Vakantiebeurs 2015Amerika pakt groots uit met Brand USA Paviljoen

De Amerikaanse bar in de hal met verre bestemmingen op de Vakantiebeurs is al vele jaren een grote publiekstrekker en dat zal in januari niet anders zijn, al verandert de bar zelf wel. In de Jaarbeurs verrijst namelijk een heuse American Beach Bar die de sfeer van eindeloze zomers op de prachtige Amerikaanse stranden van Florida tot en met California neer gaat zetten. Vanzelfsprekend compleet met een BBQ die onderdeel wordt van de Culinaire Route op de beurs. De data van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari 2015.

 

1 miljoen

''Wat daar culinair aan is? Ik denk dat iedereen zijn vingers aflikt bij grilled ribs gemarineerd in Jack Daniel's'', lacht Hanny Fluit, die samen met Anne Borst van Target Travel Marketing verantwoordelijk is voor het Brand USA Paviljoen dat dit jaar in hal 3 te vinden is.Het wordt dus weer gezellig in 'Amerika'. Het grote publiek weet de weg al jaren naar het paviljoen te vinden. En naar het land zelf: ''Het gaat goed met het toerisme naar de USA. Het aantal Nederlanders dat hier jaarlijks op vakantie gaat groeit gestaag. De totale stijging de afgelopen tien jaar kwam uit op liefst 39%. In 2013 bezochten bijna 590.000 Nederlanders de Verenigde Staten. Samen met België en Luxemburg waren dat er ruim 870.000. Het streven van Visit USA is om het aantal Benelux reizigers de komende jaren naar 1 miljoen te krijgen''.

Zelfs naar Texas

De populariteit van Amerika als vakantiebestemming is natuurlijk mede te danken aan de vele vluchten met Europa waardoor steeds meer Amerikaanse bestemmingen relatief eenvoudig en voordelig bereikbaar zijn geworden. ''Waar je vroeger bij wijze van spreken alleen richting New York of Miami ging, stappen mensen nu ook makkelijker in het vliegtuig naar Los Angeles, Las Vegas en zelfs naar Texas. Nederlandse en Amerikaanse reisorganisaties spelen daar uiteraard op in en bieden een grote diversiteit aan pakketreizen. Van uitsluitend vlucht en accommodatie tot rondreizen en individuele fly drives, al dan niet met camper of auto''.

Vakantiebeurs 2015

'Makkelijk' land

Hanny Fluit: ''De goede bereikbaarheid zie je terug in de bezoekersaantallen. Begrijpelijk. Daarnaast in Amerika natuurlijk een fantastisch mooie vakantiebestemming, het land inderdaad van de onbegrensde mogelijkheden. Het is bovendien een 'makkelijk' land. De meeste mensen spreken Engels, het is modern en westers en omdat iedereen het gevoel heeft het land al te kennen van film en televisie is de aantrekkingskracht extra groot om het eens met eigen ogen te bekijken. Ik denk dat dit grotendeels verklaart waarom een vakantie in Amerika steeds populairder wordt''.

Airstream caravan

Op de Vakantiebeurs zal behalve de Beach Bar de bijna iconische aluminium Airstream caravan de aandacht trekken. ''Die komt vanzelfsprekend prominent in het paviljoen te staan. Iedereen kent dat type caravan, praktisch het symbool voor de Amerikaanse sfeer en cultuur. De Airstream is wat ze in de VS zelf 'Americana' noemen en daarom mag zo'n mobile home natuurlijk niet ontbreken''.

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Vakantiebeurs 2015Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten van 15,50 euro per stuk!
In deze periode worden er veel kerstkaarten gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

 

 

Festiviteiten

Los van alle in het oog springende 'versieringen' van wat officieel het Brand USA paviljoen heet, gaat het Amerikaanse Verkeersbureau onder de naam Visit USA de Nederlandse belangstellenden zo goed mogelijk informeren over alle vakantiemogelijkheden. Ook over minder bekende bestemmingen, de bijzondere thema's en evenementen die de komende jaren op de rol staan. ''Zo bestaat het Rocky Mountains National Park in 2015 honderd jaar en staan North en South Dakota stil bij het feit dat ze zich 150 jaar geleden als 39e en 40e staat bij VS aansloten. Dat soort festiviteiten wordt natuurlijk groots op zijn Amerikaans gevierd. En zo hebben we nog heel wat meer leuke tips als je naar de VS op vakantie gaat en eens iets bijzonders wil mee maken''.

Travel Planner

''Bij de Visit USA balie kunnen de mensen bijvoorbeeld onze Travel Planner ophalen, een informatief boekje dat we speciaal voor de beurs hebben laten maken en waarin alles staat over de in het paviljoen aanwezig Amerikaanse reisbedrijven en over vakanties in the USA. En als je dan uiteindelijk alles van Amerika weet, wat is er dan lekkerder om daarna nog even in onze Beach Bar een drankje te doen met een bord ribs gemarineerd in de wereldberoemde Jack Daniel's Tennessee Whiskey'', stelt Hanny Fluit tenslotte lachend een retorische vraag.

Vakantiebeurs 2015

Onder het motto 'Je zou zweren dat je er al was' kan iedere bezoeker van de Vakantiebeurs zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. Gastland is Spanje dat de bezoekers verrast met pure gastronomische hoogstandjes en kookshows. Gastland is ook het zonnige Curaçao dat de zintuigen prikkelt met dans, muziek en proeverijen. In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. In het Kooktheater worden wereldse gerechten bereid en via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij zes bestemmingen.

NS Vakantiebeurs Express

Andere ingrediënten zijn de Vakantiebeurs Awards, de NS Vakantiebeurs Express trein van Groningen naar Utrecht op zaterdag 17 januari, het Reisadvies op maat paviljoen, het Zoom.nl fotografiepaviljoen en Trein & Vakantiepaviljoen. Op de beurs zijn pleinen ingericht met de zes meest populaire typen vakanties. Gekozen is voor ONTDEK (verre bestemmingen), ACTIEF (outdoor & sport), ZIEN (steden & cultuur), SAMEN (familie & kinderen), VAAR (cruises & zeilen), BUITEN (kampeer & camping).

Reisadvies en tips

Reisleiders en ervaren medereizigers geven op de pleinen reisadvies en reistips uit eerste hand. Er is een 'Camping by Night', onderdeel van het vakantietype 'BUITEN', waar de liefhebbers met een gratis zaklampje in de hand de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven.

 

Praktisch

De Vakantiebeurs, 14-18 januari 2015, locatie: Jaarbeurs Utrecht.
Een kaartje aan de kassa kost 15,50.
Meer informatie, exclusieve aanbiedingen en online kaartjes kopen: Vakantiebeurs.nl

Vakantiehuis midden FrankrijkVakantiewoning midden Frankrijk met zwembad

Zoekt u een leuke vakantiewoning in midden Frankrijk met gebruik van heerlijk zwembad kijk dan hier!

Vakantiehuisje op de VeluweVakantiechalet midden op de Veluwe

Liever een compleet uitgeruste vakantiewoning op de Veluwe op een rustig park, kijk dan hier

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter