Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een vrouw is zondagavond bevallen van haar zoon in een bus in Breda, zo heeft een buschauffeur van Arriva maandag bekendgemaakt. 
  2. Een goedkope ring die dertig jaar geleden op een rommelmarkt in Londen is verhandeld, blijkt een waardevolle diamant te bevatten. Bij een taxatie is de waarde van het sieraad op 406.000 euro geschat. 
  3. Een vwo'er uit Alkmaar kreeg donderdagochtend de schrik van zijn leven toen hij tijdens het examen maatschappijwetenschappen zijn eigen tekst voor zijn neus kreeg. 
  4. De Belgische wielrenner Victor Campenaerts heeft dinsdag de tijdrit in de Ronde van Italië gebruikt om een date te regelen.
  5. Een wijkagent in Leiden heeft vorige week zichzelf achtervolgd toen hij op zoek was naar een lokfiets van de politie. De agent dacht een fietsendief op het spoor te zijn, maar kwam er pas na enige tijd achter dat het GPS-signaal uit zijn eigen busje kwam. 
  6. Ruim driehonderd mensen hebben in België een bod uitgebracht op een van de 25 afgedankte praatpalen. Sommige biedingen liggen rond de 500 euro.
  7. In Alkmaar zijn in februari bijna 1.300 automobilisten bekeurd terwijl ze door groen of oranje reden. Dat meldt de regionale omroep NH vrijdag.
  8. Een schorpioen aan boord heeft ervoor gezorgd dat een vlucht van Houston (Texas) naar Ecuador donderdagavond urenlange vertraging opliep.
  9. Een zware aardbeving heeft het noorden van Antarctica woensdag lokale tijd getroffen. Het epicentrum lag in de buurt van de Britse Zuidelijke Sandwicheilanden.
  10. De burgemeester van Rome wil toeristen voortaan verbieden lang stil te staan bij de beroemde Trevifontein. De miljoenen bezoekers per jaar veroorzaken dagelijks opstoppingen bij het monument aan het Piazzi di Trevi.

RSS / Twitter