Zoekt u een baan? Ken het bedrijf waar u solliciteert!

Het zal niemand ontgaan zijn dat het crisis is in Nederland. Neem nou de vele ontslagen die er de afgelopen jaren in veel bedrijven zijn gevallen. Bij veel van deze ontslagen waren het juist de ervaren mannen en vrouwen die het nakijken hadden.

Hebt u ook uw baan verloren door de crisis of bent u om andere redenen op zoek naar (nieuw) werk? Verdiept u zich dan goed in het bedrijf waar u solliciteert. Want uit onderzoek van vacaturesite StepStone blijkt dat slechts de helft van alle Nederlanders goed op de hoogte is van de organisatiedoelen en -strategie van de organisatie waar zij werkzaam voor zijn. Zorg dus dat u goed op de hoogte bent van wat er speelt en vergroot zo uw kansen op een baan.

Plussers maken zeker een kans

Wie denkt dat mensen boven de 45 geen kans meer maken op een nieuwe baan, heeft het mis. Want juist dát zijn de mensen met kennis en ervaring die zo broodnodig is voor veel organisaties. Bovendien zijn werkgevers in deze tijd op zoek naar productieve medewerkers die van aanpakken weten. Eén van de kansen voor plussers om uit alle sollicitanten gekozen te worden, is de kennis van het betreffende bedrijf. Het lezen van een jaarverslag, het bellen met de afdeling Personeelszaken of het afstruinen van het internet: het draagt allemaal bij tot het verhogen van uw kennis over de organisatie waar u wilt werken. Op die manier komt u goed beslagen ten ijs: u laat zien dat u zich goed voorbereid hebt, dat u zich verdiept hebt in de organisatie en dat uw interesse verder reikt dan alleen de inhoud van de functie. Overigens is het ook aan de organisatie om u goed te informeren als u daar om vraagt. Weinig informatiedeling leidt immers tot minder productieve medewerkers, zo blijkt uit het onderzoek van StepStone. Piet Derriks, directeur van StepStone: "Als de werkgever niet duidelijk communiceert welke strategische richting het bedrijf op wil, kan het lijken alsof de organisatie weinig betrokkenheid toont. En dat kan resulteren in een negatief effect op de productiviteit."

Over StepStone

StepStone één van de meest succesvolle vacaturesites in Europa als het gaat om vacatures voor hoger opgeleiden. Je vindt er onder andere vacatures in Groningen, vacatures in Rotterdam en vacatures in Haarlem. Wil je meer weten over StepStone? Neem dan eens een kijkje op hun website of lees het bericht over hoe goed Nederlandse werknemers hun organisatie kennen.

 

 

 

 

RSS / Twitter