ImagePersbericht Utrecht,
6 augustus 2008

De nieuwe 'must-have': een beachvilla op Bonaire.

Op de 24e editie van de beurs Second Home International in de Jaarbeurs Utrecht, van 10 tot 12 oktober 2008, zal het niemand ontgaan: de ABC-eilanden zijn hot. Vooral de B - Bonaire - en de C - Curaçao, zijn favoriete bestemmingen voor een tweede huis. En niet alleen voor trendy BN-ers en de 'happy few', beide eilanden bieden volop mogelijkheden voor iedereen.

Thuis op de Antillen
De Nederlandse Antillen, en dan met name Curaçao en Bonaire, zijn enorm geliefde vakantiebestemmingen voor Nederlanders. De 'Antias Hulandos' in de Caribische Zee bieden veel ingrediënten die ervoor zorgen dat het hier geweldig toeven is. Zó geweldig, dat steeds meer mensen besluiten tot de aanschaf van een eigen huis.
Wie dat doet, bevindt zich niet onder onbekenden.
Jan des Bouvrie verblijft al sinds jaar en dag in de zomer op de Antillen, maar bijvoorbeeld ook Henny Huisman en de populaire designer Piet Boon weten de weg naar deze paradijselijke eilanden te vinden.
Zo zegt Piet Boon in zijn boek ´Piet Boon / 2´: "Bonaire is zo heerlijk omdat je er nog in alle anonimiteit ongestoord kunt genieten van het leven. Vanuit Nederland is het maar acht uur vliegen. Altijd mooi weer en een azuurblauwe zee. Stap erin met een simpel snorkeltje en je waant je in het allermooiste aquarium. Omdat er altijd wind is, is de temperatuur aangenaam. En de mensen spreken Nederlands."

Texel van de Tropen
Tijdens de beurs Second Home International, die zich richt op een tweede huis in binnen- en buitenland, zal duidelijk merkbaar zijn dat Nederlanders het steeds verder weg zoeken. Dat begon met vakanties, maar tegenwoordig is een tweede huis op bijvoorbeeld Curaçao en Bonaire geen uitzondering meer. En ze hebben gelijk, vindt Henny Huisman, die zijn hart al jaren geleden heeft verpand aan het vriendelijke eiland Bonaire.
Op zijn website staat te lezen: "Bonaire is eigenlijk het Texel van de Tropen. Er is geen hoogbouw, men vindt er geen stoplichten, de mensen spreken er Nederlands en alles is nog zo puur." Huisman liet er een huis bouwen door de bekende ontwerper Piet Boon, die zelf ook al jaren op het eiland vertoeft en voor zijn eigen gezin eveneens een prachtig Beachhouse heeft gerealiseerd.

Prachtige duiklocatie Op Bonaire, een stuk rustiger dan Curaçao, geniet men van de prachtige stranden, de mooie natuur en de stilte. Vooral duikers komen aan hun trekken: het eiland wordt binnen de duikwereld gezien als een van de drie mooiste duiklocaties ter wereld. Hoewel Curaçao op geringe afstand ligt, is er toch een wereld van verschil. Curaçao is aanzienlijk groter en er is - ook op qua uitgaan - veel meer te doen.
Bereikbaarheid

Beide eilanden zijn ook zo in trek voor een tweede huis vanwege de relatief eenvoudige bereikbaarheid: diverse vluchten vertrekken rechtstreeks vanaf Schiphol naar zowel Curaçao als Bonaire en wie op tijd boekt, betaalt soms maar enkele honderden euro's. Ook het belastingklimaat is gunstig: de overdrachtsbelasting en, in geval van nieuwbouw de BTW, waarmee huizenkopers te maken krijgen is lager dan in Nederland.


Verschillende landen
De beurs Second Home International biedt volop informatie voor wie overweegt een tweede huis te kopen: of dat nou in België, Frankrijk, Spanje, de Antillen of op Bali is. Enkele aanbieders van de ABC-eilanden tijdens de volgende editie van Second Home International zijn: Caribbean Villas and Yachts, Coral Estate Sales, Regatta Residence Bonaire, Curaçao Brokerage, Zen City Resort, Hakinejo Vastgoed, Cristal Real estate, Halibi Real estate, Janssen de Jong Caribbean, Lodger Kura Hulanda Curaçao en New Winds Realty.

Zin en onzin
Bovendien geven experts op vrijdag 10 oktober tijdens het congres 'Beleggen in Vastgoed' volop informatie en advies over de zin en onzin over beleggen in buitenlands onroerend goed.

Openingstijden
De 24e editie van Second Home International wordt gehouden van vrijdag 10 tot en met zondag 12 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, hal 7 en 8.
De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.

Bekijk ook onze andere artikelen over Second Home!

 

 

RSS / Twitter