Méér outdoorartikelen, een gloednieuw Literair Café, outdoorfilms, Frankrijk als themaland en extra aandacht voor e-fietsen. De negende Fiets en Wandelbeurs, die op 9 en 10 februari 2013 plaatsvindt in de Amsterdam RAI, belooft een bijzondere editie te worden met veel nieuwe elementen in het programma.
In de afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. De basis van dit succes is het aanbod van ruim 400

commerciële exposanten gecombineerd met informatiemarkten over bestemmingen, routes en materiaal. Voor het beursweekend in februari is het toch al brede programma opgefrist en nóg completer gemaakt.
Outdoor in het kwadraat
Meer dan ooit zijn op de beurs outdoorartikelen te vinden. Van de nieuwste tenten, gps-toestellen en kleding tot stevige wandelschoenen en trailrunners. Een walhalla voor iedereen met liefde voor outdoor en de lichtgewicht materialen die daarbij horen. En steeds meer exposanten bieden op de beursvloer hun artikelen ook te koop aan.

 

 

Themaland Frankrijk

Het populaire vakantieland Frankrijk staat als themaland volop in de schijnwerpers. Meer dan tien Franse regio's en reisaanbieders presenteren hun fiets- en wandelarrangementen in een groot themalandpaviljoen, inclusief een terras met Franse specialiteiten. Opvallend is de aanwezigheid van de Fédération française de cyclotourisme (FFCT). Deze maakt zich sterk voor de ontwikkeling van het recreatief fietsen en het fietstoerisme in Frankrijk en biedt daarnaast in 2013 zestig fietsreizen aan.

Films en nog eens films

Voor het eerst staat een van de lezingzalen helemaal in het teken van outdoorfilms. Boeiende fiets- en wandelreportages van diverse makers passeren op het witte doek de revue. In een speciaal ingericht deel van de beursvloer vindt het eerste Fiets en Wandelbeurs short movie festival plaats. Twee dagen langs is daar een selectie van tien korte filmpjes te bekijken. Iedereen kan overigens met zijn of haar 'home or abroad made' filmpjes deelnemen aan dit festival en meedingen naar de Award die hieraan is verbonden.

Literair Café

Eveneens nieuw is het Literair Café, een rustpunt te midden van de drukte waar je kunt luisteren naar voordrachten van auteurs, columnisten en bloggers over hun mooiste of juist afgrijselijkste reiservaringen in alle uithoeken van de wereld.

 

Special over e-fietsen

De opmars van de elektrische fiets gaat niet aan de Fiets en Wandelbeurs voorbij. Bezoekers krijgen E! uitgereikt, een nieuw, gratis magazine met informatie over elektrische fietsen en recreatief e-fietsen. Het grote fietsparcours is de plek waar je deze bikes 'met eeuwige rugwind' naar hartelust kunt uitproberen.

Daarnaast biedt de Fiets en Wandelbeurs alles wat een fietser of wandelaar nodig heeft voor zijn of haar volgende tocht. Met themapaviljoens over onder andere gps en pelgrimstochten, meer dan honderd lezingen en workshops en informatiemarkten waar ervaren fietsers en wandelaars je adviseren over bestemmingen en materiaal.

Longlist Wandeltrofee 2013 bekend

Zeven gegadigden uit Nederland en drie uit Vlaanderen zijn in de race voor de Wandeltrofee 2013; de onderscheiding die hoort bij de uitverkiezing van de Wandelroute van het Jaar. Dat blijkt uit de 'longlist' die de jury van de trofee onlangs bekendmaakte.
Voor het eerst dingen naast publicaties over routes in Nederland ook titels over wandelingen in Vlaanderen mee naar de onderscheiding. Met 'Kempen en Maasland', zeven kaarten met bijbehorende inspiratieboekjes van Wandelnetwerk Antwerpen/De Kempen en de tweede serie 'Dagstappergidsen Vlaanderen', zijn onze zuiderburen meteen goed vertegenwoordigd op de longlist.

Nederlandse titels

De concurrentie uit Nederland bestaat uit 'Wandelpareltjes', 'De Brandgrensroute', 'Een wandeling rondom de Veluwe', 'De Brabantse Wal', 'Natuurlijk Amsterdam', 'Westerborkpad' en 'De Loop van de Drentsche Aa'. Kijk voor de volledige lijst op www.fietsenwandelbeurs.nl.
Uitreiking op de Fiets en Wandelbeurs
Januari volgend jaar nomineert de jury drie titels uit de longlist voor de trofee. Het hoogtepunt van de uitverkiezing is op 9 februari 2013, als de winnende auteur of uitgever de onderscheiding in ontvangst neemt tijdens de negende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

 

Voor meer info kunt u hier kijken!

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

RSS / Twitter