Persbericht
Utrecht, 16 november 2010

Het CBI, het bureau ter bevordering van het toerisme en de import uit ontwikkelingslanden, introduceert op de Vakantiebeurs een dertigtal wereldwijde exotische vakantiebestemmingen. Verreweg de meeste aandacht gaat uit naar ‘community based tourism'. Dit zijn reizen waarbij de lokale bevolking sterk betrokken is en ook de revenuen rechtstreeks aan de plaatselijke gemeenschap ten goede komen. De toerist komt direct in contact met de cultuur, de gewoonten, de traditionele maaltijden en beleeft intens het oorspronkelijke karakter van een land. Het motto van deze vakanties is ‘kies voor kwaliteit'. Daaronder valt overigens ook een groeiend aanbod hoogwaardige toeristische producten als congressen, alle soorten evenementen en luxe vakanties. De data van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari 2011. Het beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen'.Entree in Europa

Het CBI in Rotterdam is onderdeel van de Nederlandse overheid onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken en helpt producenten in ontwikkelingslanden een entree te krijgen op Europese markten. Dit geldt voor het toerisme en vele andere sectoren in het bedrijfsleven. Het CBI maakt al jarenlang gebruik van de Vakantiebeurs om contacten te leggen met Nederlandse reisorganisaties en met de aspirant vakantievierders. Dit gebeurt deels in een speciale CBI stand (hal 10), deels in de nationale stand van de deelnemende landen zelf (hal 3).

 

Dans en muziek

De exposerende landen zijn Albanië, Armenië, Bolivia, Benin, Burkina Faso, Colombia, Ecuador, El Salvador, Filipijnen, Georgië, Ghana, Indonesië, Jordanië, Madagaskar, Mali, Moldavië, Mozambique, Nepal, Rwanda, Senegal, Servië, Sri Lanka, Thailand, Zuid-Afrika, Swaziland, Uganda, Vietnam en Zambia. Muzikanten, dansers en danseressen, zangers en zangeressen uit deze landen verzorgen dagelijks een bijna continue show voor het beurspubliek.

Armenië

Armenië in de zuidelijke Kaukasus heeft een nog nauwelijks gekende natuur en geschiedenis. Met alpenweiden, dichte bossen, watervallen en een intense schoonheid van het berglandschap wordt het land vaak aangeduid als een openluchtmuseum met meer dan 40.000 historische monumenten; antieke steden en forten, middeleeuwse kloosters en kerken.

Benin en Bolivia

In Benin wordt vooral het duurzame toerisme onder de aandacht gebracht onder het credo ‘bescherm het milieu en verbeter het leven van de lokale bevolking'. In Bolivia, in het hart van Zuid-Amerika, zijn veel natuurlijke hulpbronnen bewaard gebleven. Het land bezit dan ook een grote rijkdom aan bio diversiteit.

Ghana

Vanuit Afrika vraagt Ghana op de Vakantiebeurs aandacht voor de veelzijdige toeristische mogelijkheden. Reizigers kunnen bijvoorbeeld een trip maken naar de biologische cacao boerderijen, op pad met olifanten voor een safari, de weidse savannen bezoeken of naar het Unesco Erfgoed van de slavenforten aan het palmenstrand.

Madagaskar

Madagaskar kan bogen op een tiental nationale parken, ruim 3.000km palmenstrand, authentieke dorpjes, eeuwenoude tradities en een unieke, rijke flora en fauna. Vakantiegangers kunnen kiezen uit een breed palet aan mogelijkheden, van sportieve trektochten tot relaxte strandvakanties.

Vakantiebeurs 2011

De Vakantiebeurs is de grootste consumentenreisbeurs ter wereld. De openingstijden zijn van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.

 

Zoekt u een huisje op de Veluwe kijk dan hier!

 

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten.
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

 

 

Voor meer info of kaarten bestellen zie www.vakantiebeurs.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter