Aftellen naar de elfde Kerstfair op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
De bladeren zijn van de bomen, dus tijd voor kerstlichtjes in de bomen op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt! Over een kleine drie weken is het tijd voor de 11e Kerstfair met als thema ‘Hartverwarmend!'. Van 6 tot en met 9 december zijn bezoekers van harte welkom om inspiratie op te komen doen voor de feestdagen.

 

 

Vier dagen lang neemt landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt een voorproefje op de feestdagen. Het Kerstfairterrein is sfeervol verlicht en versierd, en op diverse plaatsen knetteren (haard)vuren, met als hoogtepunt het grote kampvuur op de Vuurplaets waar het heerlijk vertoeven is met een glas glühwein of beker chocolademelk in de hand. Bezoekers kunnen uitgebreid snuffelen tussen het aanbod van de ruim 90 standhouders. Een greep uit het aanbod: kerstdecoratie, kleding en accessoires, eiken veranda's, woon- en tuinaccessoires, delicatessen, items voor een mooi gedekte kersttafel, zeepjes en verzorgingsproducten.

Kerstkoren, arrensleeën en levende kerststal

De Kerstfair wordt iedere dag muzikaal opgeluisterd door diverse kerstkoren en andere musici met kerstrepertoire in de historische schuren, buiten op het fairterrein en in de prachtig gerestaureerde muziektent op de Vuurplaets. In de Hooge Schuur zorgt Unicef voor live pianomuziek. Vanaf de Vuurplaets kunnen bezoekers een romantisch ritje met de arrenslee maken door het parkbos en langs Huize Mariënwaerdt, waar ook rondleidingen worden gegeven. Hier zien bezoekers hoe kerst wordt beleefd in een statig landhuis en vertelt de gids alles over het leven op een landgoed, de tradities en gewoonten van vroeger en nu.

Op zaterdag en zondag zijn er arrensleeoptochten te zien met respectievelijk twaalf en tien authentieke arrensleeën met paarden met schitterend gepoetste bellentuigen en eigenaren in historische negentiende-eeuwse kledij. Zelf creatief aan de slag kan bijvoorbeeld door tinnen versieringen te maken voor de kerstboom of ter decoratie van de kersttafel. Voor kids is er De Levende Kerststal waar ze kennis kunnen maken met ezel Roza, schapen, konijnen, pony's en geiten.

Sfeerimpressie

In 2011 vierden we een feestje vanwege het 10-jarig jubileum van de Kerstfair. En feestelijk werd het! Bekijk het filmpje voor een impressie.

[youtube:http://in.youtube.com/watch?v=DPxVfVK1gXw&]

Via het sfeervol verlichte Hooidijkje langs de rand van het Mariënwaerdtse parkbos is de toegang tot de Hooge Schuur. Unicef verhoogt er de sfeer met mooie pianoklanken. In De Hooge Schuur staan zo'n twintig standhouders met prachtige kleding, bijpassende accessoires en andere artikelen voor de feestdagen. Dagelijks van 15.00 tot 16.00 uur showen onze modellen het aanbod van de standhouders tijdens de modeshow.

Nieuw: fotowedstrijd

Wie maakt de mooiste, meest bijzondere foto tijdens de Kerstfair van 6 t/m 9 december 2012? Heerlijkheid Mariënwaerdt en Koninklijke BDU organiseren een fotowedstrijd tijdens de Kerstfair 2012. De mooiste foto wordt beloond met een lekker landgoedpakket en plaatsing op de website van Marienwaerdt en in Nieuwsblad Geldermalsen. Inzenden van foto's kan tot vrijdag 14 december 2012 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor de algemene voorwaarden van de fotowedstrijd op www.kerstfair.nl.

 

Gratis toegangskaarten Kerstfair Landgoed Mariënwaerdt

Is tuinieren uw hobby maak dan wat foto's van uw tuin en schrijf er een leuk verhaal bij en stuur dat aan ons op.
Heeft u voor kerst iets leuks gemaakt of gaat u dat nog doen, maak dan tijdens het knutselen wat foto's en maak er een leuke beschrijving bij. Wij zullen dat op deze site plaatsen en onder de inzenders verloten wij meerdere vrijkaarten voor de Kerstfair Landgoed Mariënwaerdt, twee per inzender!

Veel succes!
Redactie VoorPlussers

 

Praktische informatie

De Kerstfair 2012 is van 6 t/m 9 december 2012, dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur en op vrijdag 7 en zaterdag 8 december tot 21.00 uur. De toegang bedraagt € 10,- p.p. (na 17.00 uur € 8,- p.p.) en is gratis voor kinderen t/m 12 jaar. In de online voorverkoop tot 6 december via www.kerstfair.nl geldt 20% korting op entreekaarten. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Parkeren is gratis en er rijdt een gratis pendelbus vanaf station Beesd.

Voor meer info kijk hier!

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter