Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) denkt dat er een kans van 50 tot 60 procent is dat het klimaatfenomeen El Niño dit jaar terugkeert. El Niño leidt tot overstromingen en droogte in grote delen van de wereld.
  2. Voor het eerst hebben wetenschappers DNA van Neanderthalers en andere primitieve mensensoorten onttrokken aan grotpuin.
  3. Vrouwelijke libellen zetten soms hun eigen dood in scène, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie.
  4. Babywalvissen communiceren tijdens lange reizen op fluistertoon met hun moeder. Jonge bultruggen grommen en piepen opvallend zacht tijdens de eerste lange tocht die ze maken met hun moeder.
  5. Vertegenwoordigers van China en het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA) overleggen over het maken van een buitenpost voor mensen op de maan.
  6. Dolfijnen copuleren in zeer uiteenlopende standjes en hebben waarschijnlijk regelmatig seks voor hun plezier, zo blijkt uit een nieuwe studie. 
  7. Visarenden zijn opnieuw aan het broeden geslagen in De Biesbosch. Boswachters reageren opgetogen, omdat het de kans vergroot dat de bijzondere roofvogels blijvend deel gaan vormen van de Nederlandse natuur.
  8. Wetenschappers hebben een rups ontdekt die plastic tasjes verorbert. De rups van de grote wasmot (een nachtvlinder) eet de plasticsoort polyethyleen en zet deze stof om in glycol, een goedje dat vanzelf vergaat.
  9. Het risico op grote overstromingen aan de kusten wereldwijd groeit de komende decennia fors. Zware stormen treffen door bodemdaling en zeespiegelstijging straks veel meer mensen.
  10. In een steengroeve in Winterswijk is een zeldzaam fossiel gevonden van een kever die zo'n 200 miljoen jaar geleden in ons land leefde. 

RSS / Twitter