16 maart t/m 17 juni 2012

12 ½ jaar geleden, in 1999 studeerde hij af aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva te Groningen. Al snel kreeg hij landelijke bekendheid en er zijn veel liefhebbers voor zijn werk.
Hij is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van koeien en geiten maar wie meer werk van Theo Onnes (1957) bekijkt, ontdekt een wereld waarin ook landschappen en mensen een grote rol spelen.
Theo komt uit een schildersfamilie, zijn grootvader, vader en zus, allemaal schilderen ze.

 

Theo Onnes woont en werkt in het dorp Eenrum en op het prachtige Hogeland van Groningen vindt hij een onuitputtelijke inspiratiebron:
licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf Hij raakt geïnspireerd door het op het eerste oog zo gewone dagelijkse leven om hem heen. Als schilder is hij de alledaagse dingen met nieuwe verwondering gaan bekijken. In zijn schilderijen laat hij deze verwondering zien.

In het kader van de Kunst aan Huis Route Lauwersland is Theo's atelier in het Raadhuis geopend op 17 en 18 maart van 11.00 tot 17.00 uur, welkom om met Theo van gedachten te wisselen over zijn werk.

 

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst.

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.
De expositie loopt t/m 17 juni 2012

Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl

 

 

 

 

 

 

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

RSS / Twitter