Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Niet alleen het ijs op de Noordpool, maar ook het landijs op Groenland smelt sneller dan verwacht. Wetenschappers waarschuwen voor de effecten hiervan in een rapport dat maandag is gepubliceerd.
  2. Soms duren dagen of jaren te lang, soms vliegen ze juist voorbij. Hoe komt dat? En waarom lijkt de tijd sneller te gaan als je ouder wordt?
  3. Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de TU Delft en het Rijksmuseum heeft het laatste, nog onbekende ingrediënt in de verfpasta van Rembrandt van Rijn ontdekt. Het gaat om het loodmineraal plumbonacriet. 
  4. Wetenschappers hebben op Antarctica uit een diep onder een ijslaag verscholen meer restanten van kleine beestjes gevonden. De resten zaten in modder die door een boorgat naar boven is gehaald.
  5. De ringen van Saturnus zijn relatief jong. Er is zelfs een tijd geweest dat Saturnus de ringen niet had. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA nadat ze de ringen hadden bestudeerd.
  6. De katoenplantjes die aan boord van een ruimtesonde ontkiemden op de maan hebben het niet gehaald, schrijft de Britse krant The Guardian.
  7. De Amerikaanse ruimtesonde New Horizons is dinsdag voorbij een planetoïde gevlogen, zoals de bedoeling was. Dat gebeurde op 6,6 miljard kilometer afstand van de aarde.
  8. Katoenzaadjes die door een Chinese sonde naar de maan zijn gebracht, zijn uitgekomen. Het is voor het eerst dat er planten groeien op de maan, zegt de Chinese ruimtevaartorganisatie CNSA dinsdag.
  9. Het broeikaseffect zorgt ervoor dat oceanen nog sneller opwarmen dan eerder gedacht, blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke analyse.
  10. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het bewaren van melktanden kan later het leven van je kind redden."

RSS / Twitter