Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De nieuwe burgemeester van de Filipijnse gemeente Araceli is vrijdag gekozen met het opgooien van een muntje. De autoriteiten hebben voor deze manier van besluitvorming gekozen, omdat de twee populairste kandidaten evenveel stemmen hadden gekregen.
  2. De bestuurder van een Amerikaanse onderzeeër heeft plastic aangetroffen op de bodem van de Grote Oceaan, terwijl hij bezig was met de diepste duik ooit. Het vaartuig was bijna 11 kilometer afgedaald in de oceaan, meldt de BBC maandag.
  3. Het schilderij Les Meules van de Fransman Claude Monet heeft bij een veiling van Sotheby's in New York dinsdag 98,8 miljoen euro opgebracht. Het is het hoogste bedrag voor een Monet op een veiling ooit.
  4. Een gouden achttiende-eeuwse munt heeft dinsdag bij een veiling 196.800 euro opgebracht. Volgens veilinghuis Heritage Auctions Europe in IJsselstein is dit het hoogste bedrag dat ooit in Nederland voor een munt is betaald.
  5. Een piloot in Myanmar heeft zondag een vliegtuig behoed voor een crash door het toestel te landen terwijl het landingsgestel een technische storing had. De voorwielen konden niet worden uitgeklapt.
  6. Honderden exemplaren van een verloren gewaande paardenbloemensoort staan in een veld op Schiermonnikoog. Leden van de vereniging voor veldbiologie Herbarium Frisicum ontdekten de bloemen zaterdag bij toeval.
  7. Een Britse vrouw stond vrijdag voor een verrassing toen zij thuis haar net aangekochte brood onder de loep nam. De zak zat vol met de zogeheten kontjes of kapjes van het brood.
  8. Een Rus die de noordelijkste bank ter wereld op Spitsbergen overviel, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden. De 29-jarige Maksim Popov pleegde voor zover bekend de eerste bankoverval in de geschiedenis van de Noorse eilandengroep, meldt de BBC.
  9. De 82-jarige Ierse Eileen Mackin ontmoette in april voor het eerst haar 103-jarige moeder Elizabeth, nadat ze als baby naar een weeshuis was gebracht. Ze was al vanaf haar negentiende op zoek naar haar moeder. Donderdag deed ze haar verhaal in het radioprogramma Liveline.
  10. Een man in de Amerikaanse staat Wisconsin is deze week gearresteerd nadat hij bij het politiebureau in Shawano County zijn rugzak met daarin zakjes methamfetamine, ook wel bekend als (crystal) meth, wilde ophalen.

RSS / Twitter