Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Dankzij een ontdekking van Nederlandse wetenschappers wordt het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk om het haartype van de dader van een misdrijf te voorspellen aan de hand van DNA-sporen.
  2. Twee astronauten en een kosmonaut die enkele maanden in het internationale ruimtestation ISS verbleven, zijn donderdagochtend iets na 9.30 uur veilig teruggekeerd op aarde. De Amerikaan Randy Bresnik, de Rus Sergej Rjazanski en de Italiaan Paolo Nespoli verbleven sinds 28 juli 139 dagen in de ruimte.
  3. Teken, de notoire parasieten die gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen, verpesten het leven van dieren al veel langer dan er mensen rondlopen op aarde. Zelfs dinosaurussen hadden al last van de bloedzuigende spinnetjes.
  4. Onderzoekers hebben op expeditie in Nieuw-Zeeland de fossiele resten van een onbekende prehistorische reuzenpinguïn ontdekt. Het dier was bijna twee meter lang, en woog naar schatting zo'n honderd kilo.
  5. Het aantal vrouwelijke hoogleraren in Nederland groeit, maar desondanks vormen ze nog altijd een ruime minderheid. Inmiddels is bijna een op de vijf Nederlandse hoogleraren vrouw: 19,3 procent.
  6. Woensdagavond vanaf 22.00 uur is er enkele uren een grote kans om vanuit Nederland veel vallende sterren te zien.
  7. Bij de boulevard van Scheveningen is een Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven. Binnen liggen onder meer een Duitse krant uit 1945, delen van een legeruniform en munitiehulzen, aldus de gemeente Den Haag. 
  8. De zeldzame rendiersoort boskariboe wordt met uitsterven bedreigd in de Canadese provincie Quebec. Skiërs verdrijven de dieren uit hun leefgebied.
  9. Kinderen leren lopen met behulp van een belangrijk netwerk in het brein dat actief wordt op rustmomenten. 
  10. In een artikel waarbij voormalig hoogleraar sociale psychologie Jens Förster van de Universiteit van Amsterdam (UvA) betrokken was zijn opnieuw fouten gevonden.

RSS / Twitter