Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs 2019Dichtbij, ver weg en alles daartussen...

Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs omvat maar liefst 160 presentaties in drie dagen. Ervaren reizigers nemen je op 1, 2 en 3 maart in Jaarbeurs Utrecht mee naar alle uithoeken van deze planeet.

Opvallend is de aandacht voor het Midden-Oosten. Een onderschatte wandelbestemming, want ook daar heb je fantastische lange-afstandspaden. Wim Balvert belicht de Lebanon Mountain Trail (LMT), die je 470 kilometer dwars door Libanon voert. En Stefan Szepesi vertelt over Zeven Pilaren van Schoonheid, zeven prachtige wandelgebieden in het Midden-Oosten die hem inspireren.

Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs 2019

Enkeltje Málaga

Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs 2019Kees Lucassen, de reislustige oud-hoofdredacteur van het ter ziele gegane magazine Op Pad, heeft twee lezingen op het programma staan. Totaal onverwacht ging zijn zoon Jelle (13) mee op de fiets naar Parijs, een echt multigeneratieavontuur. Maar ook nam Kees een enkeltje Málaga en fietste daarna richting Toulouse in juli, een maand die nog heter was dan gedacht.

Van Rijn en Schuijt

Good old Frank van Rijn, dé icoon op fietsreisgebied, is er ook weer bij met zijn kenmerkende humor en meeslepende avonturen. Dit keer vertelt hij over zijn tocht door Marokko, waar hij op een eerdere reis nog werd geconfronteerd met lastige tapijt- en souvenirverkopers. Een andere goede bekende is Eric Schuijt van De Vakantiefietser in Amsterdam, die samen met Carla van Tatenhove het Andesgebergte doorkruiste. Ze maakten daarbij indrukwekkende foto's en drone-beelden.

E-bakfietsavontuur

Met twee kleine kinderen en twee elektrische bakfietsen op vakantie? Elsbeth Vermeulen en Oscar Hinze gingen de uitdaging aan en fietsten vanuit hartje Amsterdam naar de Spaanse grens. Een onvergetelijk avontuur én een goede test voor de (on)mogelijkheden van het reizen per elektrische bakfiets.

Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs 2019

Mountain Xperience

Een nieuw element is Mountain Xperience, een apart paviljoen voor bergwandelaars met een eigen programma. Fotograferen, wildkamperen, bergwandelen met kinderen, navigatie met gps en kaart en kompas, het komt allemaal naar voren in twee workshoplocaties, powered by Bergen Magazine en de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging, de NKBV.

Gratis toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs

Van Gogh fietsroute Brabant is Europese Fietsroute van het Jaar 2016

Is fietsen of wandelen uw hobby en heeft u nog wat mooie foto's van uw trip gemaakt, schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Fiets en Wandelbeurs , twee per inzender!

Veel succes! Redactie VoorPlussers

 

 

Kijk voor het volledige programma op www.fietsenwandelbeurs.nl

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 138 gasten en geen leden online