Laatste update 30 augustus 2012
Hierbij geven wij u alvast informatie van de deelnemende bedrijven, hun activiteiten en nieuwe producten. De informatie is afkomstig van de exposanten zelf.

Openingstijden

KreaDoe is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

Atelier Poppejans

Ruiterstraat 25,
8315 AK LUTTELGEEST
Tel: 0527202181

Even voorstellen.....
Hallo ik ben Jannie Kamminga, het gezicht achter atelier Poppejans. Atelier Poppejans is gevestigd in Luttelgeest, een klein dorpje in de polder, ongeveer 10 km. verwijdert van Emmeloord. Atelier Poppejans is een atelier voor al uw poppenmaakspulletjes op het gebied van Zonnekindpoppen en Seizoentafelfiguren. Wij bieden u een ruim assortiment zelfmaak-pakketten en patroonbladen van vele bekende onwerpsters. Maar ook voor losse materialen kunt u bij ons terecht! Ook voor cursussen bent u hier aan het goede adres! Stap voor stap leren wij u de technieken voor het maken van een Zonnekindpop met hun aandoenelijke uitstraling! Wilt u ons eens elders in het land ontmoeten? Wij staan regelmatig op grote beurzen o.a. Kreadoe in Utrecht, Handwerkbeurs in Rotterdam en Zwolle.

Brammetje Texel

Dorpsstraat 182,
1796 CG DE KOOG
Tel: 0652315545

Kleurboeken voor volwassen

Helemaal nieuw in Nederland! Kleurboeken voor volwassenen. Een creatieve, ontspannende bezigheid, die de concentratie bevordert en een opwekkend effect heeft: de persoonlijke kleurboeken in vele verschillende thema's.

Handwerkatelier Sari

 

Schatten van de natuur

Per 15 augustus 2012 heeft Handwerkatelier Sari in Den Haag de productie en de auteursrechten van Atelier Schatten van de Natuur overgenomen. Onder de naam Schatten van de Natuur worden door Handwerkatelier Sarie de bestaande pakketten en patronen op de markt gebracht. Wederverkopers kunnen voor hun inkopen nu terecht bij Handwerkatelier Sari in Den Haag. Ook zullen er door Esther geregeld nieuwe ontwerpen worden gemaakt die Handwerkatelier Sari uit zal brengen. De website www.schattenvandenatuur.nl zal blijven bestaan en blijft gewijd aan de ontwerpen Esther

Handwerkatelier Sari

Hyacintweg 53 2565 RG S GRAVENHAGE Tel: 0703608985
Open dagen Handwerkatelier Sari Den Haag
Van donderdag 30-8 t/m zaterdag 1-9 as. houdt Handwerkatelier Sari in Den Haag haar jaarlijkse open dagen. Dit jaar is er wel sprake van bijzondere open dagen. Handwerkatelier Sari is nu 12,5 jaar gevestigd aan de Hyacinthweg 53 in Den Haag. En Handwerkatelier Sari heeft net een grootse verbouwing achter de rug. Op deze open dagen vindt de officiële heropening van het atelier plaats. Dat is op donderdag 30 augustus om 10.00 uur. Er is dan een feestelijk half uurtje tot 10.30 uur.

Joke Marsman Papiergaren

Dominee Keppellaan 27 3958 JA AMERONGEN Tel: 31343460107
Fins Papiergaren
Fins papiergaren is een industrieel vervaardigd garen. Grote rollen papier worden in repen gesneden, over de lengte gevouwen en tot garen gedraaid. De breedte van de repen bepaalt de dikte van het garen. Van het natuurbruine, of gebleekte, gedraaide garen worden strengen gevormd. Vervolgens worden de strengen geverfd met textielverf. Het papiergaren is hierdoor kleurecht en geeft niet af wanneer het nat wordt. De kleur van het garen is egaal, maar omdat het strak gedraaid is, dringen de verfstoffen tijdens het verven onregelmatig door tot de kern van de draad. Hierdoor krijgt het papiergaren een bijzondere uitstraling wanneer je het opendraait. Mooie kleurnuances en iedere streng is weer verschillend. Wanneer je papiergaren goed bekijkt, zie je de karakteristieke en unieke eigenschappen. Het is niet ruw en pluizig, zoals de meeste gesponnen garens, maar glad, en enigszins stug. Het geeft geen vezels af, is stofvrij en hierdoor anti-allergisch. Papiergaren is een natuurlijk product en kan relatief milieuvriendelijk worden geproduceerd. Wanneer het niet meer wordt gebruikt kan het worden gecomposteerd of worden hergebruikt in nieuw papier. Het garen is in gedraaide vorm opvallend sterk en vast. Het kan tot wel 40% vocht opnemen, maar verliest dan wel een stuk van zijn vastheid. Fins papiergaren kan op 30 graden, op de hand, worden gewassen. Wat kun je er mee? De verschillende diktes van het papiergaren vergroten de toepassingsmogelijkheden. Men kan met het garen breien, haken, weven, kantklossen en vlechten en punniken. Papiergaren kan bij het weven in de inslag, maar ook in de schering, worden gebruikt. De combinatie met de andere garens in het assortiment maakt het garen bijzonder veelzijdig. Maar met papiergaren is nog veel meer mogelijk. Het leent zich bijzonder goed voor het maken van allerlei sierraden en decoraties, door bijvoorbeeld verschillende diktes te combineren of door het garen open te draaien. Dit najaar komt er een nieuw boek uit met veel nieuwe decoraties.

