Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. België stuurt als eerste land ter wereld een ambassadrice naar Saudi-Arabië. Dominique Mineur, die nu België nog vertegenwoordigt in de Verenigde Arabische Emiraten, verhuist in 2018 naar het islamitische koninkrijk.
  2. De politie in Frankrijk is op zoek naar een dakloze die vorige week vrijdag op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs driehonderdduizend euro heeft gestolen uit een opslagplaats van een geldtransportbedrijf. Van de man ontbreekt ieder spoor.
  3. Een baby in Engeland heeft drie zware hartoperaties overleefd. Het meisje werd geboren met het hart buiten haar lichaam.
  4. De gemeente Utrecht heeft in 77 garageboxen in een parkeergarage in Utrecht Overvecht diverse bedrijven aangetroffen, waaronder een kapperszaak.
  5. Een 63-jarige man heeft in het Duitse Gernsheim voor ruim 100.000 euro schade aangericht door zes flitspalen uit de grond te rijden met zijn tractor. De man is aangehouden en het voertuig is in beslag genomen.
  6. De Australische stad Charleville was bezig met het voorbereiden van een feest voor het 150-jarige bestaan van de stad, toen medewerkers van de gemeente erachter kwamen dat ze drie jaar te laat zijn.
  7. Op een muntenbeurs in Maastricht is zaterdag een dubbeltje verkocht voor 75.000 euro. Het zeldzame muntje is geslagen in 1818, toen voor het eerst in Nederland dubbeltjes werden gemaakt.
  8. Archeologen hebben in Egypte een meer dan 3.500 jaar oude mummie gevonden in een van de twee graftombes, die worden onderzocht.
  9. Een dochter en een kleindochter uit Letland hebben na meer dan 75 jaar het graf van hun vader en opa gevonden. Het lichaam van de Russische soldaat ligt begraven op het Russisch Ereveld in Leusden.
  10. Onderzoekers hebben in Zuid-Afrika een ruim 3,7 miljoen jaar oud skelet tentoongesteld. Het bijzondere is dat het op slechts enkele botjes na volledig is.

RSS / Twitter