Knit en Knot dagenKNIT&KNOT, de creatieve trek naar het warme zuiden komt er aan! Op 17, 18 en 19 november vindt de grote trek van hakers, breiers, spinners en vilters plaats naar de Textielstad van het Zuiden!

Voor data Knit en Knot 2019 kijk hier!

De Koepelhal in Tilburg vormt dan het decor van de feestelijke najaarseditie van KNIT&KNOT, de brei- en haakdagen van het zuiden! Iedereen die houdt van breien, haken, maar ook van vilten, spinnen, borduren of andere manieren van het verwerken van draad, kunnen er hun hart ophalen!

 

Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen. Op de beurs vind je een grote variatie aan deelnemers, met mooie materialen, technieken en workshops! December feestmaand, gezelligheid! (Kerst)sokken breien, maar ook leuke kadootjes voor in de sok! Stokvilt engeltjes, kerstmannen, kerstboomhangers, een hele kerstboom inclusief versiering, rendieren, sneeuwpoppen, kerstballen en zelfs hele kerststallen kan je haken of breien. Inspiratie genoeg, ook om je huis met leuke woonaccessoires in warme sferen te brengen! Wat krijg jij dit jaar in je gebreide slof of sok? Hip, grappig, gek of traditioneel, er is voor iedere smaak iets te ontdekken!

Knit en Knot dagen

Meet the makers! Bloggers, vloggers en de brei- en haakexperts van KNIT&KNOT staan de bezoekers met raad en d(r)aad bij! Van jong tot oud, van beginnend tot specialist; een ontmoeting met klassieke breiers en hakers en verrassende nieuwkomers! Diverse tips en trucs voor haken en breien! Slimme weetjes, handige feitjes.... voor beginners en doorgewinterde professionals. Topdown breien, geen stukken meer in elkaar zetten, een opberghoes voor je tablet van oude dekens, leer wat kleuren voor je doen! Ook hebben wij de snelst breiende vrouw ter wereld in huis! Zij kan praten en breien tegelijk! Als ik zit, dan brei ik! Hoe ingewikkelder het patroon, hoe leuker ik het vind”, aldus Miriam Tegels, Guinness World Recordholder Fastest Knitter! En tussendoor leert ze je ook nog een techniek die minder belastend is voor je gewrichten.

Knit en Knot dagenDraad verbindt! Samen knopen we de touwtjes aan elkaar, onze projecten van sociale hartelijkheid!! Haken is verbinden! Er wordt nu al hard gewerkt aan de grootste gehaakte deken ter wereld! De deken wordt gepresenteerd in de stad Leeuwarden, die in 2018 culturele hoofdstad van Europa is! Met een kleine bijdrage – een oma’s vierkantje van 10x10 cm- ben je samen in staat tot iets groots! Tijdens KNIT&KNOT kan iedereen aanhaken! Ook de vrijwilligers van Lend a Hand, hebben een Missie! Vrouwen in derde wereld landen leren handwerken. Zij verzamelen overtollig handwerkmateriaal voor een creatieve dagbesteding.

Handwerk als meditatie! Breien en haken staan met stip genoteerd als de meest populaire hobby’s van dit moment! Ook breiende kerels zijn in opmars! Leuke bijkomstigheid: uit onderzoek blijkt dat breien, haken een ontspannende werking hebben en stress vermindert. Het is een vorm van mediteren. Dus insteken, omslaan, doorhalen en gelijk je frustraties vlotjes van je brei- of haaknaald af laten glijden! Breien en haken maakt blij en je wordt er ook nog slimmer van!

Informatie KNIT&KNOT is 17-18 en 19 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal in

Tilburg ligt op loopafstand van het Centraal station in Tilburg. Entreeprijs: € 8,50,- p.p. In de

voorverkoop via www.knitenknot.nl € 7,00 p.p. Er zijn ook passe-partouts te koop voor meerdere

dagen.

 

KNIT&KNOTVrijkaarten voor de KNIT&KNOT beurs 2016

Voor inzenders van leuke artikelen over uw hobby, stellen wij meerdere kaarten beschikbaar voor de KNIT&KNOT beursin Tilburg. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 117 gasten en geen leden online