voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Grootste vintagebeurs van Europa op 16 en 17 april 2016 in Jaarbeurs Utrecht

VerzamelaarsJaarbeurs toont expositie over Nederlandse ballethistorie

Op 16 en 17 april 2016 vindt de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs, de grootste vintagebeurs van Europa, plaats. Met ruim 2.000 stands vol exotische en spannende voorwerpen, vintage kleding, bijouterieën, tribal art uit Afrika en Azië, antiek gereedschap, muziek, porselein, glaswerk, oud speelgoed en design meubelen is er voor iedereen - verzamelaar of niet - wel iets te vinden.

Voor data 2017 kijk hier!


Deze editie is er een expositie te zien over de historie van ballet in Nederland, met onder andere schetsen van een nog zeer jonge choreograaf Rudi
van Dantzig en speciaal materiaal over de beroemde actrice Audrey Hepburn die haar carrière begint in Nederland aan de Arnhemse Balletschool. Daarnaast organiseert de beurs een expositie met ansichtkaarten over het winnen van delfstoffen in Nederland en is er nog veel meer te zien en doen.

 

VerzamelaarsJaarbeurs 2016

Expositie historie ballet in Nederland

VerzamelaarsJaarbeurs 2016De VerzamelaarsJaarbeurs geeft aan de hand van affiches, programmaboekjes, recensies, foto’s, krantenartikelen, ansichtkaarten en boeken een overzicht van de Nederlandse ballethistorie. De expositie bevat originele balletkostuum-ontwerpen van choreograaf Rudi van Dantzig. Daarnaast is er ook een balletpakje en spitzes van balletdanseres Margot van Wilgenburg te zien. Zij was in de jaren ’50 bekend als danseres bij het Scapino Ballet en Het Nationale Ballet. Ook zijn er recensies en programmaboekjes te zien van dansvoorstellingen waar de jonge Audrey Hepburn een grote rol in heeft gehad. Nederlands bekendste actrice zat in haar tienerjaren, tijdens de Tweede Wereldoorlog, op de Arnhemse Balletschool. Met naam en toenaam wordt Audrey in de recensies geprezen tot talentvolle balletdanseres. Daarnaast is er ook een originele poster van Dick Bruna te zien, die hij in 1959 ontwierp voor het Nederlands Dans Theater (NDT). De expositie is samengesteld door de winnaar van de Dutch Collector Award 2015, Andries van Beek.

Pet van de Luijtgaarden’s ‘Huis van Verzamelingen’.

VerzamelaarsJaarbeurs 2016Speciaal voor de VerzamelaarsJaarbeurs creëert een team mensen onder leiding van visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden ditmaal ‘Het Huis van Verzamelingen’ op wielen. Liefhebbers hoeven zelf niet meer te verzamelen dat heeft het team reeds gedaan! Elke kamer in het huis is ingericht met een toepasselijke verzameling. De keuken staat vol met citruspersjes en de slaapkamer is gevuld met knuffels waar bezoekers even rustig kunnen bijkomen van alle drukte op de beurs. Verder is er een werkkamer die in Jugendstil stijl is ingericht. De woonkamer zal bestaan uit een spiegelkamer vol met meubels gemaakt van de gekste verzamelingen. Ook zal er een walk-in closet oftewel een inloopkast worden ingericht door de scholieren van Nimeto. De kledingstukken zijn afkomstig van een honderdtal ontwerpers en zijn in 2015 speciaal gemaakt voor de ‘Cirkel van Kleding’
expositie in het Kröller-Müller Museum. Daarnaast is de badkamer voorzien van een zeer groot assortiment verschillende zeepjes. En een geheime kamer met daarin de grootste knikkerbaan ter wereld!

Ansichtkaart expositie Nederlandse delfstoffen

Wie denkt dat de Nederlandse bodem ons niets te bieden heeft, heeft het mis. Veel grondstoffen zijn in het verleden aan de bodem onttrokken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld: zand, klei, steenkool, leem, grind, kalk, zout, mergel en turf. Maar nog steeds worden er stoffen uit de
Nederlandse bodem gehaald die van groot belang zijn voor de hedendaagse maatschappij, zoals bijvoorbeeld gas en olie. Op de beurs is een uitgebreide ansichtkaarten expositie te zien die een goed beeld geeft hoe het winnen van delfstoffen er aan toe ging en soms nog steeds gaat.

 

VerzamelaarsJaarbeurs 2016

Activiteiten, workshops, Huis van Verzamelingen

VerzamelaarsJaarbeurs 2016Naast de ruim 2000 stands is er meer te doen op de beurs: Een microfoon tentoonstelling naar aanleiding van het boek ‘Witnesses of Words’. Het Poppen- en Kinderwagenmuseum uit Lelystad toont de mooiste poppen en wagens uit haar collectie. In de Vintage Handgames Room kan iedereen gratis spelen op de eerste generatie spelcomputers. De TARDIS tijdmachine uit de tv serie Doctor Who komt
langs en er is een Meet & Greet met verschillende StarWars acteurs waaronder speciale gast David Watts, producer van oa the Return of the Jedi.

 

 

Actie van VoorPlussers voor gratis vrijkaarten!

Als u een leuk artikel schrijft over uw verzamel hobby (vergezeld van meerdere foto's) dan maakt u kans op twee gratis toegangsbewijzen. U dient dan dit artikel aan ons op te sturen en wij zullen dat dit artikel op deze site plaatsen. Onder de inzenders zullen wij meerdere personen belonen met twee vrijkaarten. Rechts boven in staat Contact, hiermede kunt u contact met ons opnemen, wij zullen dan verder aan u doorgeven wat u moet doen.

Veel succes! Redactie VoorPlussers

 

VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2016

VerzamelaarsJaarbeurs 2016· Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.

· Zaterdag 16 april (9.00 - 17.00 uur) en zondag 17 april (10.00 - 17.00 uur).

· Entreeprijs aan de kassa: € 14,- (kinderen t/m 11 jaar gratis), via online voorverkoop: € 12,50.

· Meer informatie en voorverkoop met korting via www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter