euros.jpg picture by vgenddonderdag 19 augustus 2010

DEN HAAG - Er is grote onrust uitgebroken onder werknemers en gepensioneerden over het korten op de pensioenuitkeringen door enkele pensioenfondsen.


Bij vakbonden en pensioenfondsen staat de telefoon roodgloeiend. Veel mensen vrezen dat hun pensioen in rook op zal. Pensioenorganisaties hebben kritiek op de wijze waarop minister Donner hierbij opereert. "Geheel onnodig is er enorme twijfel gerezen over de houdbaarheid van ons pensioenstelsel, terwijl slechts enkele fondsen in de problemen zitten en hooguit enkele duizenden mensen te maken krijgen met een serieuze korting", zegt een woordvoerder van pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Pensioenexperts pleiten ervoor veel meer openheid van zaken te verschaffen over de toestand van individuele fondsen. Bestuurder Eddy Haket van vakcentrale MHP zegt dat transparantie ook onzekerheid wegneemt. "Dan wordt duidelijk waar de problemen niet zitten en dat is ook winst."

Bij de bonden die onder de MHP vallen, kwamen veel reacties binnen. Ook het ambtenarenpensioenfonds ABP kreeg gisteren tientallen vragen van mensen die zeggen zich zorgen te maken. Dat was ook het geval bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

De fondsen met de grootste problemen worden door toezichthouder De Nederlandsche Bank aangespoord snel maatregelen te nemen.

 Bron: BN De Stem.nl

 

RSS / Twitter