Workshopprogramma 2019 Galerie Het Raadhuis/School voor de SchilderkunstIn mei starten we weer met de workshops in onze School in Wehe Den Hoorn
De workshops zijn onder leiding van Antje Sonnenschein.
Het programma voor juni volgt snel.

Van 12 t/m 15 augustus is de jaarlijkse midweek buitenschilderen op het Hogeland. We starten maandag 12 augustus om 17.30 uur met een gezamenlijke maaltijd en werken dinsdag 12 tm donderdag 15 augustus op verschillende schilderachtige locaties. Voor de midweek zijn nog 8 plaatsen vrij! De midweek is olv. Theo Onnes en Antje Sonnenschein.
De midweek kost 305 euro, dit is inclusief alle materialen, 3 x lunch en een eenvoudige, voedzame maaltijd op de maandagavond.

Vrijdag 10 mei: Techniek: Schilderen met olieverf op waterbasis.


Onderwerp: Groninger Landschappen
In deze workshop willen we de cursisten kennis laten maken met olieverf op waterbasis. Het voordeel van deze mooie verf is dat het bijna niet ruikt en we geen terpentine hoeven te gebruiken.
Het is een zachte, smeuige verf waar we absoluut gewone olieverf mee benaderen. Omdat de verf langer nat blijft dan de gebruikelijke acrylverf kunnen er prachtige, zachte overgangen mee geschilderd worden van mooie luchten en verre horizonnen van het Groninger Land. Ook kunnen we de verf toepassen voor de meer losse toets. Zalige grof geschilderde akkerlanden met in de verte de prachtige boerderijen. En, natuurlijk het schitterende licht van het Reitdiepdal. Dit wordt een nieuw avontuur in onze mooie School in Wehe Den Hoorn.

Workshopprogramma 2019 Galerie Het Raadhuis/School voor de Schilderkunst

Zaterdag 11 mei: Techniek: Werken met Goucheverf.

Workshopprogramma 2019 Galerie Het Raadhuis/School voor de SchilderkunstOnderwerp: Havens, stadsgezichten en landschappen.
Deze techniek is veel toegepast door "De Ploeg". Gouche is een waterverftechniek. Om kennis te maken met deze techniek gaan we op kleinere formaten dik papier werken. Het geeft hele verrassende effecten omdat we gelaagd gaan schilderen. Er kunnen dan geabstraheerde resultaten ontstaan maar ook stemmingsvolle landschappen. Daarnaast gaan we naar haventjes en stadsgezichten kijken. Gewoon heerlijk om te leren en te ontspannen met elkaar.

Natuurlijk zijn er voldoende panelen en acrylverf beschikbaar. Dus wilt u met acrylverf op paneel werken, dan kan dat uiteraard.

Een workshop kost 80 euro, dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en lunch.

Voor meer informatie of opgave:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bellen of appen: 06-30289626

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 162 gasten en geen leden online