Kimya Verpakkingen

Prinses Beatrixstraat 61 4241 AB ARKEL Tel: 0622220661
MASKING TAPE nieuw DIY materiaal
Heerlijk, dit jaar voor het eerst op de KreaDoe, de nieuwe trend MASKING TAPE. Wij introduceren en nemen onze gehele collectie masking tape mee die bestaat uit ruim 200 verschillende kleuren en prints. Heel gemakkelijk mee te werken, ook voor kinderen en overal op te plakken, muren, deuren, ramen glas, metaal papier karton en nog veel meer! simpel leuk en geweldig materiaal

Geweldig! ook dit jaar nieuw mee naar de Kreadoe onze ruime collectie met servetten! Zeer goede kwaliteit servetten van 33 x 33 cm met hele mooie prints. Het is een tijdje uit geweest maar we verwachten dat we deze trend weer kunnen introduceren in Nederland, als hobby artikel of als extra luxe artikel bij feestjes en eetgelegenheden. kom kijken op onze stand!
Fotomateriaal: http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_3501.jpg

Knitted Knots

Witterweg 52 9421 VB BOVENSMILDE Tel: 035-5430336
Het boek over Stokhaken is uit! En... de beide auteurs zijn aanwezig op de Kreadoe!
Als je graag haakt of breit zul je het leuk vinden om een herontdekte oude techniek uit te proberen: stokhaken! Stokhaken (ook wel bezemsteelbreien genoemd) is een aloude techniek die weer helemaal terug is. Teuni Levering en Riek Siertsema leggen in dit boek met foto's en tekeningen de techniek stap voor stap uit. Met de stok of bezemsteel maak je grote lussen, en met de haaknaald haak je de lussen in groepjes weer bij elkaar. Hierdoor ontstaat een bijzonder haakwerk met een heel eigen structuur. Vervolgens laten ze zien wat je er allemaal mee kunt maken: sjaals, omslagdoeken, hesjes, tassen, vestjes, kussens en plaids. Door het gebruik van verschillende garens en door de dikte van de stok af te wisselen ontstaan heel gevarieerde resultaten. Wie eenmaal begonnen is met stokhaken zal snel gegrepen worden door de techniek en het in allerlei projecten willen toepassen. Over de auteurs Teuni Levering-Vos en Riek Siertsema zijn de oprichters van Knitted Knots. Ze hebben een groot assortiment bijzondere garens te koop en geven workshops in stokhaken-bezemsteelbreien en allerlei andere creatieve technieken. De beide auteurs zijn gedurende de hele KreaDoe aanwezig in de stand van Knitted Knots, standnummer 07.C021 in het Paviljoen. Stokhaken: haken met een haaknaald en een bezemsteel - Teuni Levering & Riek Siertsema - ISBN 9789058779717, € 9,95 48 blz., vanaf 1 augustus verkrijgbaar in de boekhandel en handwerkhandel.

 

Lapland

Scholestraat 37-a 8331 HS STEENWIJK Tel: 0521510837
kerstwandbordjes op standaard of op kaart
Na het grote succes in het voorjaar van onze delftsblauwe bordjes op kaart of standaard hebben we nu een hele serie kerstbordjes op standaard of kaart uitgebracht.

Multihobby

Uitsluitend Online 3605 EG MAARSSEN Tel: 0622227670
Vakantie Scrapbooking
Scrappapier met thema's van vakantielanden en steden. De perfecte achtergronden kant en klaar voor uw een spetterend vakantie foto scrapbookalbum.

Poppeke Wol

Driekoningenstraat 74 9100 SINT - NIKLAAS Tel: 0032/479529551
werken met zpagetti
nieuw materiaal voor het maken van mooie handtassen op een eenvoudige aan te leren manier

Scrap4fun

Eglantierbaan 65 2908 LV Capelle aan den IJssel Tel: 0031104560148

Demonstraties tijdens Kreadoe

Tijdens de Kreadoe geeft Scrap4fun 3 verschillende demonstraties waaronder de Big Shot Starterskit met de Tim Holtz stanzen en embossingmallen en maakt een Tim Holtz techniekenlabel. Tevens demonstreren wij de Eclips snijmachine van Sizzix met cartridges waar veel stansfiguren op staan om uit te snijden. En de derde demonstratie zal met de Dylusions spray, stempels, stencils, gesso, inkleuren, manilla cardstock zijn. Kom ons opzoeken in Hal 7 bij standnummer A049 waar we naast de 3 demonstraties nog heel veel leuke scrapbookmaterialen verkopen.

 

 

 

 

Actie van VoorPlussers

Maak kans op twee vrijkaarten!

Heeft u een leuke hobby en kunt u daar een leuk verhaal bijschrijven, stuur dat aan ons op vergezeld van meerdere foto's en u maakt kans op twee gratis kaarten. Wij zullen dit dan op onze site plaatsen. Heeft u vorig jaar een leuke dag gehad op de KreaDoe Beurs met uw vrienden en/of vriendinnen, heeft u ook daar foto's van, ook dan maakt u kans op twee vrijkaarten. Stuur uw belevenissen op de beurs aan ons op ook weer vergezeld met wat foto's.
Veel succes,
Redactie VoorPlussers

 

 

 

Meer informatie is te vinden via www.kreadoe.nl.

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

RSS / Twitter