Rondreis Malta

Geniet van Malta met haar rijke cultuur en kleurrijke geschiedenis: een fantastische bestemming voor een rondreis. Tal van culturen en volkeren hebben hier hun stempel achtergelaten, tijdens deze rondreis maakt u kennis met dit mooie eiland. Uiteraard staan alle bekende hoogtepunten van Malta op het programma, zoals de hoofdstad Valletta en het buureiland Gozo. Maar u ziet ook de lokale cultuur tijdens een excursie naar een paar kleinere dorpjes. In het gebied dat de drie riddersteden genoemd wordt ziet u duidelijk de sporen van de vroegere Maltese ridders. Malta ligt midden in de Middellandse Zee op slechts 4 uur vliegen en u kunt er gewoon Engels spreken, kortom hier moet u een keer geweest zijn!

Er is geen minimale deelname aan deze rondreis.

Accommodatie Baystreet hotel

Baystreet maakt deel uit van het Baystreet Tourist Complex gelegen in de plaats St. Julian's. Het ligt op een van de hogere etages en kijkt uit over de zandstranden van St. Georges Bay. Baystreet bevindt zich in het hart van het uitgaanscentrum van St. Julian's. Baystreet beschikt over een 24 uurs receptie, lobby, een restaurant, terras en zwembad. Ook zijn er een kinderbad, een fitnessruimte en een sauna en whirlpool aanwezig

 

 


Programma
Zondag - Aankomst op Malta
Vandaag vliegt u met Air Malta vanaf Amsterdam naar Malta. Na aankomst wordt u per transfer naar uw hotel in St. Julian's gebracht.

Maandag
Na het ontbijtbuffet wordt u opgehaald voor een bezoek aan de hoofdstad Valletta. Deze prachtige stad staat op de werelderfgoedlijst en is rijk aan culturele bezienswaardigheden. We maken een wandeling door deze prachtige stad en gaan als eerste naar de Baracca tuinen die een adembenemend uitzicht op de Grand Harbour bieden. Vervolgens bezoeken we onder andere de St. John's kathedraal met het beroemde Caravaggio schilderij, het kerkmuseum en we komen lang allerlei historische gebouwen, waaronder het Grand Master's Palace. We eindigen deze wandeling met the "Malta Experience" een multivisuele show over de geschiedenis en cultuur van Malta. De middag is ter vrije besteding.


Dinsdag
Vandaag staat een bezoek aan Mdina op het programma. Mdina wordt ook wel de stille stad genoemd en is een van de oudste steden van Malta. De modernisering wordt hier nog een enigszins op afstand gehouden en het uizicht vanaf de stadswallen is overweldigend. We maken een wandeling door deze indrukwekkende stad en bezoeken diverse bastions. Daarnaast gaan we naar de Dingli Cliffs en de botanische tuinen van San Anton. De middag is ter vrije besteding.


Woensdag
Ontdek vandaag een historisch gebied dat ook wel de drie steden genoemd wordt: Victoriosa, Cospicua en Senglea. Deze drie steden worden omringd door enorme verdedigingswallend die dateren uit 1700. We rijden langs Cospicua en maken een wandeling door Vittoriosa. We komen door nauwe straatjes die vol staan met historische gebouwen en kerken. Vanaf de oude baai varen we per "fregatina" langs de beroemde havens om tenslotte in de grote haven van Senglea te eindigen. De rest van deze dag is ter vrije besteding.


Donderdag
Vandaag kunt u zelf het programma bepalen. U kunt erop uittrekken naar de hoofdstad of in alle rust genieten van de zon.


Vrijdag
Deze dag staat in het teken van het ontdekken van de lokale cultuur en levenswijze. We gaan naar authentieke dorpjes in het zuiden van Malta. De gids brengt u in het eerste dorpje door nauwe straatjes naar een typisch Maltees dorpsplein. Van daaruit gaan we naar de Zurrieq vallei waar u bij goed weer een boottocht naar de blauwe grotten (exclusief) kunt maken. Vervolgens rijden we verder door een landschap met wijngaarden en agrarisch land naar het vissersdorpje Marsaxlokk. Geniet van de prachtige kustlijn en de bekende lokale markt die hier iedere dag gehouden wordt. Na de lunch bezoeken we de Tarxien Tempels, een groep van drie tempels die goed behouden zijn gebleven door de eeuwen heen. Aan het einde van de dag krijgen we nog een rondleiding door de grot van Ghar Dalam, een van de eerste bewoners van het eiland.


Zaterdag
Na het ontbijt gaan we vandaag de hele dag op pad naar het buureiland Gozo. We varen per ferry (ca. 20 min.) naar Gozo. Zodra u voet aan wal gezet hebt, merkt u direct dat Gozo een geheel eigen karakter heeft. Het eiland is groener en meer pittoresk dan Malta. Gedurende deze dag bezoeken we de tempels van Ggantija, de citadel in Victoria, de Xlendi baai en tot slot het Swejra. Er is ook vrije tijd om te winkelen voor souvenirtjes, bijvoorbeeld een van de typische wollen producten of het handgemaakte kant.


Zondag
De reis zit er alweer op, vandaag vliegt u met Air Malta weer terug naar Nederland.


Air Malta
Alle vluchten tijdens deze reis worden uitgevoerd door Air Malta, de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta. De vloot van Air Malta bestaat uit relatief nieuwe vliegtuigen, gemiddeld slechts 3,5 jaar oud. Tijdens de vlucht zijn er gratis maaltijden en frisdranken, alcoholische dranken zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Excursies Rondreis Malta

•Stadswandeling in Valletta en bezoek aan de Malta Experience
•Bezoek aan Mdina, Dingli Cliffs en de botanische tuinen van San Anton
•Bezoek aan de drie steden met stadswandeling door Vittoriosa en boottour naar Senglea
•Bezoek aan de Zurrieq Vallei, Marsaxlokk en de Tarxien Tempels
•Rondleiding door de grot van Ghar Dalam
•Bezoek aan Gozo

Inclusief
•Lijndienstvlucht Amsterdam - Malta v.v. met Air Malta
•Luchthavenbelasting en toeslagen
•Transfer van de luchthaven naar uw hotel v.v.
•Verblijf in Baystreet hotel*** op basis van logies en ontbijt
•Vervoer tijdens de excursies in moderne bussen met airconditioning
•Alle genoemde excursies
•Entreegelden en lokale taxen
•Lunch tijdens de excursies op dag 6 en dag 7

Exclusief
•Bijdrage Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking
•Reserveringskosten EUR 20,- per boeking (EUR 10,- indien geboekt via internet)
•Eventuele verhoging van de luchthavenbelasting en/of brandstoftoeslagen door de luchtvaartmaatschappij

Optioneel
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Snelle, goedkope parkeerservice bij Schiphol van onze partner Quickparking
Meerdere vertrekdata vanaf 3 april t/m 23 oktober.
Betreft een vliegreis.
Verzorging logies & ontbijt.
Prijs vanaf 549,00 euro.

Deze reis is helaas niet meer te boeken!

 

Voor meer leuke vakantiereizen kijk hier!Peter LanghoutRSS / Twitter