Zelf een website makenHet maken van een eigen website is allang niet meer voor een select groepje IT'ers. Tegenwoordig kan een ieder die geïnteresseerd is in het maken van een eigen website hier zelfstandig mee aan de slag. Om zelf een website te maken, heb je namelijk enkel een domeinnaam, startpakket en webhost nodig.

 

 

Domeinnaam

Een domeinnaam is een adres op het internet, zoals bijvoorbeeld voorplussers.nl. Dat adres bestaat uit twee onderdelen: een naamgedeelte (Second-Level Domain) en een extensie (Top-Level Domain). In de domeinnaam voorplussers.nl is 'voorplussers' dus de naam en '.nl' de extensie. Wanneer je een domeinnaam wilt registreren, moet je eerst kijken of deze nog niet door een ander gebruikt wordt. Dat kun je doen door gebruik te maken van een domeinnaam check. Wanneer je geen geschikte domeinnaam kunt vinden, kun je overwegen gebruik te maken van een andere extensie. Zo zijn er sinds kort nieuwe extensies; die eindigen bijvoorbeeld op .blog of .help.

Zelf een website maken

Zelf een website makenStartpakket

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd, moet je aan de vormgeving van je website denken. Je kunt daarvoor op zoek gaan naar een webdesigner die een site-ontwerp voor je maakt, maar je kan dat tegenwoordig ook gemakkelijk zelf doen middels een sitebuilder. Een sitebuilder is een tool waarmee je zonder programmeerkennis toch een mooie website kunt maken.

Zelf een website makenWebhost

Wanneer je ontwerp klaar is, dient de website enkel nog online gezet te worden. Gebeurt dit niet, dan kunnen internetgebruikers niet naar jouw website surfen. Dit wil zeggen dat je op zoek moet naar een hostingprovider. Een hostingprovider biedt webruimte aan bedrijven en individuen die hun website online willen zetten.

Heb je deze drie stappen gevolgd? Dan is jouw website klaar voor het oog van anderen! Wil je weten hoe je vervolgens veel bezoekers naar je website kunt trekken? Lees dan dit artikel.

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter