voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

PERSBERICHT,Amsterdam, februari 2013

MrGPS lanceert tijdens de Fiets en Wandelbeurs (9-10 februari) een vier uur durende cursus
op DVD-ROM ‘Op pad met de Garmin GPS'.
De cursus werd ontwikkeld in samenwerking met de ANWB en richt zich op het toenemend recreatief gps-gebruik bij met name 50-plussers. Een doelgroep die vaak niet is opgegroeid met de computer en daardoor wat extra hulp kan gebruiken. Om vervolgens te genieten van de inmiddels meer dan 2,5 miljoen wandel - en fietsroutes die gratis van internet te downloaden zijn.

 

Leren achter de computer

Ofschoon de cursus ook de werking van de verschillende Garmin outdoor-toestellen bespreekt,
speelt het grootste deel zich achter het computerscherm af. Om die reden is sprake van een DVDROM, bedoeld om af te spelen op de computer. De gebruiker kan daardoor op elk moment de video op pauze zetten om de getoonde handelingen zelf na te doen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het downloaden van routes van internet. En hoe je die routes vervolgens zelf kunt aanpassen en in het toestel kunt laden. Maar ook over hoe je achteraf via Google Earth een helikoptervlucht kunt maken over de route die je zojuist gefietst of gewandeld hebt.

 

Kaartmateriaal

Ook de verschillende soorten kaartmateriaal en het, op basis daarvan, zélf plannen van een route komt aan de orde. Voor wie gewoon z'n neus achterna wil lopen, wordt uitgelegd hoe je de positievan hotel of parkeerplaats kunt markeren, zodat je die in ieder geval terug kunt vinden.
'MrGPS'
De cursus werd ontwikkeld door Hans Vaessen. Vaessen is al meer dan tien jaar professioneel actief in de wereld van recreatieve gps. Hij was onder meer initiatiefnemer van gpsforum.nl, de OnRoute gps Fietskaart en Wandelkaart alsmede het Nederlandstalig Garmin TV YouTube-kanaal, met instructievideo's die in twee jaar tijd ruim een half miljoen maal bekeken werden. Hij wordt beschouwd als dé specialist op het vlak van recreatieve gps en weet als geen ander tegen welke praktijkvragen de gebruiker aan loopt. Mede daarom besloot hij zich als ‘MrGPS' volledig te gaan richten op gebruikersondersteuning.

Voor meer informatie en links naar de vele routesites en -planners: www.mrgps.nl.

Vélodyssée Fietsroute van het Jaar 2013

De Vélodyssée in Frankrijk is uitgekozen tot Fietsroute van het Jaar 2013. Op vrijdagmiddag 8 februari, tijdens de ‘Kick-off' van de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, krijgt de winnaar de trofee uitgereikt die aan deze uitverkiezing is verbonden.
De in 2012 gerealiseerde Vélodyssée slingert zich langs de Atlantische kust in Frankrijk: van Roscoff in het noordwesten van Bretagne naar Hendaye aan de Spaanse grens in het Baskenland. De route is een belangrijke schakel in de EuroVelo 1 van de Noordkaap naar het Portugese Sagres.

Kandidaten

De jury koos de Vélodyssée uit drie genomineerde fietsroutes. De twee andere kandidaten waren de Tour de Bourgogne à vélo (Frankrijk) en de Vennbahn (Duitsland, België en Luxemburg).
Over oude jaagpaden
Alleen al de afstand van 1200 kilometer maakt de Vélodyssée bijzonder, aldus de jury. Ook heeft de totstandkoming van de route volgens haar een voorbeeldfunctie: tien verschillende departementen hebben gezamenlijk de schouders onder het project gezet. 'De route gaat door een gevarieerd landschap, pal langs de kust, over voormalige spoorbanen en oude jaagpaden, door de duinen en uitgestrekte moerassen en zelfs over een stuk van 4 kilometer oceaanbodem dat bij eb droog valt,' vermeldt het juryrapport. 'De historische steden en dorpen langs de route maken maken het plaatje compleet.'

Onmiskenbare schakel

Ook de aansluiting van de Vélodyssée op het fietsroutenetwerk van Bretagne, de 860 kilometer lange fietsroute langs de Loire, het fietspad over een voormalige spoorbaan naar de stad Bordeaux en de 700 kilometer van het fietsnetwerk van het departement Gironde, is volgens de jury een belangrijk pluspunt. De Vélodyssée vormt hierdoor 'een onmiskenbare schakel in onbeperkt lijkende fietsmogelijkheden'.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het fietsen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

 

 

Fiets en Wandelbeurs

9 en 10 februari 2013, Amsterdam RAI
10-17.00 uur
toegang: 14 euro

Voor meer info kunt u hier kijken!

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter