voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

secondhome beursDe droom van een tweede huis in binnen- of buitenland

De droom van het hebben van een tweede huis is springlevend. Voor veel mensen is het steeds meer een droom om op een mooi plekje een eigen vakantiehuis te hebben. Een villa in een lekker zonnig land, een mooie bungalow in het bos of een fraai skichalet in de alpen. Dat deze droom bij velen leeft en springlevend is blijkt wel uit de alsmaar toenemende bezoekersaantallen van de SecondHome beurzen.

Groot deel wil verhuren

Om de vraag te beantwoorden waarom men graag een tweede huis wil hebben is het interessant om te kijken waar de potentiële tweede huis koper naar op zoek is. Enquêtes van Mondi en SecondHome wijzen uit dat een kwart van de kopers wil emigreren en daarvoor een huis zoekt. De ligging en nieuwe woon‐ en leefomgeving is dan vaak een belangrijker element dan de prijs.
Bijna driekwart van de potentiële kopers zoekt een vakantiewoning of tweede huis om wat langer te verblijven. Veel kopers geven ook aan dat ze iets verstandigs willen doen met hun spaargeld. Beleggen op de beurs vindt men riskant en het geld maar laten staan tegen de lage spaarrentes heeft ook geen zin. In de praktijk betekent dat meestal dat het huis gebruikt wordt voor de eigen vakanties maar steeds meer wordt de vakantiewoning daarnaast ook verhuurd. Zo beleven ze plezier aan hun trotse bezit en als ze het huis zelf niet gebruiken levert de huur een aardig inkomen op.
Een deel van deze groep koopt zelfs specifiek voor het huurrendement. Men heeft dan vaak weinig (emotionele) binding met het object en het vakantiehuis wordt meer gezien als een financial, een soort obligatie en een alternatief voor aandelen.

Secondhomebeurs


SecondHome Beurs 2015Verhuur of geen verhuur

Potentiële kopers moeten zich daarom altijd goed afvragen wat ze met hun huis willen. Permanent wonen, gebruik als tweede huis of een combinatie van eigen vakantie of verhuur? Lokale bestemmingplannen schrijven namelijk het gebruik van het (tweede) huis voor. Behoort men tot de grote categorie die wil gaan verhuren, dan is vaak een woning in een project met een recreatieve bestemming en flexibele eigen gebruik regeling een prima keuze.
Wil men de vrijheid om te bepalen of er verhuurd wordt of niet, dan moet er worden gekozen voor een huis met een tweede woningvergunning.


SecondHome Beurs 2015Hoe verhuren

Veel huizenkopers vinden het leuk om zelf actief met de verhuur van hun vakantiehuis bezig te zijn. Vaak wordt dat onderschat en het simpelweg hebben van een eigen verhuur website en facebook pagina biedt dan toch een teleurstellend resultaat.
Zonder gedegen kennis van sociale media en internetmarketing is het niet zo eenvoudig om met de website gevonden te worden. Wat echter uitstekend werkt is een combinatie van verhuur via de lokale beheerorganisatie of gespecialiseerde touroperators als Belvilla en het aanbieden van de woning op een z.g. verhuurportal.
Explosieve groei van marktplaats‐achtige online verhuurplatformen zoals HomeAway en Micazu hebben de eigen verhuur via het internet een stuk makkelijker gemaakt. Deze portals zijn ook uitermate geschikt als men het huis maar af en toe een paar weken verhuren. Via de inlog via internet kun je zelf aangeven welke weken het huis voor anderen beschikbaar is.

Te koop Vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad en Gite!

Zoekt u een vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad kijk dan hier!
Geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met zwembad op ruime kavel met daarnaast gelegen Gite, sinds kort is deze woning in de verhuur genomen, zie Vakantiehuis in midden Frankrijk, ideaal voor 50 plussers!


