Opmerkelijk

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De Zuid-Koreaanse stad Hadong gaat blikken met frisse "berglucht" aan zijn inwoners verkopen waarmee die zich kunnen wapenen tegen de toenemende luchtverontreiniging. 
  2. Zwemmer Maarten van der Weijden die dit weekeinde van Amsterdam naar Rotterdam zwom, is na een lange zwemtocht van 80 kilometer rond 18.30 uur in de Entrepothaven in de Maasstad aangekomen. 
  3. De politie in de Australische stad Melbourne onderzoekt een opvallende inbraak, waarbij de dader zich urenlang heeft vermaakt in het huis van zijn slachtoffers. De inbreker kookte volgens Australische media voor zichzelf, gebruikte een tandenborstel en speelde op de Playstation.
  4. Een kangoeroe heeft zaterdag voor vertraging gezorgd op het spoor tussen Zwolle en Meppel. De NS kon daardoor minder treinen laten rijden op het traject.
  5. In Massachusetts is de oudste staatsgevangene van de Verenigde Staten vrijgelaten. Het betreft de honderdjarige oude maffiabaas John 'Sonny' Franzese. 
  6. Het was ''een grote eer en plezierig" om te doen. Premier Mark Rutte was vrijdag even premier van Luxemburg en dat ''voelde goed" zei hij na afloop van de EU-top in Brussel. Daar verving hij zijn, eveneens liberale, ambtsgenoot Xavier Bettel. 
  7. Een wandelaar heeft vrijdagochtend langs het spoor in Oosterbeek een enorme dode wurgslang gevonden. De tijgerpython was 4,7 meter lang en lag in een droge sloot, zei de politie.
  8. De man die een gemummificeerde menselijke teen meenam uit een bar in Canada, heeft het ontvreemde lichaamsdeel teruggestuurd. De politie liet daarop aan Canadese media weten dat de teendief vermoedelijk niet wordt vervolgd.
  9. Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam gaat dit najaar een grote expositie wijden aan spreeuwen. De vogels zijn de afgelopen jaren een geliefde attractie geworden op het nieuwe Centraal Station.
  10. Een medewerker van een Amerikaanse universiteit heeft gisteren per ongeluk een waarschuwing verzonden voor een aardbeving die 92 jaar eerder plaatsvond. 

RSS / Twitter