voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

Alvast tien toppers op een rij!

Werd een aantal jaar geleden de hobbyknutselaar nog op de hak genomen in parodieën als creatief met kurk of gekscherend crea Bea genoemd, anno 2012 is fröbelen weer helemaal hot. Haken, breien, scrappen, meubels decoreren; je kunt geen tijdschrift vinden zonder er iets over te lezen. Alle reden om dit jaar opnieuw de hobbybeurs te bezoeken. Van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november vindt in de Jaarbeurs in Utrecht KreaDoe plaats.

Elke hobbyist kan hier terecht om leuke ideeën op te doen en kennis te maken met nieuwe technieken, producten en materialen. Om alvast een voorproefje te geven, hieronder een selectie van tien toppers die dit jaar op KreaDoe aanwezig zijn.

 

1. Barbie in een nieuw jasje

Met Dress your Doll word je uitgedaagd met naald en draad aan de slag te gaan en een nieuwe, hippe outfit te maken voor Barbie of een andere pop. De kledingkeuze is ongekend: met de 130 mogelijke outfits heeft Barbie straks een inloopkast nodig. Naast patronen zijn er ook een pop, een volledig uitgeruste naaimand en verschillende leuke, hippe stofjes aan de collectie toegevoegd. Degenen die gelijk een nieuwe outfit mee naar huis willen nemen, kunnen deelnemen aan een workshop. Standnummer: 07.B012, 07.C015.

2. Nooit te oud voor een kleurboek

Heb je vaak de onbedwingbare neiging om de kleurplaten van je kinderen af te maken? Of kun je het onder het telefoneren niet nalaten het kladblok vol te kliederen? Misschien zijn de kleurboeken voor volwassenen dan een leuk idee. Standnummer 08.E047.

3. Hip etsen van glas

Met etspasta voor glas kun je bijna alle glazen voorwerpen hip bewerken. Een snoeppot, karaf met glas, een spiegeltje of waxineglaasjes. Je tovert het tijdens de workshop van Atelier 1001 om in een uniek hip exemplaar. Standnummer 07.F064.

4. Koekjes van eigen (Fimo)deeg

Bokkenpootjes, koffiekoekjes, taartjes, bonbons en allerlei ander verleidelijk snoepgoed. Het ziet er allemaal heerlijk uit, maar breek je tanden er niet op. Het is namelijk gemaakt van klei. Eveline Klootwijk, auteur van het boek Fimo om van te smullen, zal op de KreaDoe demonstreren wat voor lekkernijen van Fimo gemaakt kunnen worden.

5. Smullen met taarten en cupcakes

Maak tijdens een workshop van De Leukste Taartenshop kennis met de basistechnieken van taartdecoratie. Er zijn twee verschillende workshops: een Mini Barbie-taartje en een Cupcake stapelgebakje met roosje. Bij de workshop Mini Barbie-taartje, leer je hoe je een taartje bekleed met fondant en hiervan een mooie Barbie taart maakt door deze te decoreren. Bij de workshop Cupcake stapelgebakjes, decoreer je een standaard en mini cupcake en maak je hier een stapelgebakje van. Na afloop kun je het project goed verpakt mee naar huis nemen. Standnummer 07.G20.

6. Ga los met kransen

Kransen omtoveren tot huisnummerkransen voor op je voordeur of windlichtkransen. Of wat te denken van een hart of ster in winterse sferen? Ga los met pailletten, appeltjes, nootjes, bessen, bloemen, ijstakken en glitterblaadjes. Op Halloween kan de creatieveling een speciale Halloween krans maken. Standnummer 07.E035.

7. Geborduurde schaar- en sleutelhangers

Ook dit jaar is Micheal Powell met zijn originele borduurwerkpakketten op de KreaDoe aanwezig. Deze bekende Britse kunstenaar ontwerpt kleurrijke kruissteekborduurwerken die een lust zijn voor het oog. Nieuw in zijn assortiment zijn de kits waarmee vrolijke schaar- en sleutelhangers geborduurd kunnen worden. Deze borduurpakketten zijn verkrijgbaar met de thema's hartjes, madeliefjes of cupcakes. Standnummer: 08.F023.

8. Snoepblikjes pimpen

Bij Dekokado is een scala aan gekleurde snoepblikjes verkrijgbaar die naar eigen inzicht versierd kunnen worden. Met strikjes, lintjes, gelukspoppetje en andere grappige decoraties veranderen de kale blikjes in leuke hebbedingetjes. Ter inspiratie zullen verschillende decoratieartikelen en voorbeelden van gepimpte blikjes op de stand van Dekokado tentoongesteld staan. Standnummer 08.D046.

9. Bouw je eigen spookhuis

Altijd al je eigen huis willen bouwen? Met de bouwpakketten van Brickadoo kan er een heel dorp in elkaar worden geknutseld, compleet met kasteel, tankstation, paardenboerderij en bloemenwinkel. Er is zelfs een spookhuis. Je gaat aan de slag met echte bouwmaterialen zoals cement, stenen, dakpannen en houten ramen en deuren. Omdat het cement snel in water op te lossen is, zijn de bouwpakketten steeds opnieuw te gebruiken. Standnummer: 07.C010.

10. Schatten van de Natuur

Aan de hand van de handwerkpakketten Schatten van de Natuur kan je met wolvilt en andere natuurlijke materialen vrolijke decoraties maken voor in huis. Onlangs is Schatten van de Natuur overgenomen door Handwerkatelier Sari, dat ook workshops op KreaDoe verzorgt. Standnummer: 08.G012.

Over KreaDoe

De hobbyist kan op KreaDoe terecht voor tientallen hobby's. Lekker shoppen, inspiratie opdoen of aan de slag gaan tijdens de vele workshops; alles is mogelijk. Meer informatie is te vinden via www.kreadoe.nl.

 

 

Actie van VoorPlussers

Maak kans op twee vrijkaarten!

Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal bijschrijven, stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto's en u maakt kans op twee gratis kaarten. Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de KreaDoe Beurs met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan maakt u kans op twee vrijkaarten. Stuur uw belevenissen op de beurs aan ons op ook weer vergezeld met wat foto's.
Veel succes,
Redactie VoorPlussers

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

voorplussers peter langhout

Peter Langhout Reizen
Boek een heerlijke zonvakantie, arrangement in eigen land,

leuke stedentrip of bezoek aan Disneyland® Paris.
Heeft u langer vakantie?
Bekijk dan het aanbod rondreizen, cruises en verre reizen.
Vele reizen nu All Inclusive!

Klik hier voor een overzicht van de op Voorplussers beschreven reizen, of kijk op Peterlanghout.nl

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 383 gasten en geen leden online