Terugval vakantiemarkt geldt niet voor vakantiehuizen

Onderzoek van het Nederlands bureau voor toerisme (NBTC) signaleert dat Nederlanders wel op vakantie gaan maar minder uitgeven. Deze trend werkt in het voordeel voor eigenaren van vakantiewoningen omdat een huis huren vaak goedkoper is dan een hotel. En door zelf te koken kunnen er ook aardig wat kosten worden bespaard op het eten en drinken in het restaurant. Vakantiehuizenspecialist Belvilla meldt in een persbericht dat het aantal reserveringen in het eerste halfjaar van 2013 zelfs met 7% is gestegen.

SecondHome Beurs 2015


SecondHome Beurs 2015Het juiste moment om te kopen

Een populaire discussie is altijd weer: wat het juiste moment is om te kopen, "prijzen zijn nu zo laag en overal buitenkansjes of nee, er komen nog meer koopjes om je vingers bij af te likken". Deze gedachten spelen in op het sentiment dat huizenprijzen alleen maar lager worden.
Vanuit een Nederlands gezichtspunt met almaar dalende woningprijzen is dat wel begrijpelijk. We moeten echter af van de beeldvorming dat prijsvorming voor de eerste en tweede woningmarkt gelijk is en alles over één kam scheren. Door het ruimhartige Nederlandse hypotheekbeleid waren de prijzen voor een eerste woning opgestuwd en deze worden nu door de krappe hypotheekmarkt en politiek geharrewar weer naar beneden bijgesteld. Gelukkig blijkt uit een recente calculatie van de Europese Centrale Bank dat de Nederlandse huizen prijzen nu toch wel wat zijn ondergewaardeerd.

Voor de tweede‐ of vakantiehuizenmarkt gelden andere waarderingsnormen. Deze huizen zijn veelal op rationele gronden met spaargeld (soms aangevuld met een kleine hypotheek) gekocht. De waarde van dit soort huizen wordt in belangrijke mate bepaald door de verhuurbaarheid. Vakantiehuizen welke goed zijn gelegen, een comfortabele inrichting hebben en voldoende faciliteiten hebben, verhuren altijd uitstekend.
Recreatief vastgoed is zelfs nog nooit zo goed geweest als op dit moment. Ook buiten Nederland is de werkelijkheid met de prijsvorming geheel anders dan in onze beeldvorming. Het is absoluut waar dat er in een aantal Zuid‐Europese landen de gemiddelde huizenprijzen de afgelopen jaren fors zijn gedaald. Maar in een groot aantal andere landen in Europa stijgen de prijzen al jaren. België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn voorbeelden van populaire landen met stabiele en stijgende huizenprijzentrends.
Net als iedere andere economie is ook de tweede huizenmarkt er een van vraag en aanbod.
Daar waar een huizenbubble is ontstaan, is overschot en zal de prijs onder druk staan. Is er echter sprake van een marktevenwichtige ontwikkeling, dan zijn vraag en aanbod in verhouding wat gunstig is voor de prijsontwikkeling. Misschien is het altijd wel een goed moment om een huis te kopen.

 

Op zoek naar een vakantiewoning op de Veluwe, kijk hier!

vakantiehuisjes op de Veluwe

SecondHome Beurs 2015Win 5 X 2 kaarten voor Second Home International: dé beurs voor uw tweede huis

Voorplussers verloot vrijkaarten voor Second Home International in Brussels Expo van 26 t/m 28 september. Hoe wint u kaarten? Deel uw favoriete vakantie-ervaring met Voorplussers.nl. Stuur een verhaal van maximaal 500 woorden met foto's naar de redactie van VoorPlussers. De gratis toegangsbewijzen gaan naar schrijvers met de leukste inzendingen.

Veel succes,
Redactie VoorPlussers

 


5 euro korting op uw entreekaart

Registreer u nu online en ontvang €5,- korting op uw entreekaart. U betaalt geen €15, maar €10 per persoon (een ticket is geldig voor 2 personen).


Praktisch

Waar: Jaarbeurs in Utrecht
Wanneer: 13-15 maart 2015
Openingstijden: Vrijdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 UUR

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.secondhome.nl.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 
voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 166 gasten en geen leden online