Tuindagen van Beervelde 2015

Met genoegen kondigt het Park van Beervelde u aan dat de 54ste editie van de Tuindagen van Beervelde zal plaatsvinden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015, telkens van 10 tot 17 u.

Algemene presentatie.

Voor liefhebbers van tuinbeurzen is 'Beervelde' een begrip geworden.

Langs de dreven van één van de mooiste privédomeinen van het land bieden 220 zorgvuldig geselecteerde deelnemers u een selectie aan van het beste wat er op het gebied van planten en tuinen te vinden is. Beervelde biedt tevens een ruime keuze aan decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving.

Voor data 2017 kijk hier

Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs, Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

Het thema voor deze editie.

Beervelde is bijzonder aantrekkelijk omdat er telkens (twee keer per jaar) een nieuw thema, zowel door de organisator als door de exposanten, wordt uitgewerkt.

 

Het gastland voor deze editie is Japan.

Tuindagen van Beervelde 2015

Wij laten u alles zien wat er op het vlak van planten te ontdekken is, denk maar aan de Azalea's, Camellia, Viburnum, Wisteria en Prunus. Allemaal planten die goed ingeburgerd zijn in onze tuinen en hun oorsprong vinden in Japan.

Onze special guests

Tuindagen van Beervelde 2015Om Japan naar Beervelde te brengen hebben wij drie Belgische specialisten samengebracht om een prachtige setting te creëren. U waant zich in Japan...

Danny Use van Bonsai Center Ginkgo in Laarne , dé specialist van wereldniveau op gebied van bonsais.  Benoit Choteau van Pépinières C.E.C.E. (stand 702) uit La Louvière is een boomkweker-specialist in o.a. Japanse esdoorns. Hij brengt een nog nooit geziene collectie Japanse Esdoorns naar Beervelde.  Luc Van Alboom van Paradise of Japanese Koi zal enkele kois laten zwemmen in een speciaal voor de gelegenheid aangelegde Japanse vijver.

U kan al deze exposanten terugvinden voor de witte villa op een speciaal hiervoor aangelegd plein.

Samen laten zij u genieten van het beste wat zij ons te bieden hebben.

Enkele tips om niet te missen

Tuindagen van Beervelde 2015Wegens groot succes vorig najaar pakken Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin en zijn kompaan Claude Pohlig ( stand 443) opnieuw uit met een kook-demo. Ze maken een Bento (5 kleine Japanse gerechten), een soort van Japanse degustatie. Aansluitend toont Peter Bauwens van De Nieuwe Tuin (stand 440) ons een prachtig begroeid Japans theehuisje en hij brengt ons een selectie van 24 Japanse groenten. De Camellia mag ook niet ontbreken. Guy Van Ruysseghem (stand 113)  presenteert een aanbod van Camelia Higo en andere ontelbare Japanse "Camellia" soorten. Alle info over de "Hokkaïdo-pompoen", de "Japanse wijnbes" en de "Japanse duizendknoop" is te vinden bij Velt (stand 714). Zij brengen hun verhaal met een speciale vorm van Japans verteltheater: Kamishibai (紙芝居). Ecosnooze (stand 502) brengen hun eigen kweek "Shiitake" mee. Op zondag 11 oktober om 16.00u is er een demonstratie & uitleg over de kweek van de Shiitake door Professor Emeritus Jozef Poppe, dé man die de Shiitake in 1974 België binnenbracht na zijn bezoek aan Japan, waar Shigari & Mori hem hadden ingewijd in de geheimen van deze heel bijzondere paddenstoel.

Tuindagen van Beervelde 2015

Goed om weten.

Voor de pers is er een up-to-date persbericht beschikbaar aan de kassa. Zo bent u perfect op de hoogte van alles wat doorgaat tijdens de Tuindagen. Persmoment op zaterdag 10 oktober om 14u30, aan het terras van onze self service 'Onder de populieren' (stand 505), een uitnodiging volgt. De uitreiking van de awards door onze jury's zal gebeuren in aanwezigheid van de ambassadeur van Japan, zijne Excellentie, de heer Ishii.

Tuindagen van Beervelde 2015Praktische informatie.

Data: 9, 10 en 11 oktober 2015 van 10 tot 17 uur.

Voorverkoop:     €8 per persoon via www.parkvanbeervelde.be

Inbegrepen: Inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat.
8 € per persoon voor groepen van minimum 25 personen (chauffeur en begeleider gratis).

Aan de kassa:     €10 per persoon.

Kinderen: Gratis tot en met 14 jaar. Animatie voor de kinderen is voorzien.

Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Lunch: Mogelijkheid tot lunch (restaurant en selfservice)

Waar? Via de E17 (Kortrijk-Antwerpen),2 km van uitrit 11, richting Lochristi.

GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 33

Parking: Gratis in grote weiden.

Informatie: +32(0)9 356 81 82 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Gratis toegangskaarten voor de Tuindagen van Beervelde

Is tuinieren uw hobby maak dan wat foto's van uw tuin en schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Tuindagen van Beervelde, twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter