Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 1. Archeologen hebben voor de kust van Zuid-Engeland botresten gevonden in een Nederlands scheepswrak uit de achttiende eeuw. Ook zijn drie schatkisten met vermoedelijk een fortuin aan zilverstaven ontdekt.
 2. Apen zijn op jonge leeftijd het vaakst geneigd om affectie te tonen voor soortgenoten door ze te kussen, vlooien of omhelzen. Bij oudere chimpansees komen dit soort uitingen van empathie minder vaak voor.  
 3. Als mensen duur geprijsde wijn drinken, worden hun hersenen op een speciale manier geprikkeld, zo blijkt uit een nieuwe studie.
 4. Archeologen hebben in Mexico de fossiele resten van een unieke reuzenluiaard opgegraven. 
 5. Amerikaanse wetenschappers hebben in Myanmar zeven gefossiliseerde bloemknoppen uit de tijd van de dinosaurussen ontdekt. 
 6. NU.nl checkt dagelijks berichten die rondgaan op Facebook op hun betrouwbaarheid. Bewering: Water met koolzuur doet je tanden verrotten en kan je dik maken.
 7. Hommelkoninginnen die worden blootgesteld aan bepaalde insecticiden zijn daarna veel minder productief in de voortplanting. Daardoor loopt de hommelpopulatie gevaar.
 8. Wetenschappers hebben op Antarctica de grootste vulkanische regio op aarde ontdekt, die onder meer bestaat uit 91 vulkanen waarvan de top onder de ijskap ligt.
 9. De ziekte van Alzheimer is mogelijk af te remmen door de verminderde aanmaak van serotonine tegen te gaan bij patiënten. 
 10. Goudvissen kunnen melkzuur omzetten in alcohol en daardoor gedurende langere tijd overleven zonder zuurstof, stellen wetenschappers in een nieuwe studie.
   

RSS / Twitter