Zin om alvast helemaal in de vakantiestemming te komen? Dan mag u dit jaar de Vakantiebeurs niet missen. Van 12 t/m 16 januari 2011 staat Jaarbeurs Utrecht helemaal in het teken van Onvergetelijke bestemmingen, het centrale thema van de Vakantiebeurs. Verdeeld over negen hallen kunt u zich oriënteren op de meest uiteenlopende bestemmingen in ruim 150 landen. Of u nu altijd al heeft gedroomd van een avontuurlijke trektocht, heerlijk wilt luieren op een subtropisch eiland of Nederland nóg beter wil leren kennen: op de Vakantiebeurs bent u aan het juiste adres!

 

Doe inspiratie op voor een onvergetelijke vakantie en kom alvast in de ultieme vakantiesfeer. Dit jaar staan de gastlanden Slovenië (Europa) en Indonesië ( Verre Bestemmingen) extra in de spotlights. Wat kunt u naast het brede aanbod van de deelnemers nog meer verwachten? Verschillende culturen en bestemmingen komen extra tot leven in de verschillende activiteiten die dagelijks worden georganiseerd. Tref overigens niet alleen voorbereidingen om op reis te gaan, maar ook om weer gezond thuis te komen. Ga voor meer info, advies en reistips naar www.gezondopreis.nl.

 

 

 

 

 

 Zoekt u een huisje op de Veluwe kijk dan hier!

 

Praktisch: Vakantiebeurs 2011, woe 12 t/m zo 16 januari 2011, Jaarbeurs Utrecht, dagelijks open van 10.00-18.00 uur + vrijdag 14 van 10.00-21.00 uur. Kaarten aan de kassa kosten

€ 17,50 p.p., kinderen t/m 16 jaar mogen gratis naar binnen. In de online voorverkoop - die half november start - kunnen vanaf € 10,- kaarten worden besteld. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.vakantiebeurs.nl.

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten.
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!


Gezond op reis!

Ook dit jaar is er op de Vakantiebeurs extra veel aandacht voor Gezond op Reis gaan. Onderstaand vindt u meer informatie, tips, weetjes en quizvragen over dit onderwerp. Op www.gezondopreis.nl vindt u nog meer informatie.


Informatie, tips & weetjes

- Risicogebieden - Jaarlijks reizen ruim 1,5 miljoen Nederlanders naar verre bestemmingen voor hun vakantie of werk. Risicogebieden voor infectieziekten liggen niet alleen in (sub)tropische landen zoals in Azië, Afrika of Midden-Zuid Amerika. Dichtbij op b.v. 3 uur vliegen in Turkije, Egypte of Marokko, maar ook in enkele Oost-Europese landen kunnen de hygiënische omstandigheden slecht zijn en een bedreiging vormen voor de gezondheid. Het risico op infectieziekten is niet alleen afhankelijk de bestemming, maar ook van wat men er doet of overkomt tijdens een reis.

-Informatie inwinnen - Na het boeken van een mooie reis is het dan ook belangrijk dat men een aantal voorbereidingen treft om gezond weer thuis te komen. Waaronder het inwinnen van algemene informatie over het land en de benodigde reisvaccinaties.

-Hepatitis A - Voor reizigers naar landen als Turkije, Egypte en Kroatië is een vaccinatie tegen Hepatitis A aanbevolen. Dit geldt ook voor Hepatitis B mocht je een verhoogd risico lopen om besmet te raken met dit virus wat een ernstige infectie van je lever veroorzaakt. Een verhoogd risico op besmetting loop je door het eten en drinken van besmet voedsel en/of water en wanneer je activiteiten onderneemt waardoor de kans op bloedcontact groter is. Bijvoorbeeld via een besmette hechtset, een verwonding, een mes van de lokale kapper of de gebruikte naald bij het plaatsen van een tatoeage. Maar ook via seksueel contact kan je Hepatitis B oplopen en dat is natuurlijk geen herinnering die je wilt overhouden aan die leuke vakantieliefde. Het type vakantieganger dat je bent, bepaalt dus mede of je risico loopt en vaccinatie aanbevolen wordt.

- Vergoeding vaccinaties en malariatabletten door zorgverzekeraars? Als gevolg van de economische crisis gaan reizigers steeds vaker onbeschermd op reis; er wordt minder vaak een gezondheidsadvies gevraagd en reizigers laten zich ook minder vaak vaccineren, met alle mogelijke gevolgen van dien. En dit terwijl zorgverzekeraars in de meeste aanvullende pakketten een vergoeding hebben opgenomen voor vaccinaties en tabletten die nodig zijn om onbezorgd op vakantie te gaan. Worden reizigersvaccinaties en -tabletten gedeeltelijk) vergoed door uw zorgverzekeraar? Kijk op gezondopreis.nl.

-Malariarisico op Gambia - Gambia is een zeer populaire vakantiebestemming onder Nederlandse reizigers, maar dat je er risico loopt op malaria, ook als je in een mooi hotel aan de kust verblijft, is bij de meeste onbekend. En dit is niet zonder gevolgen: malaria is een infectie­ziekte die wordt overgebracht door mug­gen en is zonder twijfel de meest voorko­mende ernstige infectieziekte waar reizigers mee te maken kunnen krijgen. Elk jaar nemen enkele duizen­den mensen de ziekte mee terug naar Europa. In het najaar van 2008 liepen 10 Nederlandse toeristen malaria op in Gambia. Helaas overleden 2 van hen aan deze infectieziekte. Alle 10 gebruikten geen of de verkeerde malariaprofylaxe. Wees voorbereid en win gezondheidsadvies in, ook voor een last-minute reis naar Gambia!

Besmette scheermessen in Turkije -In Turkije laten veel vakantiegangers zich op traditionele wijze scheren. Maar zijn we ons bewust van de risico's? Onderzoek wijst uit dat Turkse scheermessen besmet kunnen zijn met het hepatitis B-virus, een virus dat leidt tot een ernstige ontsteking van de lever. Bij een lokale kapper is via het traditionele scheermes de kans op bloedcontact groter. Lijkt het u leuk om een traditionele scheerbeurt te krijgen, zorg dan dat u goed beschermd op reis gaat!

Besmet kraanwater - Natuurlijk weet u dat het afgeraden wordt om tijdens vakantie in het buiten­land water uit de kraan te drinken. Dat is er vroeger al ingestampt door onze eigen moeders: ‘Niet je tanden poetsen met kraanwater!' Maar wordt er ook aan dat verraderlijke kraanwater gedacht als de ijsklontjes vrolijk tinkelen in het glaasje cola na een geweldige safari? Of als er wordt opschept van dat knisperend verse saladebuffet in een luxe Safari Logde? Vast niet. En dat zou eigenlijk wel moeten, want circa honderden Nederlanders lopen jaarlijks een Hepatitis A-infectie op! Dat kan zomaar gebeuren via besmet water, waarmee natuurlijk niet de tanden wor­den gepoetst, maar waar ondertussen wel de sla in wordt gewassen.

 

Lezersactie- Bezoek de Vakantiebeurs met € 5,- korting

U kunt met € 5,- korting naar de Vakantiebeurs. Koop uw kaartje voor 12 januari 2011 en betaal € 12,50 in plaats van € 17,50. Bestellen doet u online, via www.vakantiebeurs.nl. Bij gebruik van de kortingscode 7645201700102 krijgt u automatisch € 5,- korting. U ontvangt de entreekaart dan per e-mail thuis en hoeft niet in de rij te staan voor de entree.

 

 

Voor meer info of kaarten bestellen zie www.vakantiebeurs.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter