Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Deelnemers van de Marathon van Londen hebben zondag maar liefst 39 nieuwe wereldrecords op hun naam gezet. Onder de nieuwe titels bevinden zich 'de marathon lopen verkleed als telefooncel' en 'de marathon lopen in een Star Wars-kostuum'.
  2. Twee muzikanten troffen in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de thuisrit na een optreden in de buurt van Markelo en Goor een beschonken jongeman aan, die midden op de weg lag te slapen naast zijn fiets.
  3. Bijna het hele Amerikaanse dorp Tiller in de Amerikaanse staat Oregon staat te koop voor 3,85 miljoen dollar (bijna 3,56 miljoen euro). De totale grondoppervlakte van de plaats is circa één vierkante kilometer.
  4. Een barman in Wenen hoeft geen boete meer te betalen voor een boer die hij liet in het bijzijn van een agent. Dat meldt persbureau APvrijdag.
  5. Een onbekende weldoener heeft in de Duitse stad Konstanz (Baden-Württemberg) honderden euro's aan contant geld uitgedeeld. 
  6. Een Amerikaanse vrouw heeft op een agent geplast toen ze werd gefouilleerd bij een politiecontrole in de staat Arkansas. De vrouw werd aan de kant gezet nadat ze slingerend over de weg reed.
  7. De bijna tachtig goudvissen die een man vorig jaar illegaal uitzette in de Veenendaalse Brouwersgracht zijn voor "99 procent uit het water gehaald". Dat zegt initiatiefnemer Hans van Manen tegen RTV Utrecht.
  8. Een scooterdief in Amsterdam heeft in de nacht van woensdag op donderdag wat extra geld verdiend aan zijn gestolen bezorgscooter. Nadat hij de scooter had meegenomen, heeft hij er een portie shoarma mee bezorgd bij een besteladres.
  9. Een man is opgepakt terwijl hij met een koffer met ingevroren sperma probeerde de grens tussen Thailand en Laos over te steken. De spermasmokkelaar hangt volgens de Bangkok Post een celstraf van drie jaar of een forse boete boven het hoofd.
  10. Kat Kenzo is na bijna vier dagen ontsnapt uit een spouwmuur in Westland. De brandweer Haaglanden en andere hulpdiensten waren al die tijd bezig om het huisdier uit de muur te bevrijden.

RSS / Twitter