Vanaf 28 augustus gaat het spektakel weer beginnen. Drie dagen lang is Amsterdam weer het middelpunt van de opening van het culturele seizoen.
Met bekende artiesten als Wende Snijders, Acda & De Munnik, Alain Clark en Matt Bianco op de grote podia op de Dam, de Nieuwmarkt en voor Het Muziektheater.

Benut de nationale opening van het culturele seizoen ook om je eigen smaak te testen. Ga op ontdekkingstocht in theaters, concertzalen en musea; in herenhuizen, in tenten en op het water. Verken oude en nieuwe podia en laat je het weekend van 28 t/m 30 augustus meevoeren door de artiesten van vandaag en morgen. De Uitmarkt, opnieuw georganiseerd door het Amsterdams Uitburo, is dé plek om zin te krijgen in het nieuwe seizoen.

 

 Impressie vorig jaar, foto Maurice Boyer

 

 

Een kleine greep voor u opgetekend

zaterdag 13:00 - 13:30, Crea Theaterzaal: Literaire Salon
'Hoe was je dag schat?' en 'Alles op straat'
literatuurPeter van Straaten en Stefan Verwey
Met zijn messcherpe pen zet Van Straaten in zijn kenmerkende tekenstijl zijn allerbeste tekeningen over de perikelen op kantoor. Verwey neemt naast de actuele knelpunten zoals de economische crisis, alle mogelijke omgangsvormen onder de loep. Alle grappige, pijnlijke en herkenbare situaties passeren de revue.


zaterdag 14:00 - 14:30, Jeugdpodium
'De Dromendief'
jeugdHakim Traïdia
'De Dromendief' van meesterverteller Hakim Traïdia is één en al avontuur met fantasie, muziek en humor.


zaterdag 14:00 - 14:30, Provincie Noord Holland Podium
'Nomade'
wereldmuziekNynke Laverman
Ontdekken, grenzen oprekken, onbekende gebieden ingaan. De kick die dat geeft en de angst die dat oproept, is wat Nynke Laverman fascineert en wat haar drijft.


Impressie vorig jaar, foto Maurice Boyer


zaterdag 16:30 - 17:00, OBA Literair café
'De vreemdeling' en 'Wij hebben altijd gelijk. Pamflet'
literatuurYasmine Allas en Khalid Boudou & Oscar van Gelderen
In Allas' nieuwe roman 'De vreemdeling' keert een vrouw na drieëntwintig jaar voor het eerst terug naar haar geboorteland. Het blijkt een ontluisterend weerzien: een totaal onttakeld land, waarvan het verleden letterlijk onder dikke lagen stof is verdwenen. 'Wij hebben altijd gelijk' is een humoristisch pleidooi voor stilte en bezinning in een op hol geslagen maatschappij.

zaterdag 20:00 - 20:30, De Kleine Komedie
'Live in de Kleine Komedie'
cabaretJan Jaap van der Wal
Jan Jaap van der Wal is comedian bij Comedytrain en zal dit jaar de oudejaarsconference verzorgen. Aan het begin van het theaterseizoen neemt hij in de Kleine Komedie de stand van zaken door. En vakantiefoto's natuurlijk.

 

 

 


Impressie vorig jaar, foto Maurice Boyer

 


zondag 15:30 - 16:00, Beurs van Berlage: Yakultzaal
'TIEN'
klassieke muziekMatangi Kwartet
Speciaal voor de Uitmarkt speelt Matangi een aantal highlights uit hun nieuwe programma TIEN, met als klap op de vuurpijl het splinternieuwe stuk 'Caixa de dolços' van componist Chiel Meijering, dat dit seizoen zal verschijnen op de jubileum-cd van het Matangi Quartet: Candybox.

Impressie vorig jaar, foto Maurice Boyer 

 

 

 

 

 

 

 

  

Voor meer info kijk hier!

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter