ImagePersbericht
Utrecht, 10 februari 2009

Voor motorgekke mannen en vrouwen staat op MOTORbeurs Utrecht veel nieuws te wachten, stunts, fun, actie uit alle takken van de motorsport, entertainment en volop vrouwelijk motorspektakel tijdens Ladies’ Night. Tegelijkertijd grijpen belangrijke partijen in de internationale motorbranche deze imposante motorbeurs aan als platform voor de kennismaking met nieuwe importeurs en motormerken. Want Benelli is terug in ons land en wel bij importeur Stretta Moto Passione in Zwolle. Nog zo’n primeur is de introductie op Nederlandse bodem van het Britse motormerk Megelli. Laatste nieuws: bij Yamaha in de Importeurshal 12 staat de spectaculaire YRT-M1 van niemand minder dan Valentino Rossi te pronken. De data van MOTORbeurs Utrecht zijn van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart in Jaarbeurs Utrecht.

Actie van VoorPlussers voor gratis kaarten voor de Motorbeurs!

Voor enkele inzenders van leuke artikelen over een mooie motor die gerenoveerd of na een schade weer hersteld is of een beschrijving van een leuke motortrip, stellen wij enkele kaarten beschikbaar voor de Motorbeurs. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met twee gratis toegangsbewijzen! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto’s. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

De kersverse Nederlandse Benelli importeur Stretta Moto Passione bestormt de nationale motormarkt met een vernieuwde Benelli modellenlijn in de vorm van de TNT 1130 sport EVO 899T en 899S. Beide modellen kunnen op de beurs worden bewonderd (hal 7 standnr. E010). Stretta Moto Passione is ook dealer van de exclusieve merken Aprilia, Bimota, Moto Morini en KTM.

Betaalbare kwaliteit
Na succesvolle presentaties in onder andere Italië, Duitsland en onlangs nog Engeland, is het nu de beurt aan de Nederlandse motorliefhebber om kennis te maken met het nieuwe Britse motormerk Megelli (hal 12 standnr. A011). De uitdaging voor deze fabrikant was om een betaalbare 125cc motorfiets te ontwikkelen van hoge kwaliteit. Een interessant alternatief ook voor de beginnende motorrijder die een machine zoekt onder de 25KW. Met de ontwikkeling van de types ‘Supermoto’, ‘Naked’ en ‘Sports’ is Megelli geslaagd de uitgangspunten te realiseren dankzij de optimale combinatie van Europese ontwerp- en productienormen, hoogwaardig materiaal uit Taiwan en goedkope assemblagemogelijkheden.

Motorscooter
Dat de motorscooter stijgt in populariteit is dagelijks merkbaar in het drukke woon-werkverkeer waarbij de scooter zich bewijst als zuinige en wendbare oplossing. Op MOTORbeurs Utrecht is een breed scala aan motorscooters aanwezig. Piaggo-dealer Rep.26 (hal 7 standnr. E024) introduceert de nieuwe Piaggio MP3 LT. Deze ultramoderne motorscooter, leverbaar in 250cc en 400cc, beschikt over twee voorwielen met als uniek voordeel dat automobilisten met enkel een rijbewijs B deze mogen besturen.

Activiteitenhal
De activiteitenhal met het thema City meets Desert (hal 3) staat helemaal in het teken van stunts, trial, crossmotoren, opstapmogelijkheden, shows, steile wand rijden, presentaties en nog heel veel meer, georganiseerd in samenwerking met Europeesche Verzekeringen en KNMV. Wie durft mag diverse takken van motorsport proberen. De deelnemers krijgen aanwijzingen van ervaren begeleiders en er wordt goed toegezien op veiligheid. De opstapmogelijkheden zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen zeer geschikt. Op het mini-TT circuit kan worden gereden met minibikes/pocketbikes, brommers en scooters. Ook is er aandacht voor enduro, ijsracen en dragrace. Verder actie bij de wheely simulator, de Ten Kate Bandenwisselwedstrijd en de race simulator. Natuurlijk ontbreken shows van professionals op diverse tijdstippen niet.
Ladies’ Night
Donderdag 26 februari is het in de activiteitenhal van 17.00 uur tot 22.00 uur Ladies’ Night. Een avond vol motorspektakel met een modeshow, presentaties over vrouwen in de motorsport m.m.v. o.a. Mirjam Pol, Bernice Sangers en Peggy Appelmans. Verder een voortgezette Rijopleiding (VRO) voor dames bij de KNMV, ‘picture you on a Harley’, op de foto met…, een Motorquiz voor babes met mooie prijzen. In de Harley Garage Party zijn speciale workshops met aandacht voor o.a. starten van de motor, van de standaard halen en uitleg over de juiste methode om zo’n omgevallen zware bike weer overeind te zetten.

Klapstuk Elles Springs
Het klapstuk van de avond is een optreden van Elles Springs, een band met een eigenzinnige mix van rock, country en pop met de charismatische zangeres Elles Jansen. Na verschillende optredens op grote podia zoals Paradiso en Ahoy’ zal nu MOTORbeurs Utrecht worden veroverd. Voor alle informatie over de activiteiten tijdens MOTORbeurs Utrecht, openingstijden en voorverkoop met korting zie: www.motorbeursutrecht.nl

Zie ook onze andere artikelen over de Motorbeurzen

RSS / Twitter