Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Op het altaar van een kerk in het Duitse Beieren heeft een onbekende 160.000 euro achtergelaten voor hulpprojecten in Afrika. Een medewerkster van de kerk had het geld in het gebedshuis in Saal an der Donau afgelopen mei al gevonden. 
  2. Stichting Leeuw wil een verwaarloosde leeuw uit Irak naar de opvang in Anna Paulowna halen. Het verwaarloosde dier, Simba, werd in een wijk van Bagdad te koop aangeboden. 
  3. Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws vaak weg. Daarom maken we elke week een overzicht van positief nieuws.
  4. Een groot deel van de bewoners van de Spaanse stad Segovia heeft kritiek op een beeld van de duivel. Het gezicht van de duivel zou "te vriendelijk" zijn.
  5. Hoewel eind december het bericht dat Jean-Jacques van Belle overleden was in de media verscheen, blijkt de oprichter van het 'in-flightmagazine' Holland Herald van KLM springlevend. Terwijl zijn overlijdensadvertentie al was geplaatst, was hij naar Albanië vertrokken, waar hij nog steeds woont.
  6. Een 80-jarige vrouw heeft al zestig jaar zonder rijbewijs gereden. Woensdag liep ze uiteindelijk toch tegen de lamp.
  7. Tachtig mensen hebben zondag in Amsterdam meegedaan aan de eerste No Pants Subway Ride in de hoofdstad, meldt AT5.
  8. Enkele klanten van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific uit Hongkong hebben door een fout ruim 90 procent korting op hun geboekte tickets voor de zogeheten first class gekregen. Cathay heeft de verkoop van de tickets meteen gestopt toen deze tweede fout in korte tijd ontdekt werd.
  9. De eerste foto van Kylie Jenners dochter Stormi Webster is niet langer de meest gelikete foto op Instagram. Die eer gaat sinds zondagavond naar een foto van een ei.
  10. Een zesjarige jongen heeft vrijdag een pistool meegenomen naar een kinderopvang in het Amerikaanse Columbus (Ohio).

RSS / Twitter