voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Op 9 en 10 maart is het hele gezin welkom bij de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs in De Broodfabriek te Rijswijk. Deze beurs biedt met 170 stands alles op het gebied van poppenhuizen, beren, miniaturen en poppen. Geïnteresseerden kunnen ook gelijk een bezoek brengen aan de Internationale Mineralenbeurs.

Tentoonstellingen

 


De schrijfsters van o.a. het boek "Gelderse gebreide mutsen" dat is uitgeven in 2009, verzorgen een tentoonstelling van poppen die gekleed zijn in Gelderse klederdracht. De verschillende mutsen, sokjes en kniekousjes die in het boek voorkomen zijn te bewonderen.

Daarnaast worden er verschillende fantasiefiguren van klei tentoongesteld en kunnen bezoekers poppenhuizen bekijken die geïnspireerd zijn op de boeren huizen die in de Veenstreek staan.

Workshopplein

In samenwerking met de makers van het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen is er een P&M plein ingericht. Op dit plein worden workshops gegeven op het gebied van poppenhuizen beschilderen en fineer snijden. Daarnaast kan men hier terecht voor de demonstraties wickeren en het maken van een korsetje. Ook worden er Zaanse huisjes, grachtenpanden en een vakwerkhuis tentoongesteld.

Naast de activiteiten op het workshopplein, is er nog meer te doen en te leren. Denk aan de workshops koud porselein, sokjes breien of het maken van een keuken in een vitrinekastje. Ook worden er diverse demonstraties gegeven, zoals het maken van Barbiekleding, houten miniaturen en korsetjes.

 

Poppen en beren straat


De speciale poppen en beren straat biedt handgemaakte verzamelberen, teddyberen en mini beren. Daarnaast zijn er in deze straat ook reborn poppen, Ball Jointed Dolls, schildpadpoppen en antieke poppen te vinden. Kapotte poppen kunnen herstelt worden bij de poppendokter.

Volop aanbod aan miniaturen en poppenhuizen


De vele poppenhuizen die worden tentoongesteld zijn voorzien van nieuwe snufjes en nieuwe materialen. Voor de inrichting en aankleding van de huizen biedt de beurs vele miniaturen. Er is ook gereedschap voor de doe-het-zelver te vinden.

Gratis naar de Internationale Mineralenbeurs


Met het entreekaartje voor de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs, kan men tevens een bezoek brengen aan de Internationale Mineralenbeurs. Hier treft men 130 stands vol met o.a. sieraden, edelstenen en fossielen.

 

 

 

altActie van VoorPlussers

Verdien twee vrijkaarten!

Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal bijschrijven, stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto's en u maakt kans op twee vrijkaarten! Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de poppen- en berenbeurs met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan krijgt u van ons een gratis toegangsbewijs voor twee personen! Stuur uw belevenissen op de beurs aan ons op ook weer vergezeld met wat foto's. Wij krijgen de beschikking over meerdere sets, dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt!

Veel succes,

Redactie VoorPlussers

 

 

Korting via website en algemene informatie


Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs + Internationale Mineralenbeurs: 9 & 10 maart. Locatie: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk (ZH). Geopend van 10.00 – 17.00 uur. Entree volwassenen € 7,-, kinderen 7 t/m 12 jaar: € 3,- en kinderen t/m 6 jaar: GRATIS. Online kan men entreekaarten kopen met korting. Met één entreekaartje kan men een bezoek brengen aan beide beurzen. De Broodfabriek is zowel met auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. Diverse gratis parkeerplaatsen in de omgeving. Voor meer informatie www.poppenhuizenbeurs.nl en www.internationalemineralenbeurs.nl of 070-3075900.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter