Second Home International 2012: onder de palmen op tropisch Curaçao


Persbericht,Utrecht, maart 2012

‘Ik hoefde bij wijze van spreken alleen nog de lampjes op te hangen'

Curaçao is een tropische idylle in de Caribische zon. Hier is het altijd lekker warm en er waait constant een lekker briesje waardoor het zo aangenaam toeven is op dit fantastische eiland.

Voor andere data kijk hier!

Dat weten de tienduizenden toeristen die hier jaarlijks een paar weken vakantie komen vieren net zo goed als de grote hoeveelheid bekende en onbekende Nederlanders die hier een tweede woning bezitten onder de ruisende palmbomen. De minder bekende landgenoten met een huis op het eiland genieten daar niet minder van dan beroemde sterren, zoals Barry Hay en Jan des Bouvrie. Daarom doen nu voor de verandering eens enkele gewone Nederlanders, Jurgen Martina, Liesbeth en Bernard Boelema, hun verhaal over leven en wonen in het zonnige paradijs. Ervaringsverhalen van tweedehuizenbezitters die het aankooptraject van A tot en met Z hebben doorlopen, vormen ook het centrale thema van de tweede huizenbeurs Second Home International die twee keer per jaar plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. De komende editie van dit gerenommeerde event vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart.

 

 

‘Spaanse water'

Voor Jurgen Martina was het nooit de vraag waar hij een tweede woning zou kopen. De ZZP'er in de Hollandse zorgsector werd namelijk ooit geboren op Curaçao en droomde zijn leven lang om ‘thuis' een vakantiehuis te hebben. Met dit duidelijke doel voor ogen ging hij vorig jaar naar Second Home International. Daar kwam hij niet toevallig terecht op de stand van projectontwikkelaar Janssen de Jong die een prachtig project op Curaçao onder de aandacht bracht. Aan het beroemde ‘Spaanse Water' nota bene, een veel betere plek op het eiland is bijna niet denkbaar.

Zonder problemen

"Het was eigenlijk precies wat ik zocht, kleinschalig, goed afgewerkt en nog betaalbaar ook. Ik heb er ‘slechts' ongeveer twee ton voor betaald. Mijn gevoel zegt me dat het straks veel meer waard is. Nu het af is ziet het er namelijk nog veel mooier en chiquer uit dan in de brochure. Een prima koop dus, denk ik zelf. En uiteindelijk is de hele aanschaf dankzij de medewerking van de projectontwikkelaar ook nog eens zonder problemen verlopen. Ik kan het daarom iedereen aanraden. Het is dat ik nu echt wat moois heb, anders zou ik het zo weer doen''.

Lokale aannemer

"Veel mensen hebben altijd het idee dat er heel veel bij komt kijken en dat er altijd adders onder het gras zitten. Die ervaring heb ik zelf dus helemaal niet. Als je met een goede partij in zee gaat, kom je eigenlijk geen problemen tegen en hoef je alleen zelf nog maar te denken over de kleur van de tegeltjes of de muren. In mijn geval was de nieuwe keuken zelfs al helemaal inbegrepen en geplaatst. Ik heb zelf eigenlijk alleen voor de afwerking een lokale aannemer hoeven in te schakelen. En dat bleken ook nog eens uitstekende vaklui te zijn. Ik heb bij wijze van spreken alleen zelf nog maar de lampjes hoeven op te hangen.''

 

Vakantiewoning in midden Frankrijk met zwembad

Zoekt u een woning in midden Frankrijk met zwembad kijk dan hier!
Geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met zwembad op ruime kavel met daarnaast gelegen Gite, sinds kort is deze woning in de verhuur genomen, zie Vakantiehuis in midden Frankrijk, ideaal voor 50 plussers!

 

 

 

 

 

Win 5 X 2 kaarten voor Second Home International: dé beurs voor uw tweede huis

Voorplussers verloot vrijkaarten voor Second Home International van 18-20 maart. Hoe wint u kaarten? Deel uw favoriete vakantie-ervaring met Voorplussers.nl. Stuur een verhaal van maximaal 500 woorden met foto's naar de redactie van VoorPlussers. De gratis toegangsbewijzen gaan naar schrijvers met de leukste inzendingen.

