Accommodatie

De fietsreis begint in het Duitse Gunzenhausen aan het Altmühlmeer. U kunt uw auto hier de hele week gratis parkeren. Vervolgens leidt de fietsroute door de prachtige natuur van het Altmühldal naar diverse hotels in Wettelsheim of Weissenburg, Eichstätt, Beilngries, Essing of Kelsheim en ten slotte in Regensburg. De hotels zijn goede toeristenklasse hotels van een 3-sterrenniveau. Uw kamer beschikt minimaal over douche en toilet, maar vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. Iedere ochtend staat er een goed verzorgd ontbijtbuffet voor u klaar. Tegen betaling van een toeslag kunt u deze fietsreis door Duitsland ook uitbreiden met halfpension.


Informatie over de fietstochten

Informatie over de fietstochten
U fietst van hotel naar hotel en de bagage wordt dagelijks veilig voor u vervoerd naar het volgende hotel. Bij aankomst in het hotel ligt er een uitgebreid informatiepakket voor u klaar met routekaarten, plattegronden en informatie over bezienswaardigheden. De route bestaat uit dagelijkse fietsroutes van ca. 35 tot 50 kilometer. Natuurlijk kunt u, indien gewenst, zelf de routes uitbreiden. Na de laatste overnachting in Regensburg wordt u per bus terug naar het eerste hotel in Gunzenhausen gebracht.

Tijdens deze fietsreis in Duitsland kunt u gebruik maken van uw eigen fiets. Wij bieden u echter ook de mogelijkheid om een fiets te huren. Deze fietsen zullen bij aankomst in het hotel voor u klaar staan.

Als u uw eigen fiets gebruikt, kunt u voor de terugreis een transfer bijboeken. Uw fiets kan dagelijks met een transfer terug naar Gunzenhausen, u betaalt daarvoor EUR 21,- per fiets. De fiets moet 1 dag van tevoren voor 16.00 uur afgegeven worden, zodat u er zeker van bent dat de fiets de volgende ochtend ook terug in Gunzenhausen is.

Een fiets met 7 versnellingen kost EUR 49 per week.

Programma

Dag 1: Aankomst in Gunzenhausen aan het Altmuhlmeer

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan bij uw hotel in Gunzenhausen. Bij aankomst ligt het informatiepakket voor u klaar. Als u een fiets gehuurd heeft kunt u deze meteen ophalen.


Dag 2: Wettelsheim / Weissenburg, ca. 35 km.

Vandaag fietst u een prachtige tocht van ongeveer 35 kilometer door het steeds smaller wordende Altmühldal tot aan Karlsgraben. Met dit kanaal heeft Karel de Grote in het jaar 793 voor het eerst geprobeerd om de Rijn en Donau met elkaar te verbinden. Vanaf deze bekende plek fietst u verder naar Wettelsheim / Weissenburg dat in het natuurpark Altmühldal ligt. U overnacht vandaag in Wettelsheim / Weissenburg.


Dag 3: Eichstatt, ca. 50 km.

Vandaag doorkruist u het Natuurpark Altmühldal langs een slingerende route met vele bochten. Door het prachtige Kerbdal in de Fränkische Alb. U eindigt vandaag in de oude bisschopsstad Eichstätt. Vanavond overnacht u in een hotel in de omgeving van Eichstätt.


Dag 4: Beilngries, ca. 44 km.

De fietsvakantie vervolgt haar weg langs de Rivier de Altmühl. U komt door plaatsen als Walting en Arnsberg tot aan het vakantiedorp Kipfenberg. Vanuit Kipfenberg fietst u verder langs de Altmühl naar Beilngries.


Dag 5: Essing / Kelheim, ca. 45 km.

Vanuit Beilngries fietst u verder naar Riedenburg. De route leidt u langs het Main-Donau kanaal met de moderne sluizencomplexen. U fietst verder tot aan de monding van de Altmühl bij de Donau. U overnacht vandaag in Kelheim.


Dag 6: Regensburg, ca. 40 km.

U heeft de mogelijkheid om per schip van Kelhem naar Weltenburg te varen (excl.). U passeert met de boot de Donaudurchbruch bij Weltenburg en eindigt bij het zeer bekende klooster van Weltenburg. U kunt vandaag ook via Saal aan de Donau en Bad Abbach meteen naar Regensburg fietsen waar u de laatste nacht doorbrengt.

 


Dag 7: Terugreis naar Regensburg

Helaas zit de fietsvakantie door het Altmühldal in Duitsland er na vandaag alweer op. Eindigt u op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag? Dan hebben voor u een comfortabele bustransfer terug naar Gunzenhausen geboekt.

 

Inclusief

•6 x overnachting in 3-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
•Informatiepakket en routekaarten
•Dagelijks bagagetransport naar de hotels
•Bustransfer Gunzenhausen - Regensburg
•Onbewaakte parkeerplaats bij eerste hotel

 

Exclusief

•Reserveringskosten Euro 20,- per boeking (Euro 15,- via internet)
•Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking
•Transfer eigen fiets Gunzenhausen - Regensburg a € 22,- per fiets

Optioneel

•Verzorging op basis van halfpension
•Fietshuur
•Reis- en/of annuleringsverzekering


Prijstabel
Vertrek: dagelijks
Duur: 7 dagen
Vervoer: Auto
Verzorging: Logies ontbijt
Vanafprijs: 369,00 euro

Deze reis boeken kijk hier!

 

 

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

Peter Langhout

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 82 gasten en geen leden online