Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Bijna anderhalf miljoen mensen in de EU zullen dit jaar naar verwachting aan de gevolgen van kanker overlijden, blijkt uit een onderzoek dat dinsdag zal verschijnen in Annals of Oncology. Longkanker blijft de dodelijkste ziekte onder beide geslachten.
  2. Twee keer per dag je tanden poetsen en niet te vaak suiker eten. Zo moeilijk lijkt het niet om je gebit gezond te houden. Maar waarom hebben zoveel mensen dan toch gaatjes?
  3. De Amerikaanse wiskundige Karen Uhlenbeck is dinsdag als eerste vrouw ooit verkozen tot winnaar van de Abelprijs, een van de meest prestigieuze prijzen in de wiskunde.
  4. Bij mannelijke bewoners van het Iberisch Schiereiland is weinig DNA van de oorspronkelijke mannen uit het gebied terug te vinden. De meeste genen van de mannelijke inwoners van Spanje en Portugal komen van andere Europese volkeren die naar het gebied zijn getrokken.
  5. De onbemande Crew Dragon-capsule van SpaceX is vrijdagmiddag, hangend aan vier parachutes, succesvol geland op de Atlantische Oceaan. Daarmee is de eerste testvlucht van de nieuwe ruimtecapsule ten einde gekomen.
  6. Voor de eerste keer in de geschiedenis zal een vrouwelijk astronautenduo een ruimtewandeling maken bij het internationale ruimtestation ISS, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bevestigd in gesprek met CNN.
  7. Deense wetenschappers hebben met een groot onderzoek aangetoond dat vaccinaties tegen de mazelen, bof en rode hond geen autisme veroorzaken bij kinderen. In de studie werden Deense kinderen die een prik kregen vergeleken met kinderen die niet gevaccineerd werden.
  8. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Universiteit Maastricht zijn beoordeeld als de beste algemene masteruniversiteiten van Nederland. Dertien masteropleidingen van de RUG kregen dit jaar het label Topopleiding, zo blijkt dinsdag uit de Keuzegids Masters 2019.
  9. Egypte heeft een project voltooid om de befaamde tweeduizend jaar oude catacomben in de kuststad Alexandrië te redden van het stijgende grondwater, hebben Egyptische autoriteiten zondag bekendgemaakt.
  10. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Chocolade helpt tegen stress."

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 68 gasten en geen leden online