Veel succes,
Redactie VoorPlussers

 

 

 

 

 

Verhuur

"Het is me alleszins meegevallen en dat bevestigt ook mijn rotsvaste vertrouwen in Curaçao. Ik ben daarom heel erg blij dat ik met mijn woning als het ware zelf nu ook investeer in de toekomst van Curaçao. Als ik daar alleen al maar aan denk, loop ik hier in Nederland al met een glimlach op mijn werk, wetende dat ik binnenkort weer lekker ‘naar huis' mag. Het is zo'n heerlijke plek, ik kom daar echt tot rust. Om ook andere mensen dat ontspannen gevoel te bieden, verhuur ik de woning als ik er zelf niet ben. Zodoende kunnen ook anderen een keertje genieten op één van de mooiste plekken van Curaçao''.

Geen slechte keuze

Dezelfde positieve geluiden over Curaçao en de projectontwikkelaar komen van Liesbeth en Bernard Boelema die drie jaar geleden een mooie villa kochten op het eiland. "Wij stopten beiden met werken en wilden iets kopen in een warm land om daar deels te gaan wonen. En dat moest bovendien een land zijn met een leuke gezellige sfeer, waar we ook niet tegen allerlei ingewikkelde bureaucratische problemen aanlopen die heel anders zouden zijn dan in Nederland. Dat werd dus Curaçao. Geen slechte keuze volgens mij. Altijd mooi weer, prachtige stranden en bijzonder goede onroerendgoedprijzen''.

 

Kant en klaar

"Als je bijvoorbeeld kijkt naar wat voor huis wij nu hebben, dan zou je dat met geen mogelijkheid in Nederland voor dat geld kunnen kopen. Alles bij elkaar heeft onze villa in het project La Cima Villas in het plaatsje Grote Berg maar net 200.000 euro gekost. En daarmee was het ook echt helemaal af, we kregen de sleutel en konden er zo in. We hadden het huis al tijdens de bouw laten aanpassen aan onze persoonlijke wensen. Zo lieten we bijvoorbeeld direct een carport in de huisstijl bouwen en werden ook gelijk de tuin en de bestrating aangelegd. Het huis was kortom helemaal kant en klaar voor dat geld'', vertelt Bernard Boelema.
"Wij genieten hier nu elke dag dat we hier zijn'', vult echtgenote Liesbeth aan. "Van ons huis, maar ook van Curaçao zelf. Er is hier zo veel te doen. De ene dag ga je zwemmen, snorkelen of duiken en de volgende dag maak je een ritje over het eiland om nieuwe plekjes te ontdekken. 's Avonds is het vanwege het toerisme natuurlijk ook altijd gezellig en kun je bijvoorbeeld naar theatervoorstellingen of gewoon lekker onder een parasol genieten op een terrasje.''

Rustgevend

"Wat mij misschien nog wel het meest aanspreekt is het ontspannen karakter van de mensen. Het lijkt wel alsof niemand hier stress heeft en dat werkt heerlijk rustgevend. Het is een tropisch paradijsje en daarom verblijven we hier elk jaar weer wat langer. Dat is in de praktijk ook geen probleem, want je mag hier als Nederlander een half jaar aaneengesloten verblijven voor je van het eiland af moet. Mocht je hier dus jaarrond willen gaan wonen, dan kan dat eigenlijk. Je bent alleen ‘verplicht' om tenminste twee keer per jaar op vakantie te gaan. Naar Nederland bijvoorbeeld en laten we dat nou helemaal niet erg vinden''.

Landen Theater

Op Second Home Internationaal presenteren gerenommeerde aanbieders, die hier al vele jaren exposeren, een mondiaal aanbod onroerend goed. In het Landen Theater worden dagelijks alle populaire landen onder de loep genomen en enkele minder bekende bestemmingen. Een wisselend gezelschap van experts bespreekt de relevante aspecten rond de aankoop van een tweede huis in specifiek landen. Het publiek kan volop vragen stellen en krijgt na afloop een route langs de gewenste aanbieders op de beursvloer. Aansluitend kan in het Kennis Café in een bijpassende landenatmosfeer worden nagepraat met exposanten en de andere deskundigen.

Openingstijden

De openingstijden van Second Home International 2012 zijn van vrijdag 23 maart tot en met zondag 25 maart dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie en kaartjes met korting in de online voorverkoop zie www.secondhome.nl.

RSS / Twitter