Geopend vanaf 15 december t/m 6 januari

Museumpark Orientalis

Dit openluchtmuseum biedt een veelzijdige kijk op de drie monotheïstische religies: jodendom, christendom en islam.

De geschiedenis van Museumpark Orientalis gaat terug tot 1911.

Naar ontwerp van Jan Stuyt en Piet Gerrits werden in de jaren 1911-1940 talrijke, op de architectuur van Syrië en Jordanië gebaseerde, gebouwen en interieurs gebouwd. Deze gebouwen dienden toen als illustratie bij verhalen uit het Nieuwe Testament over het leven van Jezus. Een inspirerend decor voor een museum waarin cultuur en religie van jodendom, christendom en islam centraal staan. Museumpark Orientalis maakt deel uit van het Rijksmonument Heilig Land Stichting.

 

Museumpark Orientalis heeft uw handtekening hard nodig!

U zult wellicht via de media hebben vernomen dat het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft besloten dat zij geen financiële steun willen geven aan de toekomst van Museumpark Orientalis met als gevolg dat sluiting dreigt. En dat uitgerekend na een jaar waarin het museum uit een zeer diep dal omhoog is gekropen, fantastisch heeft gedraaid, alle doelstellingen heeft behaald en zelf 75% van de begroting zelf heeft verdiend. Door het besluit van Gedeputeerde Staten zou een zeer uniek erfgoed verloren gaan. Maar de Staten van Gelderland kunnen dit tij nog keren en hiervoor vragen wij uw hulp. Bent u van mening dat Museumpark Orientalis daadwerkelijk bestaansrecht heeft, dan verzoeken wij u vriendelijk om onze online petitie in naam van uw instelling te ondertekenen via onderstaande link.

http://www.petities24.com/museumpark_orientalis_moet_blijven

 

Uw bezoek

Uw museumbezoek begint in het hoofdgebouw met de inleidende tentoonstelling* 'Toen God nog schreef - Het ontstaan van de drie heilige boeken'. In het uitgestrekte park reist u vervolgens door de wereld van de drie heilige boeken: Oude testament (Beth Juda), Nieuwe testament (Via Orientalis) en Koran (Arabisch dorp). De drie tradities ontmoeten elkaar in het hart van het park, in het Bedoeïenenkamp en in de Karavanserai.

Beleving

Ruik de geuren in de Arabische soek. Ervaar de stilte of juist de bedrijvigheid in het Bedoeïenenkamp in de woestijn. Beleef de oudheid in de Romeinse straat. Bezoek de museummoskee en de synagoge. Op vaste dagen in de week voeren figuranten authentieke activiteiten uit. De unieke combinatie van natuur, ervaring en beleving vormt de grote kracht van Museumpark Orientalis.

Kerst-seizoen 2012

*Kersttentoonstelling 'Onder de ster' in het hoofdgebouw van 15 december 2012 t/m 6 januari 2013 van 10.00 tot 17.00 uur. Deze traditionele tentoonstelling toont een bijzondere collectie, veelal handgemaakte kerstgroepen afkomstig uit de hele wereld. De kwaliteit van de collectie is ook internationaal uitzonderlijk hoog.
Speciaal avondprogramma: 26 t/m 30 december van 17.00 tot 21.00 uur geopend.
Nieuwjaarsdag gesloten.


Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Tel. 024-3823110
Fax 024-3823111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumparkorientalis.nl/


Bekijk ook onze andere artikelen over kerstmarkten!

RSS / Twitter