Persbericht
Utrecht, december 2012

"Kom authentiek proeven van de nieuwe smaak van Tunesië"

Het was één van de eerste landen in Noord-Afrika die de dictator naar huis stuurde en het is ook één van de eerste landen dat weer met de toeristische blik vooruit hoopvol naar de toekomst kijkt: Tunesië.

Het land had gedurende de revolutie uiteraard te kampen met een flink terugloop van het aantal toeristen uit Nederland, ruim 60 procent minder Hollandse vakantiegangers om precies te zijn. Maar het herstel is aanstaande, vertelt Zeineb Zouaoui, directeur van het Tunesisch Verkeersbureau, dat nog voor het begin van de Vakantiebeurs in Den Haag een nieuw kantoor opent waar consumenten terecht kunnen met al hun vragen over vakantieland Tunesië.

 

"We moeten de cijfers over 2012 natuurlijk nog even afwachten, maar naar het zich laat aanzien gaan het met het aantal Nederlandse toerisme in Tunesië weer helemaal de goede kant op. We verwachten ten opzichte van 2010 nog wel een minnetje van 15 procent, maar dat is natuurlijk een heel stuk minder erg dan de min van ruim 60 procent vorig jaar. Als alles goed gaat komen in 2012 dan toch al weer zo'n 65.000 Nederlanders naar Tunesië. Volgend jaar moeten we weer op ons oude niveau zijn en daarna richt ik me op een groei van zo'n tien procent per jaar. Dat moet haalbaar zijn, zeker nu touroperators als Sundio, TUI en Thomas Cook hebben aangegeven Tunesië ook meer en meer als winterzonbestemming te gaan inzetten. Ook krijgen ze gelukkig steeds meer oog voor bijzondere aspecten van ons land die erg geschikt zijn voor specifieke doelgroepen".

Thalasso

"Wist je bijvoorbeeld dat Tunesië na Frankrijk 's werelds belangrijkste bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar Thalasso Therapie? Mensen uit de hele wereld komen hiervoor naar ons land omdat we hiervoor excellente voorzieningen hebben. Begrijp me niet verkeerd: zon, zee en zand zullen voor Tunesië altijd de belangrijkste pijlers onder het toerisme blijven, maar we hebben daarnaast nog zo veel meer te bieden. Thalasso is daar slechts één voorbeeld van, maar wat te denken van onze historische bezienswaardigheden uit 3000 jaar roemrijke geschiedenis. Van de Feniciërs tot de Fransen en Italianen, en we hebben uit de tijd van de Romeinen zelfs één van de mooiste colosseums op aarde, dat uiteraard op de Werelderfgoedlijst staat. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de schitterende boetiekhotels die we in het hele land hebben en de overweldigende Sahara die steeds vaker in de reisgidsen wordt opgenomen. Daar ben ik erg blij mee want daardoor constateren we dat steeds meer mensen toch even van hun strandbedje afkomen om een indrukwekkend avontuur in de woestijn te beleven".

Gastvrij

"Dit soort excursies biedt vakantiegangers echt de kans om het land in al zijn pracht te zien en om in contact te komen met de lokale bevolking en hun bijzondere gebruiken. Dat is gelukkig iets wat Nederlanders hoog op hun vakantielijstje hebben staan en dat kunnen ze in Tunesië vinden. Vooral ook omdat Tunesiërs enorm gastvrij zijn. Zo was ik laatst met een groepje Amerikaanse journalisten in het binnenland waar we in een hele arme streek aangesproken werden door een hele lieve vrouw aan wie je echt kon zien dat ze het niet breed heeft. Toch moesten we binnenkomen, ging ze een brood bakken en serveerde dat met olijfolie en olijven terwijl ze zelf in het dagelijks leven amper iets te eten heeft. Dat is prachtig, dat is Tunesië, en dat is ook wat we aan Nederland willen laten zien op de Vakantiebeurs''.

