voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Exposanten Vakantiebeurs 2011 omarmen duurzaam toerisme

Alternatief voor stroperij en houtkap

Op de Vakantiebeurs 2011, van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari in de Jaarbeurs in Utrecht, hebben tal van exposanten het onderwerp duurzaam toerisme stevig omarmd. Het zijn gespecialiseerde aanbieders die ook de komende generaties willen laten genieten van de natuur en de cultuur die de hedendaagse toerist ervaart. De beursbezoekers krijgen goede voorlichting over de collectieve verantwoordelijkheid voor de natuurwaarden van strand, koraal, rots, bossen, landschappen en het authentieke culturele erfgoed in de ontvangende landen. Zo wordt het beurspubliek actief betrokken bij deze thematiek, die een steeds breder maatschappelijk draagvlak krijgt. Duurzaam toerisme biedt een alternatief voor stroperij en houtkap. In veel landen speelt het toerisme een belangrijke economische rol als nieuwe bron van inkomsten en werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

 

Kwetsbaarheid
Reisorganisatie All for Nature laat de bezoekers van de Vakantiebeurs intensief kennis maken met de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur. In iedere bestemming van deze exposant staan projecten voor natuurbehoud centraal en is een specifieke donatie opgenomen voor een natuurbeschermingsproject, bijvoorbeeld voor het befaamde Jane Goodall instituut ter bescherming van de chimpansees in het Gombe Park in Afrika. De reizen dragen bij aan de bescherming van nog meer zwaar bedreigde diersoorten zoals de gorilla, orang-oetan en de reuzenpanda. De ervaringen tijdens de trips zijn zeer heel bijzonder. Wat te denken van het opsporen van wilde reuzenpanda's in China, het ontdekken van de ‘Big 5' van Indonesië en de biodiversiteit op de Galápagos op het exclusieve zeiljacht The Beagle of een lunch met Jane Goodall persoonlijk. Bij alle reizen wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd. All for Nature besteedtopp de Vakantiebeurs extra aandacht aan de bescherming van de tijger en laat zien hoe duurzaam ‘tijgertoerisme' naar India bijdraagt aan het behoud van dit prachtige roofdier. Op woensdag 12 januari en zaterdag 15 januar1 van 13:10-13:25 uur wordt in het Werelds theater (hal ..) van de Vakantiebeurs de film ‘How tourism can save tigers!' vertoond.

Green seat
Exposant Sawadee Reizen is een samenwerking aangegaan met de organisatie Green Seat die reisagenten en reizigers helpt om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen te neutraliseren door te investeren in klimaatprojecten. Daarnaast wordt in een aantal projecten in Kenia en Tanzania hulp geboden bij werkprojecten voor kansarme tieners. In Borneo en op Sumatra wordt steun verleend aan het beschermen van de orang oetans en op Flores staat Sawadee achter een opleidingsmogelijkheid voor gehandicapten. Steeds meer reisorganisaties bieden de GreenSeat optie aan in hun boekingsprocedure aan waardoor reizigers met één simpele muisklik voor een groene stoel kunnen kiezen.

Respect voor bevolking
Voor Baobab Reizen zijn respect voor de bevolking, cultuur en natuur belangrijke pijlers bij het opzetten van de wereldwijde reizen. De organisatie is zich er van bewust dat het toerisme veel voordelen oplevert, maar dat niet alle effecten positief zijn en levert daarom graag een bijdrage aan het behoud van de natuur en de zorg voor het milieu. De reizigers overnachten regelmatig in accommodaties waarbij de opbrengst rechtstreeks ten goede komt aan de lokale bevolking. De reizen zijn niet primitief, maar leuk en met volop kansen op extra ervaringen. Daarbij wordt, zoals in Ecuador en Costa Rica, gereisd met lokale bus eigenaren die een deel van hun opbrengst in hun eigen gemeenschap investeren. Ook deze exposant zorgt voor honderd procent CO2 compensatie.

 

Vloeibaar aardgas
Het zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van duurzaam toerisme die op de Vakantiebeurs 2011 in de schijnwerpers worden geplaatst. De thematiek richt zich overigens niet alleen op natuur of cultuur. Een opvallende uiting van duurzaam toerisme is de bouw van twee passagiersschepen met energiezuinige motoren waarmee exposant Fjord Line in maart en oktober 2012 gaat cruisen in de Noorse wateren voor het traject Hirtshals-Stavanger/Bergen. De nieuwe cruiseferry's worden uitgerust met brandstofbesparende motoren op vloeibaar aardgas om de uitstoot van schadelijke stoffen in de lucht en het water tot een minimum te beperken

Sarah Darwin
Sarah Darwin opent tijdens de Vakantiebeurs op woensdag 12 januari een bijeenkomst, exclusief voor reisprofessionals, over duurzaam toerisme. De biologe reisde dit jaar met het zeilschip de Beagle in de voetsporen van haar wereldberoemde betovergrootvader Charles Darwin over de wereldzeeën. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de reisbrancheorganisatie ANVR en heeft als thema ‘Duurzaam toeristisch Ondernemen in de praktijk'.

De Vakantiebeurs is geopend van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen'.

 

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten.
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

Lezersactie- Bezoek de Vakantiebeurs met € 5,- korting

U kunt met € 5,- korting naar de Vakantiebeurs. Koop uw kaartje voor 12 januari 2011 en betaal € 12,50 in plaats van € 17,50. Bestellen doet u online, via www.vakantiebeurs.nl. Bij gebruik van de kortingscode 7645201700102 krijgt u automatisch € 5,- korting. U ontvangt de entreekaart dan per e-mail thuis en hoeft niet in de rij te staan voor de entree.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter