mario-20090306-beervelde-affiche.jpg

Het Park van Beervelde heeft het genoegen u te informeren dat de 41ste Tuindagen van Beervelde zullen plaatsvinden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei 2009, van 10 tot 18 u.

Met de trein!' is het thema van deze lente editie.

De komende editie is inderdaad niet alleen een jubileumeditie omdat de Tuindagen van Beervele in mei haar 20-jarig bestaan viert, de komende editie is ook speciaal omdat het stationnetje dat aan het Park grenst, na meer dan 24 jaar gesloten te hebben gestaan, heropend werd.

 

Voor data 2017 kijk hier!

 

Met de heropening van het station, heeft de NMBS onmiddellijk besloten de Tuindagen van Beervelde op te nemen in de lijst van de evenementen die van de B-Dagtrip tarief kunnen genieten. Beter nog: speciaal ter gelegenheid van de Tuindagen, heeft de NMBS besloten de intercity Kortrijk-Gent-Antwerpen op zaterdag en zondag in Beervelde te laten stoppen.

 
De B-Dagtrip formule laat toe, in om het even welk station in België, een combi-ticket te kopen dat toelaat aan een bijzonder interessant tarief te reizen en de Tuindagen van Beervelde te bezoeken .

De aquarel die het evenement illustreert is van de hand van de Franse schilder Michel Charrier. Zijn werk stelt twee elegante dames voor die van het perron aan het station komen en over de brug wandelen die toegang tot het Park van Beervelde verleent.


Nieuwe kwekers:
Beervelde probeert steeds plaats te maken voor gespecialiseerde kwekers waarvan de planten een verrijking van het assortiment betekenen. Beervelde verheugt zich dan ook de volgende kwekers voor de eerste keer te mogen ontvangen:

Dominique De Witte en zijn zoon van Pépinière Le Try (stand 231). Deze verwoede kwekers hebben ongeveer 2.500 soorten verzameld, waaronder één van de mooiste Europese collecties van Viburnum (sneeuwballen) en Cornus (kornoeljes) maar ook Hamamelis, Corylopsis, Hibiscus en Daphne.

Jan Goossens en zijn zoon Hendrik (stand 9) zijn Rhododendronkwekers en bieden een groot assortiment van minder courante varieteiten.
De Tuinpoort (stand 164), het plantencentrum van Raphaël De Bruyckere, staat bekend om zijn Rhododendrons en Azalea's in grote maten, zijn Buxussen in verschillende vormen en zijn Laurieren.

Andere nieuwigheden en initiatieven:
In de oude moestuin (stand 120) zullen meesterhovenier Peter Bauwens en zijn echtgenote, onder de naam 'Brocolli, Brocolla, Brocoletto', ons een originele presentatie van kleurrijke, verrassend geurige en bijzonder smaakvolle variëteiten van Brassica oleracea 'Italica' voorstellen.
In de villa (stand 200) zal Valérie Lavault (Gravin Renaud de Kerchove), trouw blijvend aan haar thema 'Als de orchidee een juweel wordt', ons haar nieuwe collectie voorstellen in haar 'Roze Salon', helemaal heringericht 'onder het teken van de Bouddha'.

In het begin van de dreef (stand 7), zal Guy Van Rysseghem ons zijn allerlaatste aanwinsten op gebied van de Camellia aanbieden, nl. de 'Ice Angels' serie, een reeks cultivars oorspronkelijk door L. Ackermann gewonnen en die nog meer winterhard zijn dan alles wat tot nu toe gekend was.

Het knielend jongetje, het beeld van Geo Verbanck dat in 1999 gestolen werd, is nog altijd spoorloos maar werd tijdelijk vervangen door twee chattering birds van Agora.
'Chattering Birds' zijn leuke fonteintjes waarbij het geluid van het water bijzonder onverwacht en rustgevend is.

De plaats waar vroeger een tenniscourt (stand 240) was werd tot locatie voor een VIP-loge omgetoverd. Black Sheep Productions zal er zijn nieuwste creatie, de Foundouk Lounge, voorstellen.


Goed om te weten:
Op stand 192 van de Tuinbouwschool Melle: 8 mei: gratis analyse van waterstalen. 9 mei: gratis determinatie van ziektes en plagen. Breng een staal uit uw tuin mee!

Signeersessies:

Op zaterdag 9 mei zullen, naast de stand van Malpertuus (stand 70), de volgende auteurs hun recentste boek signeren:
Wendy Hendriksen en Paul Scholte, auteurs van 'Het Beste Buitenboek' tussen 11u en 12u.
Patrick Retour en Mich Verbelen, auteurs van 'Wonen met stijl: Buitenleven' tussen 15u30 en 16u30.
Dina Deferme, auteur van 'Droomcombinaties' tussen 15u30 en 16u.

Animaties:
Op de binnenkoer van het koetshuis zal harpist Luc Vanlaere zorgen voor de muzikale omkadering.

Kinderanimatie:
Speciaal voor de kinderen komt Eddy Van Der Sijpe (stand 228)met zijn mini-shetlands. Onder constante begeleiding kunnen de kinderen de dieren aanraken, er op zitten en ermee op de foto.

Boomsnoeier Olivier De Visscher (stand 160) leert de kinderen enkele technieken om snel hoog in de bomen te klimmen.

Voor uw agenda:

In de herfst 2009 ...zullen de Tuindagen van Beervelde doorgaan op 9, 10 en 11 oktober.

Praktische Informatie:
Data: 8, 9 en 10 mei van 10u tot 18u.

Toegang: 10 Euro per persoon. Inbegrepen inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer van de planten tot aan de straat.
8 Euro per persoon voor groepen van minimum 25 personen.
B-Dagtrip formule: van €11,60 tot €20,80 naargelang het traject.
Het station grenst aan het domein.
Gratis voor kinderen tot 14 jaar
Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Restauratie: Mogelijkheid tot lunch (restaurant en self-service)

Waar? Op de E17 (Kortrijk-Antwerpen), 2 km van afrit 11, richting Lochristi.
GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 31.
Parking: Gratis in grote weiden. 


Andere inlichtingen: +32(0)9 356 81 82 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

RSS / Twitter