Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een Australische man en zijn zoon hebben een Britse man opgespoord die in 1969 een fles met een briefje erin in het water gooide, schrijft The Guardian. Het koppel vond de fles tijdens het vissen.
  2. Een Australische familie die op het eiland Tasmanië leeft, heeft van de rechter een boete van 2,3 miljoen dollar (omgerekend ruim 2 miljoen euro) opgelegd gekregen. De familie Beerepoot droeg sinds 2011 geen belasting af omdat volgens hen "alles aan God toebehoort".
  3. De Spaanse politie heeft vorige maand op de luchthaven van Barcelona een Colombiaanse man opgepakt die trachtte een halve kilo cocaïne onder zijn pruik te verstoppen. De agenten noemen het incident dinsdag een "surrealistische situatie".
  4. Cambodja stuurt de 1.600 ton plastic afval die het dinsdag binnenkreeg terug naar de Verenigde Staten en Canada. Dat maakte een woordvoerder van de minister van Milieu diezelfde dag bekend.
  5. In de Braziliaanse staat Santa Catarina is maandag door de politie een fabriek die neppe Ferrari's en Lamborghini's produceerde gesloten. De eigenaren, een vader en zijn zoon, zijn gearresteerd.
  6. De politie heeft dinsdag binnen een uur twee auto's van een wanbetaler in beslag genomen. De man kocht een nieuwe auto nadat zijn vorige auto door de politie werd geconfisqueerd.
  7. Vier kinderen hebben afgelopen weekend in Australië ruim 1.000 kilometer afgelegd in een auto die ze van een van hun ouders hadden gestolen. Het jongste kind was tien jaar, de oudste veertien.
  8. Het Nederlandse sleepbedrijf Boskalis gebruikte haar vrachtschip om het 300 meter lange cruiseschip naar een haven in de Bahamas te varen. Het ladingschip vervoert regelmatige zware ladingen, maar nog nooit eerder werd het gebruikt om een commercieel schip te verplaatsen. De gehele operatie duurde twaalf uur.
  9. De beveiliging op de Britse luchthaven Heathrow Airport is in verlegenheid gebracht door een dertienjarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders reisde.
  10. Een onderzoek van de Britse universiteit van Warwick suggereert dat te vroeg geboren mensen later relatief ongelukkiger zijn in de liefde. Er is volgens de analyse een aanzienlijk kleinere kans dat zij een (seksuele) partner vinden of kinderen krijgen.

RSS / Twitter