voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

DABIDA ontvangt Russische en Engelse collega's op expositie.

 

DABIDA, de vereniging voor Nederlandse en Belgische poppenkunstenaars, houdt dit jaar op zondag 21 april haar jaarlijkse expositie in de Oude Steenfabriek in Gilze.
Op deze dag ontvangt DABIDA bekende collega poppenkunstenaars uit Rusland en Engeland, te weten Svetlana Pchelnikova en Renata Jansen en worden er allerlei demonstraties gegeven.

Svetlana Pchelnikova is voorzitter van IADA (International Association of Doll Artists). Deze vereniging van poppenkunstenaars heeft meer dan 350 leden, allen van Russische afkomst. IADA organiseert reizende tentoonstellingen waarbij de poppen worden geëxposeerd in de beste galeries en musea in de grotere steden in Rusland. Eerder organiseerde zij al speciale tentoonstellingen tijdens poppenmanifestaties in Rusland, Estland, de Verenigde Staten, Japan, Engeland en Spanje. Ditmaal komt Svetlana naar Nederland en zal zij op 21 april aanwezig zijn met een tiental creaties van IADA leden, zodat deze werken ook voor het Nederlandse publiek te zien zijn.


Renata Jansen uit Engeland is eregast en zij zal, net als een aantal DABIDA leden, gratis een demonstratie geven, waarbij zij de technieken laat zien die zij gebruikt voor het maken van haar creaties. In de middag zijn er doorlopend diverse demonstraties te volgen, deze zijn voor iedere bezoeker toegankelijk.

 

Internationale wedstrijd

Jaarlijks wordt er door DABIDA een internationale wedstrijd uitgeschreven, de "Hannie Sarris Doll Award" en kan iedereen een creatie insturen. Elk jaar wordt er een nieuw thema bedacht. Dit jaar is het thema "Plezier". Uit de vele inzendingen voor de Doll Award worden uiteindelijk de beste 3 gekozen en uitgenodigd om met hun inzending naar de expositie te komen. Daar zal dan de uiteindelijke winnaar bekent worden gemaakt die de inmiddels felbegeerde DABIDA Libelle in ontvangst mag nemen. Maar ook de tweede en derde prijs gaan zeker niet met lege handen naar huis. De inzendingen komen dit jaar onder andere uit Japan, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Estland, Rusland, Ukraïne, Griekenland, Australië en natuurlijk ook uit Nederland en België.

 

Aktie van VoorPlussers voor vrijkaarten voor de Dabida dag!

Heeft u een leuk verhaal over een leuke beurs (bv vorig jaar) en heeft u daar wat leuke foto's bij, dan kunt u dat verhaal aan ons opsturen. Heeft u niets te vertellen over een beurs, dan mag u ook een leuk verhaal schrijven over uw hobby of u heeft iets leuks gemaakt? Doe daar dan ook wat foto's bij en ook dan maakt u een kans!
Wij zullen dan het artikel op deze site plaatsen en onder de leukste inzenders verloten wij enkele gratis kaarten. U kunt dan in aanmerking komen voor twee vrijkaarten. Wij krijgen meerdere sets gratis toegangsbewijzen tot onze beschikking dus een grote kans dat u gratis naar deze beurs kunt.
Succes en misschien tot op de Dabida dag!

Redactie VoorPlussers

 

 

 

 

Expositie van poppen en figuratieve kunst
Presentaties van de DABIDA leden

Met doorlopend demonstraties.

11:30 Olly Copal poppen van stof
12:00 Marijke van Ooijen hoe maak je een puntmuts
12:30 Marlaine Verhelst Werken met porcelein
13:00 Renata Jansen Technieken met polymeer
13:30 Christina Polis Werken met mallen
14:00 Kamilla Meesters Nog niet bekend

Verkoop van materialen.

Hannie Sarris Award 2013

Speciale gast : Renata Jansen 

Wanneer:

Zondag 21 april 2012
10.30 - 16.30 uur

Entree:

Volwassenen 5 euro
65 plus 3 euro
kinderen tot 12 jaar 1 euro

Voor meer info zie www.dabida.eu.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 

 

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter