ImageTussen de levens van de componisten Felix Mendelssohn-Bartholdy en Kurt Weill spant 150 jaar Europese muziekgeschiedenis.
Van de romantiek uit het begin van de negentiende eeuw tot en met de moderniteit uit de eerste helft van de 20e eeuw. Sopraan Elisabeth Oets en alt Ingrid van Ree maken een geraffineerde keuze uit bekende en minder bekende parels van de liedkunst van die tijd voor hun muzikale reis door Europa. De zangeressen worden daarin bijgestaan door fluitiste Mi Ying Chen en pianist Pieter van Randeraat.De vocale zwerftocht begint bij de vroeg romantische liederen van Mendelssohn en eindigt bij de cabaretliedjes van Weill. Onderweg wijkt het ensemble naar alle windstreken uit: van Rusland tot Spanje, met onder andere liederen van Obradors, Tsjaikowski, Rachmaninov en liedjes uit de Oost Europese Jiddische cultuur. Melancholie en de liefde voor de natuur zijn de verbindende schakels en blijken in alle uithoeken van Europa tot hoogtepunten in de liedkunst te hebben geleid.

21 juni 2009, 14:00 uur:
Liederen en duetten door sopraan Elisabeth Oets, alt Ingrid van Ree fluitiste Mi Ying Chen en pianist Pieter van Randeraat. Reis mee door Europa. Mendelssohn, Obradors, Tsjaikowski en Rachmaninov tot Jiddisch en cabaret van Kurt Weill.

In theatertuin Sela aan De Bult 3 in Appelscha.
Entrée € 6,00

Info Selatuinen of 0516 521398

Zie ook onze andere artikelen over de Sela Tuinen kijk hier!

RSS / Twitter