Techniek

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Sommige mensen vinden het verschrikkelijk als je het doet, anderen als je het niet doet: ‘u’ zeggen. Sterft deze beleefdheidsvorm uit nu we elkaar steeds vaker jijen?
  2. Transvrouwen (mensen geboren als man, maar die zich identificeren als vrouw) die behandeld worden met geslachtshormonen lopen een groter risico om borstkanker te krijgen dan mannen. Dat meldt wetenschap.nu.
  3. Over het verleden van de bedwants was niet veel bekend. Een nieuw onderzoek toont aan dat de bloedzuigertjes veel ouder zijn dan werd aangenomen: ze kropen al rond in de tijd van de dinosauriërs.
  4. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Lightdranken maken het lastiger om af te vallen"
  5. Op de maan is nog steeds sprake van tektonische activiteit waardoor bevingen ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek dat maandag door een groep Amerikaanse geologen gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Geoscience.
  6. Mensen die in de supermarkt etiketten lezen, zijn gemiddeld lichter en gezonder. Val je echt af wanneer je etiketten op voedselverpakkingen leest?
  7. Onderzoekers van de Purdue-universiteit in de Amerikaanse staat Indiana hebben een kleine drone ontwikkeld die de vleugelbewegingen van een kolibrie imiteert om razendsnel een andere kant op te vliegen.
  8. De Hubble-telescoop heeft een indrukwekkend spiraalsterrenstelsel vastgelegd. Het gaat om NGC 2903, dat op een afstand van 30 miljoen lichtjaar van de aarde staat.
  9. NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Eenden voeren met brood is slecht voor de waterkwaliteit"
  10. De Verenigde Naties publiceerden maandag een rapport over de milieuschade door toedoen van de mens. De onderzoekers beschrijven een planeet, die gebukt gaat onder overconsumptie en vervuiling en die bijna een miljoen soorten dreigt te verliezen. NU.nl zet de belangrijkste bevindingen uit het rapport op een rij.

RSS / Twitter