voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Second Home Beurs 2014Van 28-30 maart

Tweede huis steeds populairder als extra inkomstenbron

Een van de belangrijkste beurzen als het gaat om het aanschaffen van een tweede woning! Als u plannen hebt om een vakantiewoning te gaan kopen, dan kunt u zich op deze beurs uitgebreid laten informeren.
Een chalet in de Alpen, een bungalow in de Ardennen, een appartement aan de Griekse kust of een vakantiehuis op een tropisch eiland.

Steeds meer mensen zien een tweede huis als een rendementsvolle investering, zo blijkt uit het groeiende aantal bezoekers van de jaarlijkse beurs Second Home International. Deze wordt van 28 tot en met 30 maart gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs.De meeste kopers van een tweede huis willen hun spaargeld actief benutten en er rendement uit halen. "Beleggen op de beurs is te riskant en sparen levert door de lage rentes weinig op. Een tweede huis is een waardevaste bestemming en door de crisis zijn veel prijzen binnen handbereik gekomen." licht Henkjan Prins, exhibition manager van Second Home International, toe.

Second Home Beurs


Second Home BeursPassie

De zoektocht naar een tweede huis begint wel altijd met passie voor een land of regio. Vervolgens zijn veelgebruikte argumenten voor het selecteren van een locatie zon, rust en natuurschoon. Toplanden voor een tweede huis zijn Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Turkije en Oostenrijk. "Overigens is dit slechts een selectie van de 20 aanwezige landen, want op de beurs Second Home International zijn ook opkomende landen als Kaap Verdië en Mauritius vertegenwoordigd. Ook Nederland biedt interessante mogelijkheden, dankzij recreatieparken met huizen in alle soorten en maten, in het bos, op het platteland of aan de kust."


Verhuurrendement

Potentiële kopers gebruiken hun tweede huis vooral voor de eigen vakanties, maar steeds vaker verhuren zij hun huis, met name in het hoogseizoen. "Dat levert ze een aardig extra inkomen op, door verhuurrendementen van 4 tot 8%. Een deel van deze groep koopt zelfs specifiek voor dat rendement. Ook belastingtechnisch gezien is verhuren een interessante bron van inkomsten. In het laag- en middenseizoen verblijft de koper er zelf of verhuurt zijn huis aan derden." Ongeveer een kwart van de kopers van een tweede huis wil een langere periode in het buitenland verblijven, maar wel het eigen huis in Nederland aanhouden. "Denk bijvoorbeeld aan mensen die op weg zijn naar hun pensioen en een tweede woning willen kopen voor eigen gebruik. Zij willen de woning niet verhuren, maar wel familieleden en vrienden ruimschoots laten meegenieten."


Goed laten voorlichten

Potentiële kopers moeten zich steeds goed afvragen wat ze met hun tweede huis willen. Gebruiken als tweede huis, permanent wonen of een combinatie van eigen vakantie of verhuur? "Het is belangrijk dat mensen zich van tevoren goed laten voorlichten over de fiscale en juridische regels en aankoopprocedures in het betreffende land. Om hierin meer inzicht te geven, bieden wij bezoekers van de beurs een uitgebreid programma van korte seminars en ervaringsverhalen van tweede huiskopers."

Win 5 X 2 kaarten voor Second Home International: dé beurs voor uw tweede huis

Voorplussers verloot vrijkaarten voor Second Home International van 28-30 maart. Hoe wint u kaarten? Deel uw favoriete vakantie-ervaring met Voorplussers.nl. Stuur een verhaal van maximaal 500 woorden met foto's naar de redactie van VoorPlussers. De gratis toegangsbewijzen gaan naar schrijvers met de leukste inzendingen.

Veel succes,
Redactie VoorPlussers


De beurs Second Home International is een initiatief van Fairs Consult, een dochteronderneming van Artexis, één van de grootste beursorganisatoren van Europa. Meer informatie op www.secondhome.nl.

Te koop Vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad en Gite!

Zoekt u een vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad kijk dan hier!
Geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met zwembad op ruime kavel met daarnaast gelegen Gite, sinds kort is deze woning in de verhuur genomen, zie Vakantiehuis in midden Frankrijk, ideaal voor 50 plussers!

 

 


Second Home BeursFeiten & cijfers (o.b.v. gegevens Second Home):

• Het gemiddelde aankoopbedrag van een tweede huis is € 253.000.
• 38% van de bezoekers wil binnen een jaar een tweede huis kopen.
• 75% van de bezoekers verdient twee keer modaal of meer.
• Vrijwel iedereen die in Nederland een tweede huis wil kopen komt naar de Second Home International beurs.
• Gebruik tweede huis: 63% wil de tweede woning gebruiken voor vakantiedoeleinden, 40% voor verhuur, 30% zoekt een tweede woning voor permanente bewoning, 23% voor beleggingskansen.

 

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.secondhome.nl.

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 
voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter