voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

"Aantal Nederlandse bezoekers blijft maar stijgen"

Het kan raar lopen in de reiswereld. Het verkeersbureau van Hongkong stopte een paar jaar geleden met de actieve benadering van de Nederlandse markt, maar zag tot eigen verbazing dat het aantal bezoekers uit ons land gestaag bleef stijgen. "We bleken dus een gedegen fundament gelegd te hebben die resultaat oplevert. Nederland is een echte groeimarkt en dat is dan ook de reden dat we Nederlandse vakantiegangers nu weer proactief gaan opzoeken. En waar kun je dan beter beginnen dan op de Vakantiebeurs?'' Aan het woord is Dawn Page, directrice van de Hong Kong Tourist Board voor het Verenigd Koninkrijk en het noorden van Europa. Ze is overgekomen uit Londen om haar verhaal te doen en de samenwerking met de Vakantiebeurs officieel te bekrachtigen.

"Toen we eenmaal hadden beslist de Nederlandse markt weer op te gaan, lag het natuurlijk voor de hand om op de Vakantiebeurs te gaan staan. Dat besluit was al genomen, maar ineens kregen we ook het aanbod om officieel Gastland te worden en dat betekent dat je meer aandacht en publiciteit krijgt en veel meer mogelijkheden hebt om op de Vakantiebeurs ook de consument persoonlijk te informeren. Deze kans kwam precies op het juiste moment en vanzelfsprekend hebben we die benut''.

Veel te vertellen

De Hong Kong Tourist Board gaat serieus aan het werk om het hart van de Nederlandse toerist te veroveren. "Nog voor de Vakantiebeurs komen wij bijvoorbeeld met een Nederlandstalige website. We proberen al het andere informatiemateriaal dat op de Vakantiebeurs uitgedeeld wordt in het Nederlands aan te bieden. Wij vinden dat belangrijk, want hoewel Nederlanders er bekend om staan dat ze hun talen spreken, vindt iedereen het prettig om in de eigen taal geïnformeerd te worden. Zeker als er veel te vertellen is en dat is er.''

Altijd verrast

Hongkong is geen onbekende op de Nederlandse reismarkt. Nu al bezoeken jaarlijks bijna 110.000 Nederlanders de Chinese stad. Dat zijn toeristen maar ook veel ondernemers die toegangspoort Hongkong gebruiken om zaken te doen in het enorme Chinese achterland. "Welke reden je ook hebt om naar Hong Kong te gaan, je wordt ter plaatse eigenlijk altijd verrast door de vele mogelijkheden en de enorme variatie. Natuurlijk is Hongkong een echte stedelijke metropool, maar we hebben ook veel groen en authentieke Chinese cultuur in de oude binnenstad. Je kunt er zelfs naar toe voor een strandvakantie of voor een combinatie van dit alles. Dat maakt Hongkong uniek en dat gaan wij op inspirerende en interactieve wijze onder de aandacht brengen van Nederlandse toeristen die een bijzondere reiservaring zoeken. Voor die mensen is Hongkong namelijk echt the place to be!''

Geen visumplicht

Hongkong is én-én, benadrukt Page. Een prachtige bestemming op slechts 11 uur vliegen. Dat is net zo lang als naar veel andere populaire intercontinentale bestemmingen. Maar in Hongkong kun je volgens de directrice van het Verkeersbureau binnen een uur van je hotel alles vinden wat je zoekt. Prettige bijkomstigheid is dat Hongkong geen visumplicht heeft. De stad is weliswaar sinds de overdracht in 1997 door Groot-Brittannië weer onderdeel van China, maar is wel een aparte administratieve regio gebleven met eigen regelingen en combineert door de lange Engelse geschiedenis bovendien het beste van twee werelden.

Britse sfeer

"We hebben ruim vijf eeuwen Chinese geschiedenis in huis, maar er hangt ook nog een onmiskenbaar Britse sfeer in de stad. Daarom kun je in Hongkong ook uitstekend terecht in het Engels en dat is wel zo makkelijk. Als je bijvoorbeeld gaat shoppen in onze enorme winkelcentra die belastingvrij zijn of iets te eten bestelt in één van de geweldige restaurants, al dan niet voorzien van Michelin sterren. Maar ook op de vele straatmarkten kun je het meest overheerlijke eten krijgen, vaak bizar voordelig'', aldus Page.
"Ik realiseer me dat ik veel vertel, maar er is ook veel te vertellen over Hongkong. Je zult echt verrast zijn als je er op vakantie gaat. Dat kan bovendien het hele jaar door dankzij het subtropische klimaat. We hebben overigens wel seizoenen, maar echt koud wordt het nooit. Al kan het in de winter ook wel eens een graad of tien zijn, dus dat is dan niet het moment voor een strandvakantie. Die periode leent zicht bijvoorbeeld weer voor hiking en wandeltochten in de omringende heuvels''.

Citytrip

"Ook is de winter ideaal voor een echte citytrip in de oude stad waar je meer leert over de eeuwenoude Chinese cultuur en het ook in Europa tegenwoordig populaire Feng Shui. Deze Oosterse filosofie is erg belangrijk in Hongkong. Niemand zal hier ook maar iets bouwen voordat een Feng Shui Master geraadpleegd is over de juiste stand van een nieuw gebouw. Oh ja, en dan beschikken we gekscherend gezegd ook nog over 's werelds grootste licht- en geluidshow. Het is in Hongkong namelijk het hele jaar door rond zes uur 's avonds donker en dan begint de stad eigenlijk aan een tweede leven. Dan gaan de lampjes aan en krijg je een spectaculaire show voorgeschoteld. Echt onvergetelijk, zoals Hongkong zelf ook onvergetelijk is'', besluit Page de lofzang op ‘haar' stad.

Vakantiebeurs 2013

De Vakantiebeurs 2013 stoelt op belangrijke pijlers: reisorganisatoren, landenstands, accommodaties en aan reizen gelieerde ondernemingen. Dit jaar is extra aandacht voor de vier meest populaire vakantietopics: Actief & Avontuur, Fiets & Wandel, Kamperen & Campingvakanties en Stedentrips. Tevens pleinen van diverse landen, cruisemaatschappijen en aanbieders van naaktrecreatie. Behalve Hongkong is ook Tunesië Gastland.

Theaters

Bezoekers worden gestimuleerd om met landen en regio's kennis te maken, om in theaters presentaties bij te wonen van lokale vakantie experts en ervaren reizigers die een bestemming door en door kennen. In Europa is geen vergelijkbaar evenement dat zo veel belangstelling trekt. Live ontmoetingen met meer dan 1400 internationale exposanten staan garant voor comfort, zekerheid, betrouwbaarheid en maatwerk oplossingen.

‘Inspiratie Rivier'

Een ‘Inspiratie Rivier' over de beursvloer leidt naar alle werelddelen, feestelijke podia, pleinen, gezellige terrassen en gratis workshops, over fotografie of fietsnavigatie bijvoorbeeld. Landen zijn per hal overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Met de interactieve catalogus op de website kunnen de wensen op een rijtje worden gezet om vervolgens op de Vakantiebeurs de eerste dag te beleven van een spannende expeditie of andere droomvakantie.

 

Maak kans op gratis toegangskaarten!

Schrijf een leuk artikel over uw hobby, tuinieren, vakantie, steden bezoeken. Geef aan waarom u hieraan zoveel plezier beleefd, heeft u leuke ideeën, iets leuks beleefd, laat het ons weten en doe er een stuk of 5 foto's bij en u maakt kans op twee vrijkaarten van 17,50 euro per stuk!
In deze periode worden er veel surprises gemaakt, maakt hier tijdens het maken een paar foto's van en maak een leuke beschrijving. Twee vliegen in één klap!
Wij hebben diverse sets gekregen dus de kans is groot dat u gratis naar deze beurs kunt! Wij zullen het artikel dan op deze site plaatsen zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.
U kunt contact met ons op nemen rechts boven aan de site.

Veel succes!

 

 

Openingstijden

De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur. Jaarbeurs Utrecht, hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 en 11. Op vrijdag en zaterdag is bovendien het Christelijk Vakantieplein geopend in hal 5 op de eerste etage. Voor meer informatie en kaartjes met korting www.vakantiebeurs.nl.

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

 

 

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter