6 juni 2010, 14:00 uur: Liefdesliederen van Schumann en Brahms voor sopraan, alt, tenor, en bariton. Door: Leeuwenbergh Vocaal Kwartet. Pianobegeleiding: Jacqueline van der Zee en Reinder Mulder. Entree : € 7,50

Vierstemmige liefdesliederen uit de Romantiek

Zoals het Concertgebouworkest zijn onvergelijkelijke klank voor een deel te danken heeft aan de akoestische kwaliteiten van het Concertgebouw, zo zijn de vier stemmen van het Leeuwenburgh Vocaal Kwartet gevormd door de klankzuivere ruimte van het middeleeuwse Leeuwenburgh in hartje Utrecht. Iets van die vocale helderheid zal ongetwijfeld verloren gaan in het Sela openluchttheater, maar daar staat tegenover dat de stemmen van het kwartet dusdanig op elkaar zijn afgestemd dat de elementen op de harmonie geen vat zullen krijgen.

 

 

Sopraan Esther Burgstra, alt Ingrid van Ree, tenor Hans van Dijk, en bariton Evert Jan Nagtegaal zingen romantische liefdesliederen van Schumann en Brahms in het tuintheater.
De zwaarmoedige Robert Schumann schreef zijn mooiste liefdesliederen tijdens de eerste huwelijksjaren met Clara Wieck, de liefde van zijn leven. In de muziek valt de ontlading te beluisteren na de hevige strijd - tot de rechter aan toe - die Schumann met de vader van de beroemde concertpianiste had moeten voeren voordat hij Clara de zijne mocht noemen. Johannes Brahms vond minder geluk in de liefde, maar koesterde zijn leven lang een diepe genegenheid voor diezelfde Clara. Na Schumann's geestelijke instorting en uiteindelijk dood, ondersteunde Brahms met geldelijke middelen Clara en haar omvangrijke gezin. Of zijn platonische liefde voor Clara de inspiratie vormde voor zijn latere ‘Liebeslieder' is speculatie maar niet onaannemelijk.

Muziekzomerkaart € 30,00
Info: www.selatuinen.nl of 0516 521398
Theatertuin Sela aan De Bult 3 in Appelscha, vlakbij Langedijke.

Het paviljoen wordt feestelijk en officieel geopend op zaterdag 26 juni!

Zie ook onze andere artikelen over gezellige Dagtrips en leuke Evenementen!

Voor leuke vakantiereizen kijk hier!

 

 

 

Theatertuin Sela

 

RSS / Twitter

 

Wie is Online

We hebben 65 gasten en geen leden online