ImageIn de loop der jaren is deze tulpenroute uitgegroeid tot de langste en kleurrijkste bollenroute van Nederland.
Deze bewegwijzerde route van 100 km. voert het publiek langs ruim 1000 hect. bloeiende tulpen. Diverse bedrijven openen hun poorten om het publiek te laten kennis maken met de vele polderproducten.
Ook drie van de mooiste boerderijtuinen zijn dan dagelijks geopend.
Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, kan men hier al volop genieten van de duizenden voorjaarsbollen, van de honderden Helleborussen en van vele andere vroegbloeiende vaste planten.

In het vroege voorjaar staan in deze tuinen al duizenden bloembollen volop in bloei.
In “De Stekkentuin” staan o.a. prachtige blauwe en witte hyacinten, kleine Scilla’s: blauwe Siberica’s en witte (met een vleugje blauw) Mischtschenkoana’s stelen de show. Felblauwe Irisjes Reticulata ‘Harmony’ en mooie witte Puschkinia’s Libanotica, met een groenblauwe middennerf completeren het geheel.
Echte blikvangers zijn toch wel de kleine (ong. 10 cm hoge) tulpjes Tulipa humilis var. pulchella “Albocearulea”: wit met een staalblauw oog. Het aantal bollen is (nog) niet zo groot ( ik hoop wel, dat ze allemaal opkomen), omdat het accent in deze tuin meer ligt op de honderden bloeiende Helleborussen en vele andere voorjaarsbloeiers, waarvan u tijdens deze open dagen volop kunt genieten.

De bewegwijzerde route verschilt van jaar op jaar, omdat de tulpenbollen steeds op een ander perceel van de desbetreffende bedrijven worden geplant. Tijdens deze ‘Bollenroute’ in 2008 lag “De Stekkentuin” toevallig midden in de tulpenvelden. Daar er in april meestal nog maar weinig blad aan de bomen zit, leken de bloeiende tulpenvelden rondom, een verlengstuk van de tuin. Bezoekers, maar zeer zeker ook de eigenaren, konden wekenlang dagelijks genieten van deze extra kleurenpracht.Tijdens deze dagen zijn er regelmatig enkele schilderessen aanwezig: Margriet Buijsman heeft zich bekwaamd in het schilderen van voornamelijk tulpen, vooral in acryl verf , terwijl Carla Reijrink zowel met acryl- als aquarelverf schildert. Afgelopen jaar hebben beide dames samengewerkt aan 2 kamerschermen: op de ene kant staan prachtige Tulpen in felle kleuren op de andere kant werden schitterende Helleborussen in zachte tinten geschilderd.
Afwisselend zullen enkele hobbyisten in de garage aan het werk te zien zijn. De schilderes komt afwisselend met een sieradenmaakster en iemand die serviesgoed beschilderd.  

De 3 voorjaarstuinen zijn tijdens ‘de Bollenroute’ alle dagen open van 10.00 – 17.00 uur zonder afspraak, groepen graag wél op afspraak; € 2,50 p.p ( incl. rondleiding,) 

In de tuinen zijn consumpties verkrijgbaar à € 1,-- (toilet aanwezig) 

De 3 tuinen zijn:
“De Stekkentuin” van Wies Voesten te Espel
“De Tuinen van Lipkje Schat” te Bant
“De Goldhoorn Gardens” van Elly Kloosterboer te BantVoor meer inlichtingen:
Wies Voesten
Noordermiddenweg 13
8311 PZ Espel
Tel.: +31(0)527 271327.
Mobiel: 06 30789303
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer: 18 april tot en met 3 mei 2009

 

Voor andere data Bollenroute kijk hier!Voor meer info: De Stekkentuin

RSS / Twitter