Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 1. Een man in Duitsland heeft geprobeerd 1.600 euro te besparen door benzine te tanken, en vervolgens weg te rijden.
   
 2. De 186-jarige Jonathan, 's werelds oudste schildpad, is al ruim 26 jaar samen met zijn geliefde Frederica. Nu blijkt Frederica meer een Frederic te zijn.
 3. Russische communisten willen niet dat een zwarte komediefilm over de dood van Josef Stalin wordt vertoond in hun land. 
 4. De politie in Groningen is dinsdag massaal in actie gekomen nadat een treinreiziger meldde dat er mogelijk een dode bij het spoor in de buurt van Grijpskerk lag. Na een grote zoekactie bleek het te gaan om een gezonde man van het 'zwervertype'.
 5. Het omstreden kunstwerk 'Domestikator' van Joep van Lieshout gaat toch naar Parijs. Het Centre Pompidou toont het kunstwerk vanaf volgende week op zijn terrein, vertelde de kunstenaar in het radioprogramma De Overnachting. Het Louvre weerde de installatie eerder van een buitententoonstelling in de Franse hoofdstad.
 6. Pornobaas Larry Flynt biedt 10 miljoen dollar (8,4 miljoen euro) voor belastende informatie over de Amerikaanse president Donald Trump. Flynt zoekt naar een ''smoking gun": een onomstotelijk bewijs van misstanden die kunnen leiden tot het aftreden van de president 
 7. President Peter Mutharika van Malawi waarschuwt vermeende vampiers zich koest te houden. "Als mensen hekserij gebruiken om het bloed van mensen op te zuigen zal ik met ze afrekenen", zei hij vrijdag tegen dorpshoofden. "Ik vraag ze daar ook onmiddellijk mee te stoppen."
 8. Een half opgerookte sigaar van de vroegere Britse premier Winston Churchill heeft op een onlineveiling in de Verenigde Staten omgerekend meer dan tienduizend euro opgebracht. 
 9. De oude stoelen uit de Amsterdam ArenA krijgen een nieuw leven. Het stadion heeft de afgelopen tijd bijna alle van de ruim 53.000 stoelen vervangen door rood-witte exemplaren. Ajaxfans kunnen nu de oude stoelen kopen, maakte de ArenA donderdag bekend. 
 10. Veilinghuis Skinner verkoopt 445 zeldzame foto's gemaakt door astronauten. Onder meer de originele eerste foto gemaakt door Neil Armstrong vanaf de maan wordt verkocht.

RSS / Twitter