Wijn proeven

"Wij hebben een prachtige stand met alle informatie over Tunesië. Bovendien verzorgen we op een speciale plek tussen Hal 7 en Hal 8 authentieke shows en presenteren wij hier heel veel lekkere kleuren, geuren en smaken. Iedereen is van harte welkom om te proeven van traditionele hapjes en zeker ook van onze heerlijke Tunesië wijnen, iets wat veel mensen altijd verrast omdat ze een drankje niet associëren met een islamitisch land. Maar Tunesië is heel gematigd en heel modern en wij houden van lachen en af en toe een wijntje. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Wat dat betreft hoeven mensen niet te verwachten zijn dat Tunesië na de revolutie een extremistisch moslimland wordt, want daarvoor is de bevolking te vrij''.

Gematigd en modern

‘'Natuurlijk zien ook wij her en der wat extremisme de kop opsteken, maar dat is incidenteel en is vooral een reactie op decennia van onderdrukking. Die dingen gebeuren in deze overgangsfase naar een nieuwe toekomst. Maar ik durf te garanderen dat dit vanzelf voorbij zal gaan. Tunesië heeft dankzij die 300 jaar geschiedenis en invloeden uit alle windstreken een heel bijzondere ruimdenkende bevolking waar iedereen gelijk is, ook vrouwen en mannen. Het zijn de fundamentele rechten van de mens op basis waarvan we momenteel een nieuwe grondwet opstellen waarin ook alle minderheden dezelfde rechten hebben. Nogmaals, dankzij onze ruimdenkende, hoogopgeleide bevolking is nu echt een heel modern land waar iedereen welkom is. Wij zijn dus weer helemaal klaar om toeristen uit de hele wereld te ontvangen en dan hoop ik als directeur van het Verkeersbureau in Nederland natuurlijk dat er zoveel mogelijk Nederlanders komen. Mocht er nog iemand twijfelen kom dan naar de Vakantiebeurs om authentiek te proeven van de nieuwe smaak van Tunesië".

Vakantiebeurs 2013

De Vakantiebeurs 2013 stoelt op belangrijke pijlers: reisorganisatoren, landenstands, accommodaties en aan reizen gelieerde ondernemingen. Hoofdsponsor is de ANWB. Dit jaar is extra aandacht voor de vier meest populaire vakantietopics: Actief & Avontuur, Fiets & Wandel, Kamperen & Campingvakanties en Stedentrips. Tevens pleinen van diverse landen, cruisemaatschappijen en aanbieders van naaktrecreatie. Behalve Tunesië is ook Hongkong Gastland.
Ervaren reizigers
Bezoekers van de Vakantiebeurs worden gestimuleerd om met landen en regio's kennis te maken, om in theaters presentaties bij te wonen van lokale vakantie experts en ervaren reizigers die een bestemming door en door kennen. In Europa is geen vergelijkbaar evenement dat zo veel belangstelling trekt. Live ontmoetingen met meer dan 1400 internationale exposanten staan garant voor comfort, zekerheid, betrouwbaarheid en maatwerk oplossingen..

‘Inspiratie Rivier'

Een ‘Inspiratie Rivier' over de beursvloer leidt naar alle werelddelen, feestelijke podia, pleinen, gezellige terrassen en gratis workshops, over fotografie of fietsnavigatie bijvoorbeeld. Landen zijn per hal overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Met de interactieve catalogus op de website kunnen de wensen op een rijtje worden gezet om vervolgens op de Vakantiebeurs de eerste dag te beleven van een spannende expeditie of andere droomvakantie. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur. Jaarbeurs Utrecht, hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 en 11. Op vrijdag en zaterdag is bovendien het Christelijk Vakantieplein geopend in hal 5 op de eerste etage. Voor meer informatie en kaartjes met korting www.vakantiebeurs.nl.

 

 

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten van 17,50 euro per stuk!
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

 

 

 

 

Openingstijden

Vakantiebeurs 2013: van woensdag 9 t/m zondag 13 januari.
De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur.
Jaarbeurs Utrecht, hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 en 11.

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

RSS / Twitter