PERSBERICHT,RIJSWIJK, mei 2013

Tijdens het Paranormaal Alternatief op 25 en 26 mei in De Broodfabriek in Rijswijk zijn Tashi Norbu - Tibetaans beeldend kunstenaar - en zijn team twee dagen bezig een grote zandmandala te realiseren.

 

 

Zandmandala

Een zandmandala drukt heilzame, positieve dingen uit en staat geheel in het teken van het welzijn van iedereen, ongeacht cultuur, leefwijze of religie. Tibetaanse boeddhisten geloven dat het kijken naar een zandmandala ook een positieve invloed heeft op de toeschouwers en dus niet alleen maar voor de mensen die de mandala maken.


Ritueel

Voordat het zand op de ondergrond wordt gestrooid, worden meetkundige lijnen getekend op de ondergrond. De zandkorreltjes worden vervolgens met uiterste precisie en veel geduld aangebracht met behulp van kleine kokers, trechters en schrapers, totdat het gewenste patroon is verkregen. Iedere kleur en iedere korrel zand vertegenwoordigt een andere boeddha. Als de zandmandala voltooid is, zal deze aan het eind van de tweede beursdag in een ceremonie verstrooid worden. Deze verstrooiing symboliseert de vergankelijkheid der dingen en de tijdelijkheid van het bestaan. Het publiek wordt uitgenodigd om geregisseerd deel te nemen aan dit ceremoniële verstrooiingsritueel. Het zand wordt na afloop in gekleurde zakjes verzameld die door het publiek meegenomen mogen worden.

 

 

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten voor het Paranormaal Alternatief!

Heeft u een leuk verhaal over een leuke beurs (bv vorig jaar) en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Heeft u niets te vertellen over een beurs, dan mag u ook een leuk verhaal schrijven over uw hobby. Doe daar dan ook wat foto's bij en ook dan maakt u een kans!

Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij enkele gratis kaarten. U kunt dan in aanmerking komen voor twee vrijkaarten. Wij krijgen meerdere sets gratis toegangsbewijzen tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar deze beurs kunt.

Succes en misschien tot op het Paranormaal Alternatief!
Redactie VoorPlussers


De beurs

De spirituele beurs Paranormaal Alternatief, biedt iedereen een complete dag uit. Ruim 200 standhouders vullen de hal met paranormale en spirituele producten of geven diverse consulten. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met de spirituele wereld door mee te doen aan interactieve workshops of door lezingen bij te wonen.


Algemene informatie

25 & 26 mei 2013 in De Broodfabriek,
Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk.
Geopend van 10.00 – 17.00 uur.
Entree volwassenen € 8,-, kinderen 7 t/m 12 jaar: € 3,- en kinderen t/m 6 jaar: gratis.

Kijk op www.paranormaalalternatief.nl voor meer informatie of bel 070-3075900.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

RSS / Twitter