Genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2014De winnaar wordt bekendgemaakt aan de vooravond van de Fiets en Wandelbeurs

Pirinexus, Catalonië (Spanje en Frankrijk)

 

De Pirinexus is een ronde van 350 km, waarvan 280 km aan de Spaanse en 70 km aan de Franse kant van de Pyreneeën. Op dit moment is het de langste bewegwijzerde fietsroute van Zuid-Europa.

Een deel gaat langs een rustig stukje Costa Brava. Verder wisselt het landschap. De route is overwegend vrij vlak; ze loopt gedeeltelijk over voormalige spoorbanen. Maar er zijn ook een paar Pyreneeën-cols in het parcours van 1.000 tot 1.500 meter. De hellingen zijn echter niet steil. Een deel van de Pirinexus wordt onderdeel van de EuroVelo 8 van Athene naar Cádiz.

Genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2014

Genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2014Tour de Manche (Frankrijk en Engeland)

De Tour de Manche is een fietsroute rond Het Kanaal. Veerdiensten zorgen voor verbindingen tussen Engeland en Frankrijk. Er is de grote Tour de Manche van in totaal 1.200 km, maar ook een kleine Tour de Manche van 440 km via de Kanaaleilanden. De Tour de Manche volgt niet altijd de kust, maar gaat via voormalige spoorwegen en jaagpaden langs het kronkelende riviertje Vire door het binnenland van Normandië. In het Engelse deel zijn enkele pittige klimmetjes. De fietser krijgt er een magnifiek uitzicht over de kliffen voor terug.
De Tour de Manche sluit aan op de Vélodyssée.

Valsugana fietspad, Trentino (Italië)

De route volgt het dal van de rivier de Brenta in het Valsuganadal, tussen Pergine Valsugana en Bassano del Grappa. De lengte is 80 km. Je fietst vrijwel geheel over een vrijliggend fietspad door het groene dal en kruist regelmatig riviertjes. Hoewel er een hoogteverschil is van 270 meter tussen west en oost, merk je daar onderweg nauwelijks iets van. In het westelijk deel kunnen extra lussen worden gemaakt rond een paar meren.
De route sluit aan op de Etsch Radweg van Oostenrijk naar Verona en de Via Claudia Augusta naar de Adriatische kust.

Genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2014

Vennbahn (Duitsland, België en Luxemburg)

De Vennbahn is een fietspad over een voormalige spoorbaan van Aken naar het Luxemburgse Troisvierges met een lengte van 125 km. Vanaf Aken stijgt de route met een aantal grote slingers naar ruim 500 meter hoogte. Desondanks is het maximale stijgingspercentage hier slechts 2%. De route loopt grotendeels door de natuur. Vooral vanaf Sankt Vith moet een paar keer geklommen worden. Vlak voor de Luxemburgse grens is er een klimmetje met 10% stijging. Onderweg is veel over de bewogen geschiedenis van deze spoorbaan te zien.
De Vennbahn is opgenomen in het Fietskooppuntennetwerk van Oost-België en sluit aan op fietsroutes in de Eifel.

Gratis toegangskaarten voor de Fiets en Wandelbeurs

Is fietsen of wandelen uw hobby en heeft u nog wat mooie foto's van uw trip gemaakt, schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op. Heeft u een andere hobby, is ook goed! Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Fiets en Wandelbeurs , twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers

Fiets en Wandelbeurs

1-2 maart 2014
10-17.00 uur
Amsterdam RAI
Entree: 14 euro
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis
www.fietsenwandelbeurs.nl

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

RSS / Twitter