Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een zwangere vrouw heeft voor bijna 900 euro aan spullen gestolen bij de Primark in Zoetermeer, meldt de politie woensdag op Facebook.
  2. Burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland staat woensdag de hele dag met een bakfiets klaar bij het stembureau in het dorp Eesveen. Op deze manier garandeert hij hoogstpersoonlijk dat rolstoelafhankelijke kiezers hun stem kunnen uitbrengen voor de Provinciale Staten.
  3. De West-Vlaamse prijsduif Armando heeft tijdens een veiling voor 1.252.000 euro een nieuw baasje gekregen. Zijn nieuwe baas komt uit China. De koper neemt Armando over van vader en zoon Verschoot.
  4. Bezoekers van de Dutch Comic Con in Utrecht mogen komend weekend geen nepwapen meenemen naar het evenement in de Jaarbeurs. De organisatie heeft hiertoe besloten na de aanslag in de stad van maandag.
  5. Nederland staat dit jaar op de vijfde plaats van een groot VN-onderzoek naar de gelukkigste landen ter wereld. Finland staat bovenaan de lijst. Nederland heeft nog nooit zo hoog in de lijst gestaan.
  6. Een Duitse personenauto is zondagmorgen door onbekende oorzaak vast komen te zitten op het strand van Scheveningen.
  7. De Universiteit Utrecht heeft onlangs naar eigen zeggen de grootste nalatenschap in haar geschiedenis gekregen. Oud-student Johanna Alida van Leerzem laat haar gehele vermogen, met een omvang van 1,2 miljoen euro, na aan de universiteit.
  8. De politie heeft zondagochtend vroeg in Rotterdam een man bevrijd die zich per ongeluk had laten insluiten in het winkelcentrum Alexandrium. De man, die onder invloed was van alcohol, is vermoedelijk in slaap gevallen voordat de hekken van het complex op slot gingen.
  9. Choupette Lagerfeld, de kat van wijlen Karl Lagerfeld, heeft op Instagram aangekondigd een kledinglijn genaamd #RIPDaddy te lanceren. Alle opbrengsten van deze limitededitioncollectie zullen naar een asiel in de Amerikaanse staat Californië gaan.
  10. Het Limburgs wordt nationaal erkend als een officiële regionale taal. Dat heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) zaterdag op verkiezingstournee door de provincie bekendgemaakt.

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 31 gasten en geen leden online