ImageAanbod 2010

De Fiets en Wandelbeurs 2010 biedt een breed programma. Vrije tijd, recreatie en vakantie staan steeds weer centraal. Maar ook het ervaren van ‘vrije tijd’ in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld door aandacht voor veilige en aantrekkelijke routes in het dagelijkse woon-werk fietsgebruik en door aandacht voor wandelmogelijkheden vanuit en in de directe omgeving.

Materialen

Een groot aantal exposanten biedt een breed assortiment van fietsen die zich goed lenen voor dagtochten en vakantie: van lichte toerfietsen tot robuuste randoneur- en trekkingmodellen en speciale fietsen met speciale gebruiksmogelijkheden.

Ook fietsaccessoires van fietstassen en kinderzitjes tot fietskarren en aanhangfietsen worden getoond. Ook is er veel aandacht voor lichte en zware wandelschoenen en reparatie, nordic walking, rugzakken, kamperen, tenten, slaapzakken en andere buitensport toebehoren.

Reizen, vakanties, accommodaties, boeken en gidsen

 Fiets- en wandelvakanties, en fiets- en wandelrecreatie in de breedste zin komen ruim aan bod.
Grote en kleine reisorganisaties bieden verre fiets- en wandelvakanties aan, maar ook arrangementen in eigen land en de omringende buurlanden. Er is veel landen- en regio-informatie te vinden en een ruime keuze in fiets- en wandelroutes. Ook zijn er kaarten, gidsen en reisboeken
Accommodatiemogelijkheden in hotels, herbergen, pensions en andere onderkomens, geschikt of juist speciaal voor fietsers, komen ruim aan bod.

Lezingen en workshops

 De comfortabele zalen in het aangrenzende congrescentrum bieden onderkomen aan een boeiend lezingenprogramma . De diverse workshops zorgen voor een goede voorbereiding van de geïnteresseerde bezoeker. Natuurlijk komt er een testparcours waar alle fietsmodellen door het publiek kunnen worden geprobeerd.

 

Informatiemarkt

 Er komt veel ruimte voor fietsers informeren fietsers en wandelaars informeren wandelaars. Aan de hand van foto's, reisverslagen en enthousiaste verhalen vertellen ervaren fietsers en wandelaars over de mogelijkheden voor fietsen en wandelen in tal van landen.
Ook voor niet-commerciële en/of ideële organisaties is er ruimte beschikbaar om het publiek kennis met ze laten maken.

Fiets en wandelparcours

 Natuurlijk is er een fietsparcours waar de vele    modellen kunnen worden uitgeprobeerd. Voor de wandelaars is er een Nordic Walking baan. Ervaren instructeurs zijn aanwezig.

 

 

 

Evenementen

 Om de beurs ook voor kinderen levendig en aantrekkelijk te maken wordt er aandacht besteed aan een speciaal kinderprogramma met gekke fietsenbaan, een clown en een parcours voor kinderfietsen.

 

 

 

De Fiets en wandelbeurs vindt plaats op zaterdag 27 februari en zondag 28 februari 2010 in de RAI te Amsterdam De ingang van de beurs is bij de hoofdingang van het Hollandcomplex (hallen 9, 10 en 11). Deze bevindt zich aan de stationszijde van het Congrescentrum. Komend van NS station RAI gaat u voor het plein bij het Congrescentrum linksaf.
De ingang kunt u dan niet missen.

De openingstijden zijn op beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid en routebeschrijving vindt u op de site van Amsterdam RAI

De toegangsprijs

 De toegangsprijs voor de Fiets en Wandelbeurs 2010 is 12 euro.
U mag uw kinderen tot 12 jaar gratis mee naar binnen nemen.
Kinderen zonder begeleiding worden niet toegelaten.
Met een toegangsbewijs heeft men behalve vrije   toegang tot de beurs ook gratis toegang tot alle lezingen, workshops, de informatiemarkt en alle evenementen op de beursvloer.

Voor meer info zie Fiets en Wandelbeurs

Zie ook onze andere artikelen over Fietsbeursen!

 

RSS / Twitter