Zelf een leuk paasstukje makenHier een leuk idee om met Pasen iets bijzonders op tafel te hebben en nog leuker is het dat je kan zeggen dat je het zelf gemaakt hebt!
Benodigdheden:
Een ballon
Lege plastic fles met dop
Afwasteil met water
Gips
Stuk papier
Paaseitjes
Vogeltjes
wilgentakjes
foambloemetjes

 

En als het ei klaar is wat mos, gekleurde eieren, vogeltjes nestje en wilgentakjes en voor in het ei wat bolletjes en erom heen wat foam bloemetjes.
En ja, ook bij mij lukt niet alles de eerste keer. Weet wel wat ik verkeerd heb gedaan en dat bespaard diegene die het ei ook willen maken wat ellende!

 

Je gaat als volgt te werk.

Zelf een leuk paasstukje maken
Je vouwt van een stuk paper een trechter en vult de plastic fles met gips.

 

Zelf een leuk paasstukje maken
Iets meer gips dan hier in deze fles zit zo'n 2 cm meer. Je doet dan telkens een klein beetje water in de fles en schud dit heen en weer totdat het een gietbaar papje is Het moet niet te dun zijn!

Zelf een leuk paasstukje maken
Je blaast nu een ballon op.
Mag iets kleiner dan ik hier heb opgeblazen (dat was een van mijn fouten) Vervolgens doe je de opening van de ballon op de mond van de fles en giet het gips van de fles de ballon in. Daarna knoop je de ballon dicht.

Zelf een leuk paasstukje maken
De ballon draai je zachtjes maar constant zodat het gips zich overal aan de ballonwand hecht. Dit moet je zeker wel een kwartier doen want anders zakt het gips naar een kant en dat gebeurde bij mijn eerste keer!

Zelf een leuk paasstukje maken

Zelf een leuk paasstukje maken
De ballon plaats je in een bak met koud water en je draait hem nog steeds rond. Op een gegeven moment voel je dat hij hard wordt. Dan nog een tijd je uit laten harden.
Als de ballon goed uitgehard is maak je een sneetje bij het knoopje van de ballon en dan kan je de ballon verwijderen en heb je een gipsen ei.

Zelf een leuk paasstukje maken
Met een klein schaartje knip je het bovenste deel van het ei open en dan leg je de 2 ei helften op een bed van mos. In de grootste helft doe je wat bolletjes en een nestje, in de kleine helft verder versier je het met eieren en vogeltjes en wat wilgentakjes en foambloemetjes en het is klaar.

Zelf een leuk paasstukje maken

 

Met dank aan Diana!

Gratis kaarten!

Lezersactie, maak kans op twee vrijkaarten!


Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal over schijven? Stuur dan uw verhaal met bijbehorende foto’s naar ons en maak kans op twee gratis kaarten. Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de Libelle Zomerweek met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan maakt u kans op twee vrijkaarten. Stuur uw belevenissen op de Fair naar ons op bijgevoegd met wat foto’s.

Veel succes, Redactie VoorPlussers

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter